BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

miercuri, 22 august 2012

- CCR a încălcat legislaţia României prin invalidarea referendumului

Documentaţie folosită la articol:

Legea 3 2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului, actualizată prin:


OUG 41/2012 - pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului din 5 iulie 2012, Monitorul Oficial 452/2012;
OUG 103/2009 - pentru modificarea şi completarea Legii nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului din 30 septembrie 2009, Monitorul Oficial 656/2009;
Legea 129/2007 - pentru modificarea art. 10 din Legea nr. 3/2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului din 5 mai 2007, Monitorul Oficial 300/2007;

Legea 370/2004 pentru alegerea Președintelui României (publicata in Monitorul Oficial nr. 887 din 29 septembrie 2004)


Legea 3 2000 privind organizarea şi desfăşurarea referendumului

"CAPITOLUL I
Dispoziţii generale
Art. 5
(1) Referendumul naţional şi referendumul local se organizează şi se desfăşoară potrivit prevederilor prezentei legi.
(2) Referendumul este valabil dacă la acesta participă cel puţin jumătate plus unul din numărul persoanelor înscrise în listele electorale permanente."


"CAPITOLUL II
Organizarea referendumului naţional

SECŢIUNEA a 2-a
Referendumul privind demiterea Preşedintelui României
Art. 10
Prin derogare de la art. 5 alin. (2), demiterea Preşedintelui României este aprobată dacă a întrunit majoritatea voturilor valabil exprimate ale cetăţenilor care au participat la referendum." (DECI, CONFORM ACESTEI PREVEDERI, BĂSESCU ESTE DEMIS ŞI PARLAMENTUL TREBUIE SĂ PUNĂ ÎN APLICARE ACEASTĂ PREVEDERE)

"CAPITOLUL IV
Dispoziţii comune cu privire la desfăşurarea referendumului
Art. 17
(1) Operaţiunile pentru desfăşurarea referendumului au loc în circumscripţiile electorale şi la secţiile de votare, organizate potrivit prevederilor Legii nr. 35/2008, cu modificările şi completările ulterioare, pe baza copiilor de pe listele electorale permanente şi a celorlalte liste electorale prevăzute de lege, cu excepţia situaţiilor prevăzute la art. 151din prezenta lege, care se aplică în mod corespunzător.
(2) Reactualizarea listelor electorale permanente se face de către primari, potrivit prevederilor Legii nr. 68/1992, respectiv ale Legii nr. 70/1991, republicată, cu modificările ulterioare, în termen de cel mult 5 zile de la data stabilirii zilei referendumului." (OARE CUM ÎI BAGĂ, PRIMARII, PE LISTELE PERMANENTE, PE CEI DIN STRĂINĂTATE?)

"CAPITOLUL IV
Dispoziţii comune cu privire la desfăşurarea referendumului
Art. 21
Cetăţeanul care, în ziua referendumului naţional, se află într-o altă localitate decât cea în care este înscris în lista electorală poate să îşi exercite dreptul de vot în localitatea respectivă, la orice secţie de votare, urmând a fi înscris într-o listă suplimentară de către preşedintele biroului electoral al secţiei de votare, pe baza actului de identitate sau a adeverinţei care ţine loc de act de identitate." (DACĂ CEI DIN ŢARĂ, AFLAŢI ÎN ALTĂ LOCALITATE, VOTEAZĂ PE LISTE SUPLIMENTARE, OARE CUM POT FI BĂGAŢI ÎN LISTE PERMANENTE, ROMÂNII AFLAŢI PESTE HOTARE?)




Legea 370/2004 pentru alegerea Președintelui României

"Capitolul II - Organizarea si desfasurarea alegerilor


SECTIUNEA 1 - Listele electorale permanente si tabelele electorale


Art.7
(1) Listele electorale permanente se intocmesc pe comune, orase si municipii, dupa caz, si cuprind toti alegatorii care domiciliaza in comuna, orasul sau municipiul pentru care ele au fost intocmite
(2) Listele electorale permanente se intocmesc la comune pe sate si, dupa caz, strazi, iar la orase, municipii si subdiviziuni administrativ-teritoriale ale municipiilor pe strazi si, dupa caz, blocuri
(3) Listele electorale permanente cuprind, in ordinea numarului imobilelor in care locuiesc alegatorii, numele si prenumele, codul numeric personal, domiciliul, tipul, seria si numarul actului de identitate
(4) In cazul in care listele electorale permanente nu pot fi intocmite in conformitate cu prevederile alin. (1)—(3), alegatorii pot fi inscrisi in listele electorale permanente in ordine alfabetica, cu avizul biroului electoral judetean sau biroului electoral al sectorului municipiului Bucuresti, care se comunica Autoritatii Electorale Permanente. 
(5) In cel mult 15 zile de la data intrarii in vigoare a hotararii Guvernului privind stabilirea datei alegerilor, Directia pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date selecteaza si prelucreaza datele privind alegatorii cuprinse in Registrul national de evidenta a persoanelor, tipareste si pune gratuit la dispozitia primarilor, prin structurile sale teritoriale, doua exemplare ale listelor electorale permanente. Listele electorale permanente se semneaza de primar, de secretarul unitatii administrativ-teritoriale, de seful serviciului public comunitar judetean de evidenta a persoanelor si de seful structurii teritoriale a Directiei pentru Evidenta Persoanelor si Administrarea Bazelor de Date. 
(6) Un exemplar al listelor electorale permanente se pastreaza de primar, iar celalalt se preda judecatoriei in a carei raza teritoriala se afla localitatea pentru care a fost intocmit. 
(7) Actualizarea listelor electorale permanente se realizeaza de catre primarul unitatii administrativ-teritoriale impreuna cu serviciul public comunitar de evidenta a persoanelor." (NICI UNDE NU SE SPECIFICĂ CĂ ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE FAC PARTE DIN LISTELE PERMANENTE)


