Către Tribunalul Bucureşti
Domnule președinte
Subsemnatul ..........cu BI/CI............, domiciliat in........, str......., nr......, ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………….., prin prezenta formulez
Cerere de scoatere în afara legii a Partidului Democrat Liberal (PD-L)
În fapt, Partidul Democrat Liberal, prin declararea oficială a boicotului împotriva referendumului din 29 iulie 2012, acesta a încălcat Legea 14/2003, Legea partidelor politice (publicată în Monitorul Oficial nr. 25 din 17 ianuarie 2003). Redau citat din lege:
„CAPITOLUL I Dispoziții generale
Art. 1. Partidele politice sunt asociații cu caracter politic ale cetățenilor români cu drept de vot, care participă în mod liber la formarea şi exercitarea voinței lor politice, îndeplinind o misiune publică garantată de Constituție. Ele sunt persoane juridice de drept public.
Art. 2. Prin activitatea lor, partidele politice promovează valorile şi interesele naționale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participă cu candidați în alegeri şi la constituirea unor autorităţi publice şi stimulează participarea cetățenilor la scrutinuri, potrivit legii.”
Cele 2 articole din Legea 14/2003 arată că PD-L a încălcat legea prin declararea oficială a boicotului, cu atât mai mult cu cât s-a adresat în scris Curții Constituționale a României înainte de referendum, invocând necesitatea unei majorităţi solide în consultările populare. Angajamentul mincinos şi ilegal făcut de PD-L şi de competitorul Băsescu Traian este un element esențial de scoatere în afara legi a Partidului Democrat Liberal şi radierea acestuia din registrul partidelor.
La cele relatate anterior, arăt faptul că, referendumul, este unul din cele mai democrate acte într-o democraţie reală care este susţinută şi de votul liber al cetăţenilor. Faptul că PD-L declarat oficial boicotul împotriva referendumului a însemnat declararea oficială a boicotului PD-L împotriva DEMOCRAŢIEI şi SUVERANITĂŢII României (Constituţia României art.2. Legea referendumului, 3/2000, art.1), fapt ce a dus şi la împiedicarea, cel puţin, a membrilor şi simpatizanților PD-L de a participa la vot, faptă care este penală conform Legii 3/2000 privind organizarea şi desfășurarea referendumului (publicata in Monitorul Oficial nr. 84 din 24 februarie 2000) , art.52, aliniat 1):
"Art. 52.
(1) Împiedicarea prin orice mijloace a liberului exercițiu al dreptului de a participa la referendum se pedepsește cu închisoare de la 6 luni la 5 ani şi interzicerea unor drepturi. "
Consider că boicotul împotriva referendumului, declarat oficial de PDL şi susţinut de numitul Băsescu Traian - preşedinte suspendat al României, este unul din mijloacele de împiedicare a liberului exercițiu al dreptului de a participa la referendum.
Drept pentru care, ţinând cont de faptele prezentate, solicit scoaterea în afara legii a Partidului Democrat Liberal şi radierea lui din registrul partidelor.
Semnătura,
Către domnul preşedinte al Tribunalului Bucureşti.
Date de contact:
Tribunalului Bucureşti
Telefon (centrala): 021 - 408.36.00; 408.37.00
Valter, nu te supara pe mine dar, zisul referendum se baza,, din cate imi amintesc eu, pe "ipoteza" ca "peste 80% dintre cetatenii romani, vor ca Basescu sa plece".
RăspundețiȘtergerePe aceasta convingere, un grup din Parlament, a declansat, pe cai mai putin legale (zic eu), zisul referendum; printre altele si fara ca acea comisie de cercetare a acuzelor sa fie constituita.
Tu acuzi ca PDL a indemnat la ceea ce unii numesc boicot. Repet, vorbesc despre INDEMN si nu despre impiedicarea de participare la vot ; aici trebuie sa intervina procuratura, nu?.
In conditiile in care USL avea siguranta (pe ce bazata?) ca "peste 80%...." era de asteptat ca, acei "peste 80%..." sa utilizeze orice ocazie democratica de a-si indeplini aceasta dorinta iar INDEMNUL adresat de catre o formatiune politica nu foarte simpatizata(sa nu zicem altfel) putea sa ii opreasca sa mearga la vot si sa voteze pentru demitere?; suntem amandoi de acord cred ca acest (zis) referendum era o ocazie pe care cu greu cineva dintre cei "peste 80%" putea sa o rateze.
In conditiile in care zisul referendum era valid cand prezenta la vot depasea un anumit prag, nu era firesc ca eu care nu imi doream demiterea Presedintelui ales Traian Basescu, si nici nu eram de acord cu "intamplarile" din Parlamentul Romaniei, sa nu particip?
