BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

vineri, 7 decembrie 2012

- Concluzii la final de campanie electorală



Astă seară se încheie campania electorală pentru alegerile parlamentare din 09 Decembrie 2012… o campanie care poate fi categorisită ca mizerabilă şi care a fost plină de acuze mincinoase şi ipocrite, în special din partea celor care au avut puterea din 2008 şi până anul acesta în luna Mai, mai precis, din partea PDL actual ARD…
 Capac peste această campanie a pus intervenţiile anti-USL ale guvernatorului României, Băsescu Traian, care, prin cele spuse, încalcă prevederile Constituţiei privind neutralitatea preşedintelui României faţă de partidele politice (ceea ce este o recunoaştere din partea lui Băsescu Traian că nu este preşedintele României, aşa cum se consideră, ci guvernatorul României pus de forţe străine ca pe timpul voievozilor puşi de Înalta poartă otomană şi a dat de înţeles că nu va respecta votul majorităţii, adică votul poporului (Sincer, eu sper să mai aibă atâta minte cât să nu mai ignore voinţa poporului încă o dată…). O altă ieşire a guvernatorului României, care ar fi fost mai mult decât normală din partea altei persoane a fost faptul că a afirmat că în faţa lui nu va depune jurământul nici o persoană care are dosar penal pe rol, uitând, pe semne, că el a candidat la preşedinţie având vreo 3 dosare penale pe rol (Dosarul „Flota”, Dosarul spălării de bani şi Dosarul vilei din Mihăileanu, cel puţin), dosare de care a fost scăpat de Daniel Morar-fostul şef al DNA, de Kovesi Codruţa-fostă procuror general şi de Petre Lăzăroiu-fost Ceauşescu - fost judecător la ÎCCJ - actual judecător la CCR.
   În rest, majoritatea candidaţilor au fost anoşti, lipsiţi de sclipiri în campania electorală şi fără a avea programe bine stabilite. Notă discordantă a făcut USL care a venit cu un program concret de guvernare şi cu oameni stabiliţi pentru funcţia de premier şi pentru funcţia de preşedinte al României la alegerile prezidenţiale… Cei de la ARD (PDL) şi PP-DD nu au făcut altceva decât să atace USL-ul, ceea ce a demonstrat că cele două formaţiuni sunt în cârdăşie (Oricât de mult au contestat acest fapt). Acest lucru îmi aduce aminte de Monica Iacob Ridzi care candidează din partea PP-DD fără să folosească numele de PP-DD şi fără sigla acestui partid. Aici există, de asemenea, două posibilităţi:
1.   Fie Monica Iacob Ridzi se ruşinează cu partidul din partea căruia candidează;
2.   Fie PDL este înţeles cu PP-DD ca oamenii săi care nu au avut loc pe listele PDL (ARD) să poată candida din partea PP-DD după care, în caz că vor ieși parlamentari, să treacă înapoi la PDL…
În concluzie, conform sondajelor, părerea mea este că USL va avea un procent între 55% şi 60% (după redistribuire vreo 65-67%, maxim 70%), ARD (PDL) va avea un procent între 15% şi 18% (după redistribuire maxim 21%, ceea ce cred că este mult prea mult pentru PDL), PP-DD va avea între 10% şi 14%(cel mult 16% după redistribuire) şi UDMR va avea un procent de 4% până la 5% (maxim 6% după redistribuire, deşi am convingerea că UDMR nu va prinde pragul electoral din cauza cârdăşiei cu PDL la tăierea de salarii, pensii, ajutoare de şomaj, indemnizaţii pentru creşterea copilului, eliminarea trusoului pentru nou născuţi, a salariilor asistenţilor persoanelor cu handicap şi a asistenţilor maternali, etc., la închiderea de şcoli şi spitale şi la concedierea a peste un milion de bugetari).


  Deci:
PARTICIPAŢI LA VOT! NU LĂSAŢI  ALTORA POSIBILITATEA SĂ SE FOLOSEASCĂ DE VOTUL VOSTRU, VOTÂND ÎN LOCUL VOSTRU! VOTAŢI CU DISCERNĂMÂNT ŞI NU UITAŢI SĂ-I PENALIZAŢI, PRIN NEVOTARE, PE CEI CARE V-AU MINŢIT ŞI ŞI-AU BĂTUT JOC DE VOI! NU VĂ VINDEŢI VOTUL! VOTAŢI CORECT!

2 comentarii:

  1. SA NE TRAIESTI DOMNULE VALTER !!!,cit de clar si de frumos explici dumneata realitatile noastre romanesti,nu intimplator te-am considerat ca fiind Valesa romanesc.

    RăspundețiȘtergere
  2. Multumesc mult! Procentele pe care le-am afisat sunt procentele pe care le consider eu ca find reale in urma discutiilor cu oamenii si in urma vizualizarii activitatii pe internet si pe retelele de socializare....
    Toata stima...

    RăspundețiȘtergere