    FAPTUL CĂ CCR A INTRODUS LA NUMĂRUL ELECTORILOR DE PE LISTELE PERMANENTE ŞI ELECTORII DIN STRĂINĂTATE CONTRAVINE LEGISLAŢIEI ÎN VIGOARE ŞI A VICIAT REZULTATUL REFERENDUMULUI.


DE AICI ÎNCOLO VĂ LAS PE VOI SĂ TRAGEŢI CONCLUZILE FAŢĂ DE DECIZIA CCR

EU SPUN DOAR ATÂT, ŢINÂND CONT CĂ NICI MĂCAR SĂ FI FOST PROSTUL PROŞTILOR NU PUTEAI CONSIDERA ROMÂNII DIN STRĂINĂTATE CA FĂCÂND PARTE DIN LISTELE ELECTORALE PERMANENTE DACĂ RESPECTAI LITERA LEGII 
(PE CALE DE CONSECINŢĂ, TOŢI "JUDECĂTORII" CCR, CARE AU VOTAT PENTRU INVALIDAREA REFERENDUMULUI, SUNT PUŞCĂRIABILI):

MARŢI, 21 AUGUST 2012, DEMOCRAŢIA DIN ROMÂNIA A FOST ASASINATĂ DE CURTEA (ANTI)CONSTITUŢIONALĂ A ROMÂNIEI, PRIN IUDA POPORULUI ROMÂN: ASPAZIA COJOCARU ŞI A CÂŞTIGAT SECURITATEA BĂSISTĂ ŞI PUPINBĂSISMUL. DE ACEEA SOLICITĂM DECRETAREA ZILEI DE 21 AUGUST CA ZI NAŢIONALĂ DE DOLIU.



Motivarea deciziei CCR din 21.08.2012 arată că decizia este politică şi nu juridică:

http://users.heeloo.ro/4//files/134564039155025951550_hot--referendum.pdf

6 comentarii:

  1. Decizia CCR e justa!Potrivit listelor electorale confiscate de procuratura,baza luata in judecarea cauzei dar lovitura ca la referendum s-au prezentat 8.459.000 de cetateni la vot a fost fulgeratoare!Acest verdict ar fi fost just in data de 2 august dar se stia ca listele electorale contineau persoane ce nu trebuiau inscrise pe aceste liste.La presiunea Basescului,s-a scurtat de doua ori termenul de refacere a listelor electorale iar i judecarea cauzei s-a admis notiunea generala de liste electorale ingnorind "permanente" cu buna stiinta dupa cum afirma unul dintre judecatorii curtii.O magarie si un furt pe fata!Din pacate este greseala stricta a guvernului ce a neglijat litera legii si bulibaseala din listele electorale ce a convenit pedelistilor in ultimii opt ani si pe care Basescu i-a adus la guvernare tot fraudulos folosindu-se de alianta DA apoi indepartind PNL iar democratii vopsiti au ramas la putere,declansind jaful national patronat de Basescu cu un Prim-Ministru de paie,chitibusarind legea cu vadit interes de partid si in favoarea protectorului presedinte.

    RăspundețiȘtergere
  2. Glumesc - atita caz pentru litera si spiritul legii in Romania! Personal, nu-l vad pe Zegrean citind nici macar factura de telefon, cu atit mai putin sa si inteleaga.
    Serios - cum a capatat basescu atita putere in tara la 22 de ani de la 89? Stiam ca memoria romanilor este extrem de scurta, dar chiar atit de scurta? Din cite imi aduc aminte din istoria recenta (sunt un roman atipic, am fost la orele de istorie) acolitii lui Hitler au fost condamnati chiar daca au executat doar ordine.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Din pacate, memoria romanilor, este foarte scurta... In plus, cam 50% sunt lasi; 44% comozi (care asteapta ca ceilalti sa le rezolve problemele si lor) si/sau imbuibati pe bani publici si doar 6% au curaj sa-si ceara drepturile cu voce tare... Pacat ca din acestia raman doar vreo 2% care ies in strada iar, ceilalti, nu au bani suficienti pentru deplasare la proteste... Basescu a ajuns asa puternic pentru ca, in 2007, i-a prostit pe romani cu minciunile lui si dupa aceea si-a pus in fapta planul lui de a-si aservi institutiile statului: CCR, CSM, SIE, SRI, STS, Parchetul general, DNA, ANAF, ANI, SPP, etc. Pentru ca are toate acestea aservite, acum e puternic ca un dictator. De aceea, cu ajutorul legii si justitiei nu poate fi dat jos... pentru ca justitia prin CSM si Parchetul general este subjugata tot lui Basescu. Doar poporul il poate debarca... Pacat ca din cei 40% de comozi, nu s-au deranjat, 5 puncte procentuale, sa se deplaseze la sectia de votare!!!...

