BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

luni, 20 august 2012

- APEL CĂTRE CCR

"Aveţi datoria morală de a respecta voinţa majorităţii"
Sorin Ilieşiu, apel către judecătorii Curţii Constituţionale

Sorin Ilieşiu, apel către judecătorii Curţii Constituţionale
Intelectualii, alţii de cât cei de casă ai lui Traian Băsescu, cer judecătorilor Curţii Constituţionale să nu ignore voinţa majorităţii românilor care s-au prezentat la referendumul din 29 iulie.
"Către 
PLENUL CURŢII CONSTITUŢIONALE a României
D-lui judecător Augustin
Zegrean (preşedinte)
D-nei judecător Aspazia Cojocaru
D-lui judecător Acsinte Gaspar
D-lui judecător Petre Lăzăroiu
D-lui judecător Mircea Ştefan Minea
D-nei judecător Iulia Antoanella Motoc
D-lui judecător Ion Predescu
D-lui judecător Puskas Valentin Zoltan
D-lui judecător Tudorel
Toader
Stimate Doamne, Stimaţi Domni,
Vă scriu în numele cetăţenilor români care la referendumul din 29 iulie a.c. şi-au onorat datoria civică de a vota.
Conform Dicţionarului explicativ al limbii române, cuvântul JUDECĂTOR are două înţelesuri: "1. Funcţionar de stat, numit sau ales, care soluţionează pe calea justiţiei procesele prin pronunţarea unei hotărâri. 2. Persoană solicitată să-şi spună părerea într-o chestiune în vederea stabilirii adevărului". Conform unui dicţionar român, JUDECĂTOR înseamnă "Magistrat însărcinat să facă dreptate."
Stimate Doamne, Stimaţi Domni,
Zeci de milioane de cetăţeni români se uită la domniile voastre ca la o Lumină dătătoare de Adevăr şi Dreptate. Viitorul acestora va depinde de cinstea cu care "veţi stabili adevărul" şi "veţi face dreptate" faţă de voinţa populară exprimată la referendumul din 29 iulie a.c..
Aveţi datoria morală de a respecta voinţa majorităţii de 87,52%, respectiv 7.403.836 de cetăţeni care au votat pentru demiterea preşedintelui suspendat Traian Băsescu. Dacă ar mai fi participat la vot încă vreo 6 milioane de cetăţeni care ar fi votat cu toţii împotriva demiterii preşedintelui suspendat, chiar şi în această situaţie scorul pentru demitere ar fi fost majoritar.
La referendumul din 29 iulie a.c. au participat 46,24% dintre cetăţenii cu drept de vot conform unor liste neactualizate, dar în curs de actualizare la cererea domniilor voastre, nefiind atins cvorumul de 50%+1 impus în mod nedrept.
Subliniem că impunerea pragului de participare nu a respectat recomandările Comisiei Europene adoptate recent la Veneţia în materie de referendum prin care "nu se recomandă un cvorum de participare, întrucât îi asimilează pe
cei care se abţin cu partizanii votului negativ".
Mai subliniem că înainte de referendum, preşedintele suspendat şi partidul acestuia (PD-L) au făcut apeluri ilegale şi nedemocratice către electorat de a nu participa la referendum. Un apel identic către minoritatea maghiară din România, de circa 7% din populaţie, a fost făcut şi de dl Viktor Orban, premierul Ungariei, prieten de idei cu preşedintele suspendat.
După constatarea numărului real al cetăţenilor cu drept de vot, credem că veţi constata că pragul de 50%+1 a fost de fapt depăşit.
Să nu uităm că, spre nenorocirea României, Traian Băsescu a derapat grav,  în ultimii ani, de la valorile democraţiei, excelând în minciună, duplicitate, diversiune, dezinformare şi iresponsabilitate. Menţionăm că dezinformările făcute de Traian Băsescu la nivel naţional şi internaţional, legate de o aşa-zisă "lovitură de stat", au avut consecinţe extrem de grave din punct de vedere politic, economic şi financiar. 
Dar nu cumva se poate considera un fel de lovitură de stat ceea a făcut preşedintele suspendat pentru a reveni în fruntea României împotriva voinţei cetăţenilor ei?
* *
Stimate Doamne Judecătoare, Stimaţi Domni Judecători,
Prin DEMOCRAŢIE se înţelege "forma de organizare şi de conducere a unei societăţi în care *poporul îşi exercită (direct sau indirect) puterea*".
Vom trăi în democraţie?
Sorin Ilieşiu
- autor al raportului neoficial pentru condamnarea regimului politic
comunist ca nelegitim si criminal, autor al apelurilor din 2005 şi 2006 pentru
condamnarea naţională şi internaţională a comunismului"
SURSA Cotidianul.ro

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu