BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

vineri, 13 mai 2016

- Eminenţa cenuşie (spre negru morbid) a jurnalismului contra cost din bani publici, din Valea Jiului, loveşte în oamenii cinstiţi care cer respectarea legii

În urma articolului de mai jos a acestei "eminenţe...", pe care îl redau în totalitate pentru a vedea lumea cât de mult se poate înjosi un "jurnalist" când este plătit ( probabil şi-ar vinde şi părinţii pentru niște bănuţi în plus), îl invit să lipească un afiş cu dimensiunile 500/350 mm pe panoul "electoral" de la Oficiul Poştal Uricani, în prezenţa BECO nr.14, în prezenţa presei, televiziunilor din Valea Jiului, în prezenţa reprezentanţilor formaţiunilor politice şi a celui care îl plăteşte din bani publici.
Pentru că a susţinut că zona Sterminos este cea mai circulată zona a oraşului Uricani, îl invit ca, după ce a lipit afişul pe panoul "electoral" de la Oficiul Poştal Uricani, şă stea lângă panourile electorale din Sterminos, în perioada cea mai circulată (între orele 14.00 şi 15.00 când se întoc şi elevii de la ore..., dar ATENŢIE: elevii sub 18 ani nu votează) şi să numere persoanele care trec prin zonă în prezenţa BECO nr.14, în prezenţa presei, televiziunilor din Valea Jiului, în prezenţa reprezentanţilor formaţiunilor politice şi a celui care îl plăteşte din bani publici. Va avea cea mai mare dezamăgire pentru că vor fi sub o sută de persoane cu drept de vot... În schimb, în cea mai circulată, cu adevărat, zonă a Uricaniului, vis a vis de magazinul socrului primarului, vor trece, cel puţin, triplu, indiferent de perioada aleasă între orele 10.00 şi 18.00... 
Înainte de a pune articolul acestei eminenţe cenuşii (spre negru morbid) a jurnalismului contra cost din bani publici, voi pune fotografii cu panoul "electoral" de la Oficiul Poştal Uricani (panou care nu a mai fost curăţat, reparat şi vopsit de pe vremea lui Ceauşescu: asta spune multe despre cât este de "gospodar" cel care are un mandat de vice primar şi 3 mandate de primar = 16 ani la primărie):





Dar, probabil, "jurnalistul" poate explica asta:

Legea 115/2015, art.79, (4) Este interzisa utilizarea, de catre un partid politic, alianta politica, alianta electorala sau organizatie a cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri ori candidat independent, a locurilor speciale de afisaj electoral, astfel incat sa impiedice folosirea acestora de catre un alt partid politic, alianta politica, alianta electorala sau organizatii ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri ori candidat independent. Pe un panou electoral, fiecare partid politic, alianta politica, alianta electorala sau organizatii ale cetatenilor apartinand minoritatilor nationale care participa la alegeri ori candidat independent poate aplica un singur afis electoral. 


Acum articolul plin de pupincurism jalnic, contra cost (mai jos de atât nu poate decădea un om şi, mai ales, un "jurnalist":

"Pe scurt, / Despre falsul scandal al panourilor de afişaj electoral „insuficiente” de la Uricani

Pentru că este recomandat de activitatea sa de până acum, realmente dedicată comunităţii locale, dl. Dănuţ Buhăescu candidează pentru un nou mandat la conducerea Primăriei oraşului Uricani.

Comentariu:


Recomandarea activităţii de până acum, "dedicată 

comunităţii locale": după 16 ani de primărie (nu ar trebui 

să spunem, vreodată, "După 20 de ani") = 0 locuri de 

muncă  şi pagina cu prezentarea economică a oraşului 

GOALĂ:




Continuare:

Ca un argument în plus, după cum uricănenii deja ştiu, aflaţi că primarului în exerciţiu îi stă alături şi o echipă puternică, o adevărată familie de oameni muncitori şi gospodari, apreciaţi de comunitate.
Asta îi tâmpeşte efectiv pe puţinii şi firavii adversari ai actualului şi viitorului primar. Anume că, în actual context, cu contracandidaţi puţini şi slab pregătiţi, alegerile sunt doar o formalitate pentru PSD Uricani. Chiar la Consiliul local, din câte am aflat, sondajele spun că PSD va avea o largă majoritate, miza echipei lui Buhăescu este de a ocupa locurile 1-13 din cele 15 disponibile (măsurătorile dau deja drept certe un număr de 12 mandate pentru PSD, social-democraţii încercând să crească scorul spre locul cu nr. 13, unul norocos în acest caz).În tot judeţul, o adunătură de politicieni, oportunişti şi accidente ale istoriei, cu şanse reduse în actualele alegeri locale, are o singură preocupare: aceea de a face reclamaţii peste reclamaţii. Pe cale de consecinţă, fără intenţia de a exagera, aflaţi că oamenii legii (mandataţi pentru a supraveghea îndeaproape actualele alegeri) sunt realmente exasperaţi de tupeul inimaginabil al acestor specimene, în majoritate uneperişti pârâţi, gargaragii, aflaţi în degringoladă şi ascunşi sub denumirea unei aşa-zise alianţe electorale independente, în a face tot soiul de sesizări nefondate. La Uricani, spre exemplu, s-a reclamat o falsă insuficienţă a panourilor de afişaj electoral. Cum ar veni, că actualii candidaţi nu ar avea unde să îşi amplaseze afişele pentru a fi cunoscuţi/ recunoscuţi / votaţi de către electorat. Nimic mai fals! În realitate, lucrurile stau astfel: în raport cu alegerile precedente, cele mai recent derulate, primarul în exerciţiu a aprobat acelaşi număr de panouri de afişaj electoral. Ba chiar, tocmai pentru a evita vreo discuţie, a aprobat un panou suplimentar, situat în parcul din zona cunoscută drept „oraşul vechi”. Situaţia a fost verificată, în teren, şi de cei de la Biroul Electoral de Circumscripţie, şi ea coincide cu ceea ce v-am spus anterior.
Am verificat şi noi situaţia din teren. Şi vă putem spune nu doar faptul că panourile există, că există şi cel suplimentar şi, foarte important, că respectivele panouri sunt aproape goale. Atunci de unde nemulţumirea că actualii candidaţi nu au locuri de afişaj dacă, pe panoul de la Sterminos, doar ca un exemplu, se aflau ieri doar 6 afişe (acestea ocupând, cu indulgenţă, cam 25% din suprafaţa panoului)??? Vorbim despre o zonă intens circulată, unde panoul ar trebui să abunde de oferte electorale. Cu alte cuvinte, situaţia din teren contrazice categoric afirmaţiile anumitor oportunişti al căror scop în actualele alegeri, în tot judeţul, este doar să reclame. Căci despre a câştiga vreo bătălie electorală, într-o comună mai mică măcar, nici nu se pune problema. Vom reveni."



Să revenim la realitate după SF-ul din articolul "eminenţei...":

1. Panourile electorale, conform deciziei PRIMARULUI nr.222/05.05.2016 au fost montate în dimineața zilei de 06.05.2016 (mai puţin cel de la Oficiul Poştal Uricani care este în același loc cu mult înainte de decembrie 1989) deşi trebuiau să fie montate până la începerea campanie electorale. 
(Legea 115/2015 
Art. 79
(1) Primarii sunt obligati ca pana la inceperea campaniei electorale sa stabileasca, prin dispozitie, locuri speciale pentru afisaj electoral si sa asigure amplasarea de panouri electorale in cadrul acestora, tinand seama de numarul partidelor politice, organizatiilor cetatenilor apartinand minoritatilor nationale, aliantelor politice si aliantelor electorale care declara ca depun liste de candidati, candidaturi pentru functia de primar, precum si de candidatii independenti. Aceste locuri trebuie sa fie situate in zone frecventate de cetateni, fara stanjenirea circulatiei pe drumurile publice si a celorlalte activitati din localitatile respective. (2) Primarii sunt obligati sa monteze panouri pentru afisajul electoral in fiecare subdiviziune a unitatii administrativ-teritoriale. )
2. Panourile au dimensiunea de 2,00/1,00 m, mai puţin cel de la Oficiul Poştal Uricani, care are 1,88/0,94 m.
Afişele electorale au dimensiunea de 500/350 mm. 
(Legea 115/2015 art 79
(5) Un afis electoral amplasat in locurile prevazute la alin. (1) nu poate depasi dimensiunile de 500 mm o latura si 350 mm cealalta latura, iar cel prin care se convoaca o reuniune electorala, 400 mm o latura si 250 mm cealalta latura.)
3. Dacă calculăm, la nivelul aritmeticii de clasa a doua, pe care BECO nr.14 Uricani şi "eminenţa..." se pare că nu o cunosc, reiese că un panou trebuie să aibă spaţiu pentru cel puţin 17 afişe electorale, după cum urmează:
-               -     3 formaţiuni politice cu candidat la primar vor pune, fiecare, 3 afişe: unul pentru primar, unul pentru consiliul local si unul pentru consiliul judetean. Total 9 afişe;
-               -     2 formaţiuni politice fără candidaţi la primar vor pune, fiecare, 2 afişe: unul pentru consiliul local si unul pentru consiliul judetean. Total 4 afişe.
-              -     2 independenţi care vor pune câte un afiş electoral. Total 2 afişe.
Până acum s-au strâns 15 afişe, cu 5 afise mai mult mai mult decât încape pe un panou montat în dimineaţa zilei de 06.05.2016 (adică după începerea campaniei electorale). La acestea se mai adaugă afişe de la PMP (care au lipit, deja, afişe pe panouri), PRM, PND, etc. care au candidaţi doar la consiliul judeţean (în ceea ce priveşte circumscriţia electorală Uricani).
De aici încolo vă las pe voi să calculaţi şi să-mi spuneţi câte afişe intră pe un panou, fară să se suprapună. De asemenea, după vizualizarea fotografiilor, să spuneţi dacă se pot pune sau nu afişe pe panoul de la Oficiul Poştal Uricani. Puteţi lăsa rezultatul la comentarii.
Să nu uit... Eu nu-i mai citesc ziarul din primăvara anului 2012... când m-a blocat la comentarii... Chiar şi acum, i-am pus un comentariu prin care îi făceam invitaţia de la începutul articolului... Bineînţeles că acest comentariu nu a apărut... A apărut doar un comentariul unei agramate care-i cânta în strună "jurnalistului"..., agramată care nu are nici curajul şi nici demnitatea de a-şi da numele întreg... Mare minune să nu fie chiar "jurnalistul" cel care a scris acel comentariu sub un nume comun...
Ne-moderarea comentariului meu, prin care îi făceam invitația, a dus la scrierea acestui articol ca replică la articolul lui.