      Ștergere
    2. Dar aservirea tuturor a fost facuta cu bani publici! Si asta se poate demonstra, exista documente care, la un moment dat, pot fi gasite. Refuz sa cred ca Boc, Zegrean sau Kovesi au vreo urma de admiratie pentru Basescu.
      Apropo de "prostirea" romanilor, n-a facut decit sa exploateze lipsa lor de caracter si de constiinta sociala, pentru ca n-a facut decit sa promita ca il va baga pe Nastase la inchisoare. N-a promis locuri de munca, n-a promis incurajarea investitorilor romani, dar astea nici nu interesau pentru ca... romanii se descurca - asta este "biblia" romanului.

      Ștergere
    3. În niciun caz nu e vorba de admirație pentru Băsescu... E vorba de interese... Băsescu şi.a pus oameni pe care-i poate controla (prin dosare, șantaj, mită, etc. În niciun caz oameni competenți) în structurile amintite. De promis a promis multe. O dovada privind pensiile si salariile minime după care a zis ca era sub influența alcoolului:
      http://www.youtube.com/watch?v=i0iEpeqtYi8

      Ștergere
  3. LIBERETATEA NU SE CERE CI SE IA…., luati-o de la cel ce s-a ridicat primul pentru democratie in 15 decemberie 1989, la Timisoara.
    SOLUTIE pentru eliminarea lui Basescu acum: PARLAMENTUL ARE AUTORITATEA DE A APROBA REFERENDUL SI DE A-L DEMITE pe suspendatul.
    Crin + Victoras; Puteti face asta legal si v-a fi inghitit de SUA + EU pentru simplu fapt ca in aceste tari politicienii nu vor avea curajul sa critice votul democratic al 88% din electorat. Ascultati asta de la unul ce traieste de 22 de ani in SUA. In plus in sistemele democratice occidentale parlamentul are ultimiul cuvint asupra judiciarului si au autoritatea de a veghea asupra corectitudinea puterii judecatoresti, iar o decizie a Parlamentului Romaniei v-a fi acceptata; EU + SUA nu vor avea incotro… Nici unde in occident judiciarul nu e stat in stat
    SUA + UE ii doare in paispe de Basescu; tot ce vor ei este stabilitate; iar prin o astfel de hotarire a Parlamentului Romaniei se stabilesste stabilitatea. Punct.
    Este stupida parerea romanilor vehiculata din nesiguranta de sine, ca SUA + EU il vor pe Basescu...
    Amintitiva de 1918. Romanii si-au LUAT Unirea, occidentul nu le-a dat-o… Crin + Victoras. Asa trebuie sa o face-ti si acum- sa LUATI LIBERATEA ROMANIEI din ghiarele tiraniei procurorilor corupti; eu nu va pot duce de mina sa o faceti - va trebui sa va cresca curajul sa o faceti singuri.
    In mod tehnic CCR a validat referendul prin decizia sa ca s-a desfasurat corect si potrivit legii. Tot ce trebuie sa faca Parlamentul este sa decida in plen ca: 1) pe baza datelor actualizate CCR a gresit ca cvorumul nu a fost indeplinit, 2) iar in plus, cvorumul este impotriva legii si hotaririi Guvernului ce a demarat referendum. Simplu! PDL + Basescu nu au sprijinul popular sa se opuna, iar SUA + EU o vor inghiti!
    Romanul de rind nu realizeaza mare lucru iesind in strada... E naiv sa se creada ca Basescu se v-a simti si v-a demisiona. Ce trebuie romanul de rind poate sa faca eficient este sa exercite presuini asupra parlementarilor ce il reprezinta, sa le creasca curajul si sa adopte o hotarire in Parlament cum am explicat mai sus.
    ACUM ORI NICIODATA! Au trecut peste 20 de ani de cind prietenii mei au murit linga mine pentru LIBERTATEA ROMANIEI. Crin + Victorasi, e timpul sa va creasca si voua ceva curaj… Succes!
    Cititori, va rog sa dati mai departe, poate ajunge la urechile lui Crin + Victoras; care, daca face ce am scris mai sus, ii voi chema Victor de acum incolo….

    https://www.facebook.com/pages/Primul-luptator-pentru-democratie-din-Timisoara-1989/247737535279006

    RăspundețiȘtergere