In fond, asa cum am cazut de acord mai sus (sper !), zisul referendum VOIA sa demonstreze ca "peste 80%..." vor demiterea lui Traian Basescu.
Desi primul reflex a fost sa particip la vot si sa votez NU, am inteles ca acest drept al meu de a imi exprima OPINIA se poate face, in conditiile date, prin neparticipare.
PS As vrea sa vad si opozitia (sau macar pozitia) ta fata de votul multiplu inclusiv al unor cetateni morti.
Te salut,
un luptator pentru democratie
alaturi de tine,
Emil
Una este a vrea si alta este sa faci ceva... Eu fac parte din cei care fac. Sunt multi care se plang pe la colturi, dar putini au curajul de a pune piciorul in prag. PDL a declarat oficia boicotarea referendumului, actul cel mai democratic dintr-o democratie. Deci au declarat oficial boicotarea democratiei. O data declarat acest boicot, membrii PDL au primit ordin sa nu participe la referendum si sa impiedice, prin price mijloace, participarea celorlalti... Totul s-a vazut, mai mult decat clar, prin actiunile PDL si ale acolitilor...
RăspundețiȘtergereValter, din diverse motive (inclusiv deformatie profesionala) CLAR se cere argumentat (pentru mine). De facut e mai simplu; doar ca mai este IMPORTANT si ceea ce faci.
RăspundețiȘtergerePS Observ ca discutia este imposibila; eu am incercat sa comentez punct cu punct afirmatiile tale; tu? Repeti aceleasi afirmatii fara justificare. De ce confunzi zisul referendum cu democratia?
te-as ruga sa imi spui ce este gresit in actiunea mea justificata asa:
"Desi primul reflex a fost sa particip la vot si sa votez NU, am inteles ca
acest drept al meu de a imi exprima OPINIA se poate face, in conditiile date, prin neparticipare."
Poti sa negi acest DREPT DEMOCRATIC al meu?
Emil
Din partea ta da... Este dreptul tau de a vota sau nu. Din partea unui partid, in cazul in care anunti oficial ca boicotezi cel mai democratic act dintr-o democratie, boicotand, de fapt DEMOCRATIA, se incalca prevederile legii 14/2003, in special articolul 2, Constitutia Romaniei, art.8 aliniat 2. De asemenea, prin decretarea oficiala a acestui boicot referendum, PDL a cerut membrilor sa nu voteze... si s-au conformat, desi multi ar fi vrut sa participe la vot ( deci este o impiedicare de participare la vot si este penala ). Si acum sa-ti spun de ce REFERENDUM=DEMOCRATIE... Poate nu stiai...
RăspundețiȘtergereDEMOS(din greaca veche)=POPOR, CRATOS( din aceeasi greaca)= PUMN, PUTERE... deci DOMS-CRATOS=PUTEREA POPORULUI.
REFERENDUM=
1) REFERÉNDUM, referendumuri, s. n. Consultare directă a cetățenilor, chemați să se pronunțe, prin vot, asupra unui proiect de lege de o deosebită importanță pentru stat sau asupra unor probleme de interes general. – Din lat. [ad] referendum, fr. référendum
2)Formă de consultare prin vot deschis a voinței poporului referitor la o problemă importantă (de stat); plebiscit. /<lat. referendum, fr. référendum
3)Vot prin care cetățenii unei țări se pronunță asupra unei chestiuni importante de ordin general.
4)consultare a cetățenilor unei țări care trebuie să se pronunțe prin „da” sau „nu” asupra unei chestiuni importante de ordin general;
5)REFERÉNDUM (‹ fr.; {s} lat. [ad] referendum „spre a fi supus [adunării]”) s. n. (Dr.) Consultare a cetățenilor, care trebuie să răspundă prin „da” sau „nu”, asupra unui proiect de lege de o deosebită importanță sau asupra altor probleme de stat.
Deci daca cetatenii cu drept de vot nu se prezinta la vot, unde mai este puterea poporului, DEMOCRATIA?
Apropos... Spune-mi si mie ce a facut bun, Basescu, pentru romani din decembrie 2009 ( cand a ajuns presedinte prin frauda) si pana in prezent.
O mica erata:
RăspundețiȘtergereIn loc de "DOMS-CRATOS=PUTEREA POPORULUI", a se citi "DEMOS-CRATOS=PUTEREA POPORULUI
Emile sa nu uit... PDL prin declararea boicotului si-a incalcat, inclusiv, propriu statut, sectiunea 1B art. 4:
RăspundețiȘtergere„Scopul şi obiectivele partidului”,
<>. La unul dintre obiectivele PDL, se menţionează faptul că acest partid doreşte “consolidarea democraţiei şi încurajarea participării cetăţenilor la viaţa publică şi la întărirea controlului public asupra statului”