UPDATE
În dimineaţa zilei de 16 Mai 2016, panoul suplimentar nu mai exista. A dispărut cu tot cu afişele electorale aflate pe el.

Update
Uitaţi ce răspuns dă primarul referitor la panoul suplimentar şi la dispariţia lui:




P.S. 
Primarul, pe care îl laudă această eminenţă cenuşie (spre negru morbid) a jurnalismului contra cost din bani publici din Valea Jiului, prin acţiunile lui de împiedicare a contracandidaţilor să-şi desfăşoare campania conform legii, pe lângă faptul că acţiunea lui este de domeniul contravenţionalului, poate chiar a penalului, arată clar că se teme de votul cetăţenilor din Uricani şi de aceea face totul, inclusiv încălcarea legii (pentru că se crede deasupra legii, probabil şi din cauză că biroul alocat BECO nr.14 Uricani este, aproape, uşă în uşă cu biroul primarului), pentru a-i marginaliza cât mai mult pe ceilalţi contracandidaţi ai săi şi de a-i împiedica să-şi desfăşoare campania electorală în condiţiile prevăzute de Legea 115/2015... De fapt,după 16 ani în care nu ai făcut nimic altceva decăt să pui borduri, asfalt, pavaj şi flori, după 16 ani nu ai creat, nici măcar 50 de locuri de muncă (ce să mai vorbim de alternativă la minerit) deşi ştii de 12 ani că mina Uricani se va închide este şi normal să te temi de votul cetăţenilor. În josnicia lui, a umplut geamurile magazinelor, din zonele cele mai circulate cu adevărat, în asa fel încât, dacă ceilalţi contracandidaţi ar vrea să ceară voie de la proprietari să pună afişe (şi aceştia ar fi de acord), nu ar avea unde să pună nici măcar un afiş.
Iar, articolul care se vrea a fi un elogiu la adresa respectivului primar, încă în funcţie, este, de fapt, în favoarea noastră, a celor care cerem respectarea legii şi veghem la respectarea legii. În felul acesta oamenii află că mai există oameni oneşti care au curajul să se împotrivească ilegalităţilor şi mafiei din oraş, iar cei sătui de situaţie vor ştii cum să voteze. 


PROMITEM CETĂŢINILOR ORAŞULUI URICANI CĂ, DACĂ VA TREBUI SĂ FACEM 2-3 SAU MAI MULTE PLÂNGERI/SESIZĂRI PE ZI PENTRU A SE RESPECTA LEGEA, LE VOM FACE.

VOTAŢI



VOTAŢI





Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu