Eu am început acţiunea de a scoate PD-L în afara legii şi radierea PD-L din registrul partidelor, trimiţând la Tribunalul Bucureşti petiţia de aici:
Am primit următorul răspuns:
Poţi participa şi tu trimiţând petiţia sau intrând ca intervenient în dosar cu cererea de intervenţie de mai jos:
DOMNULE PRESEDINTE,
Subsemnatul(a), .............. domiciliat(a) in .....................
Formulez:
CERERE DE INTERVENTIE ACCESORIE,
in actiunea ce formeaza obiectul dosarului nr. 33456/3/2012 al acestei instante, cu termen de judecata la data de, 14.09.2012, in care figureaza ca parti:
- reclamantul Cojman Valter
- paratul Partidul Democrat Liberal.
Interventia o fac in sprijinul reclamantului, Cojman Valter.
Va rog sa admiteti in principiu cererea, sa dispuneti comunicarea ei partilor din proces si in fond sa (admiteti sau respingeti actiunea, dupa cum sprijina apararea reclamantului sau a paratului).
Motivele actiunii:
In fapt, ……. (aici scrieti ce aveti de spus in sprijinul actiunii mele).
In drept, imi intemeiez actiunea pe dispozitiile art. 49 - art. 56 C. proc. civ.
Data
......
Semnatura,
..........
DOMNULUI PRESEDINTE AL Tribunalului Bucuresti
Ca să vă fie de ajutor, citiţi acest articol de pe pagina Lupa.ro:
POLITIC | Timp de două săptămâni, reprezentanţii Uniunii Social Liberale au reclamat în mass-media, la instituţiile europene, faptul că PDL şi Traian Băsescu boicotează referendumul. Lupa vă prezintă modul în care PDL şi Băsescu au încălcat legile ţării atunci când au îndemnat românii să nu se prezinte la urne.
de Anca Ochianu
08/01/2012, 23:13
08/01/2012, 23:13
Imediat după ce Traian Băsescu a îndemnat populaţia de a nu participa la vot în ziua referendumului, liderii PDL au ieşit la rampă cu mesaje de acest gen, solicitându-le militanţilor dar şi românilor cu drept de vot să nu se prezinte la secţiile de votare. Numai că atunci când au făcut aceste declaraţii, atât Traian Băsescu cât şi democrat-liberalii au omis faptul că îndemnul lor la boicot nu înseamnă altceva decât o încălcare a legii. Este vorba de chiar actul ce prevede înfiinţarea partidelor politice, mai precis Legea 14/2003 privind partidele politice, publicată în Monitorul Oficial nr. 25 din 17 ianuarie 2003. Conform acestui act normativ, la art. 2. se menţionează faptul că „prin activitatea lor, partidele politice promovează valorile şi interesele naţionale, pluralismul politic, contribuie la formarea opiniei publice, participă cu candidaţi în alegeri şi la constituirea unor autorităţi publice şi STIMULEAZĂ PARTICIPAREA CETĂŢENILOR LA SCRUTINURI, potrivit legii”.
Încalcă principiile statului de drept
Conform articolului 8, din Constituţia României, aliniatul 2 prevede faptul că „partidele politice se constituie şi îşi desfăşoară activitatea în condiţiile legii. Ele contribuie la definirea şi la exprimarea voinţei politice a cetăţenilor, respectând suveranitatea naţională, integritatea teritorială, ordinea de drept şi principiile democraţiei”. Conform dicţionarelor juridice, odinea de drept reprezintă „stare a relaţiilor care se statorniceşte ca urmare a respectării stricte a prevederilor legale de către toţi cetăţenii şi organele statului şi este asigurată de lege”. După ce, prin acţiunile şi îndemnul PDL către populaţie de a nu participa la vot, democrat-liberalii nu au încălcat numai legea partidelor politice, ci şi Constituţia dar chiar şi prevederi ale statutului de funcţionare şi organizare a Partidului Democrat Liberal. Este vorba despre secţiunea 1B. „Scopul şi obiectivele partidului”, <<art. 4. - (1) În acţiunea sa politică, Partidul Democrat Liberal, ca partid de centrudreapta, membru al Partidului Popular European, urmăreşte respectarea valorilor universale ale libertăţii umane, respectarea valorilor tradiţionale ale poporului român şi înfăptuirea Justiţiei (…) (2) În activitatea sa, Partidul Democrat Liberal urmăreşte numai obiective politice, promovează valorile şi interesele naţionale, pluralismul politic şi principiile democraţiei Constituţionale>>. La unul dintre obiectivele PDL, se menţionează faptul că acest partid doreşte “consolidarea democraţiei şi încurajarea participării cetăţenilor la viaţa publică şi la întărirea controlului public asupra statului”. Acum, întrebarea legitimă ar fi următoarea: au respectat liderii Partidului Democrat Liberal toate principiile după care funcţionează? A respectat PDL în timpul campaniei pentru referendum principiile democraţiei? Mă tem că nu.
Nerespectarea legii atrage sancţiuni
Conform Legii14/2003 privind partidele politice, publicată în Monitorul Oficial nr. 25 din 17 ianuarie 2003, un partid politic se poate desfiinţa în urma mai multor situaţii. În acest caz ne interesează doar un singur aspect: boicotarea referendumului. Astfel, art. 46 din această lege trebuie citit cu atenţie: „(1) Un partid politic se dizolvă pe cale judecătorească în următoarele condiţii: punctul b) când scopul sau activitatea partidului politic a devenit ilicită ori contrară ordinii publice; c) când realizarea scopului partidului politic este urmarită prin mijloace ilicite sau contrare ordinii publice; d) când partidul urmăreşte alt scop decât cel care rezultă din statutul şi programul politic ale acestuia; f) ca urmare a neîndeplinirii obiectivelor stabilite la art. 1 şi 2, constatată de Tribunalul Bucureşti conform art. 48”.
Superb! Succes! Am sa ma alatur actiunii dumneavoastra!
RăspundețiȘtergereDin cate am inteles insa, cu PDL deja exista o problema legala inca de la infiintare care l-ar pune in situatia de ilegalitate in prezent!Ar trebui cercetat mai atent!
Multumesc... A fost o problema prin care PDL nu si-a introdus, in termen de 30 de zile, modificarile statutare. Stiu ca s-au rezolvat dar nu prea legal...
RăspundețiȘtergereMultumesc mult! Mult succes in activitate!
RăspundețiȘtergereDoresc sa putem sta de vorba urgent in aceasta privinta. Cred ca ne putem uni eforturile, eu am declansat deja niste actiuni si, in acest moment mai sunt pe cale sa declansez una. Am documente care pot fi de mare folos.
RăspundețiȘtergereViorel Ringhilescu
tel: 0744886174