BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

luni, 25 aprilie 2016

- Iohannis Klaus Werner era cercetat penal când candida la preşedinţie... Oare de ce nu a făcut pasul înapoi?

Klaus Iohannis, cercetat penal intr-un dosar de retrocedare a unui imobil din Sibiu

iohannis7_38580300
Share on FacebookTweet about this on TwitterShare on Google+Pin on PinterestEmail this to someonePrint this page
Procurorii de la Parchetul General vor incepe urmarirea penala impotriva lui Klaus iohannis, fiind acuzat, intr-o plangere penala,  de  inselaciune, fals in inscrisuri sub semnatura privata, uz de fals, fals in declaratii si abuz in serviciu. Este vorba despre un dosar penal referitor la retrocederea  unui imobil din Sibiu, str. Avram Iancu nr.1-3, care a ajuns pe mana unui prieten al lui Iohannis,  Stephan Braune, vicepresedinte PDL Sibiu.Citeste si  Reteaua samsarilor imobiliari din Sibiu, controlata de Iohannis. Cum a devenit proprietar de imobil retrocedat, un neamt parasutat in Romania dupa Revolutie
Cum s-a facut retrocedarea
In acuzele aduse, sunt prezentate metodele dubioase in care s-a facut restituirea acestui imobil, cunoscut in Sibiu sub denumirea de Curtea de Fier. ”In 26.11.2001 Gertrud Forek , prin intermediul avocatului Dorin Suciu, solicita in baza Legii 10/2001, in calitate de mostenitoare a tatalui sau Jiskeli Otto Fritz, restituirea in natura a imobilului din Sibiu, str. Avram Iancu 1-3. In 17.12.2001 Forek Gertrud devine unica mostenitoare a lui Jiskeli Otto Fritz, conform certificatului de mostenitor 152 din aceeasi data.  Restituirea in natura a imobilului din Sibiu str Avram Iancu 1-3 se face in baza dispozitiei 1059/18.12.2001 a Primariei Sibiu.  In data de 27.12.2001 se incheie contractul de vanzare cumparare intre Forek Gertrud prin mandatar Grusea Emil si Braune Stephan in calitate de cumparator. In aceeasi data se intabuleaza terenul pe numele lui Braune Stephan (incheierea 14124)” .
Insa, “certificatul de mostenitor nr. 152 din data de 17.12.2001 incheiat de BNP Bucsa Radu Gabriel nu are la baza procuri autentice ale mostenitorilor legali Jikeli Paul, Jikeli Regine Karoline, Jikeli Gertrud, Jikeli Carl Fritz). Aceste persoane nu au participat la dezbaterea masei succesorale din Romania si nici nu au imputernicit prin procuri autentice alte persoane sa le reprezinte. Pentru persoanele decedate Jikeli  Carl Fritz si Jikeli Gertrud nu exista certificate de deces si nici dovada ca acestia nu mai au alti mostenitori”.
Conform extrasului CF in extenso, “la acest imobil mai avea dreptul de preemtiune Elizabeth Platnor nascuta Jikeli si minorii Gertrud, Margote si Karl Frederic Jikeli. Totodata, in certificatul de mostenitor, la masa succesorala, nu sunt declarate bunuri imobile.  Acest certificat de mostenitor a stat la baza referatului nr. 134654/17.12.2001, intocmit de Comisia de aplicare a prevederilor Legii nr. 10/2001 tot din data de 17.12.2001, ca si certificatul de mostenitor. In urma analizei referatului, in data de 18.12.2001, primarul municipiului Sibiu emite dispozita nr. 1059 prin care se retrocedeaza intreg imobilul format din mai multe apartamente, spatiu comercial, pivnita, catre Forek Gertrud Terese Ana in calitate de mostenitor”.
Implicarea unor institutii publice
Cererea de retrocedare, formulata de avocatul  Dorin Suciu  catre Primaria Municipiului Sibiu prin Biroul Executorului Judecatoresc Cruduleci Horatiu Vasile, cuprinde restituirea in natura a imobilului din Sibiu, str. A. Iancu 1-3 inscris in CF 4002, top. 359/1, 611/1 preluat de statul Roman prin incheierea 612/1963 in baza decretului 92/1950.
“Studiind Decretul 92/1950, se constata ca la pozitia 433 , apare numele de Otto Jikeli cu doua apartamente in Sibiu, pe strada 23 August nr. 1-3, identica cu str.  A. Iancu 1-3 (dupa redenumire).
La Notariatul de Stat al orasului Sibiu, la data de 21 nov. 1963 cu incheierea nr. 612 se nationalizeaza imobilul de la pozitia 433 al lui Jikeli Otto care si semnaeaza la notariat in anul 1963, desi conform datelor de la Biserica Evanghelica din Sibiu, el a decedat in data de 07.07.1960”, se mai spune in plangere.
Drept urmare, “Jikeli Otto Fritz nu poate fi una si acceasi persoana cu Jikeli Otto mentionat in incheierea de nationalizare din 1963 si cel care figureaza la pozitia 433 anexa deciziei 92/1990 de nationalizare”.
“Revenind la Dispozitia nr. 1059/18.12.2001 privind retrocedarea imobilului, aratam ca in mod abuziv s-a facut mentiune pe aceasta dispozitie ca este definitiva din data de 18.12.2001 cu precizarea “conform declaratiei de renuntare la calea de atac”. Mentiunea a fost facuta pe verso-ul dispozitiei, fara a se putea face dovada declaratiei de renuntare la calea de atac, astfel incalcandu-se dreptul de a ataca aceasta dispozitie in termen de 30 de zile, inlesnind titularului acesteia intabularea a doua zi, respectiv in 19.12.2001, ulterior vanzarea acestui imobil in data de 27.12.2001 d-lui Braune Stephan”, potrivit plangerii.
“Demersurile mentionate  referitoare la retrocedarea imobilelor din str. A. Iancu 1-3 au fost facute de catre avocat Dorin Suciu in baza procurii speciale judiciare nr. U2694/2001 din 12 nov. 2001 incheiata in Munchen, Germania.
Falsificarea procurilor
Aceasta procura nu are caracter autentic deoarece legalizarea din Germania se refera doar la legalizarea semnaturii si nu la continutul acesteia care nu este autentificat, procura neavand astfel caracter autentic, asa cum prevede Legea 10/2001.
La data de 27 dec. 2001, numita Forek Gertrude Terese Ana nascuta Jikeli, prin mandatar Grusea Emil Ionel vinde lui Braune Stephan Max Johanes intreg imobilul situat in Sibiu, str. A. Iancu nr. 1-3. Contractul este incheiat  de catre BNP Bucsa Radu Gabriel.
Atat procura autentificata in Germania, contractul de vanzare-cumparare si incheierea de intabulare a contractului (nr. 14124/2001) sunt incheiate toate in aceeasi zi, respectiv 27 dec. 2001”, se sustine in plangerea penala.
Conform contractuluid e vanzare cumparare mentionat,” este prevazut expres ca mandatarul Grusea Emil Ionel imputerniceste pe cumparatorul Braune Stephan Max Iohanes sa uzeze  de Decizia primarului data in baza Legii 10/2001 si sa ceara persoanelor juridice evacuarea si predarea spatiului comercial din imobilul mai sus mentionat, spatiu detinut de SC NORA EXCLUSIV SRL prin contractul de inchiriere cu SC URBANA SA.
La data de 7 ian. 2002, SC URBANA SA preda, in baza procesului verbal de predare-primire, imobilul de mai sus numitului Braune Stephan Max Iohanes, mentionandu-se ca este mandatarului lui Forek Gertrude Terese Ana. La baza acestui proces verbal din 7 ian. 2002, sta procura din 14 ian 2002 incheiata in Germania, prin  care Forek Gertrude Terese Ana imputerniceste pe Braune Stephan sa preia in posesie imobilul si sa evacueze persoanele juridice ce isi desfasurau activitatea in acel imobil. Procura nu are caracter autentic, fiind autentificate doar semnaturile, nu si continutul”.
Acuzatii de constituire de grup infractional
“Solicit să cercetați faptele în urma cărora din  proprietatea municpiului Sibiu au fost sustrase, sub pretextul retrocedării: școli, licee, grădinițe; spații comerciale; stabilimente (camin de batrani); muzee; spații foste sedii de fundații, asociații; locuințe; în prezent, se acționează pentru a fi sustrase terenuri.
Apreciez că s-a operat prin falsificarea Cărților Funciare în modalități diverse  precum:
a)acoperirea originalului cu o coală albă la limita unei înregistrări și apoi fotocopiată  și astfel depusă ca ”extras” anexă la dosarul de retrocedare); b)înlocuirea filelor A sau B cu alte file de CF; c)efectuarea de expertize topo concomitent cu deschiderea nejustificată de  cărți funciare noi; d)operarea de dezmembrări și acordarea de numere topografice noi cu scopul de a fi eliminate vechile numere totpografice care nu conveneau scopului urmărit; jonglarea cu numerele topografice;  e)jonglarea cu numele de familile identice celor ale  proprietarilor;  f)încălcarea legislației internaționale și naționale în vigoare și astăzi, pusă în aplicare prin înregistrările din CF privind sancționarea patrimonială a persoanelor fizice, juridice de drept public care s-au dovedit a se încadra în prevederile art.15 din Convenția de Armistițiu al Națiunilor Unite ” oraganizații pro-hitleriste de tip fascist aflate pe tritoriul românesc,  politice militare sau cele paramilitare  cât și orice alte organizații care fac propagandă ostilă Națiunilor Unite.. nepermițând în viitor existența  unor astfel de organizații” ; g)evitarea declanșării proceselor în fața instanțelor judecătorești; h)utilizarea de procuri și acte/înscrisuri/documente  oficiale lipsite de apositlă; i)emiterea deciziilor de atribuire direct de către primarul municipiului în absența documentației cerute de lege; j)mimarea/ dublarea unor dezbateri succesorale în anul 2001-2002 eliberarea ceritcare au avut loca anterior anului 1944 ;  k)neindeplinirea obligației de păstrare a integrității patrimoniului municipiului și de inventariere anuală a acestuia; l)trecerea nelegală a bunuruilor ce fac parta din domniul public în domeniul privat al municipiului; Lege 215/2001”.
Prin faptele comise, “ aceste persoane au constituit, au aderat, au sprijinit retrocedarea frauduloasă de imobile, scop în care și-au traficat funcția publică sau de partid, au lucrat în conflict de interese, au falsificat și s-au folosit de  înscrisuri oficiale flase, fiind posibile și spălarea de bani prin bursa acțiunilor și prin investirea în tranzacții imobiliare, ascunderea alte fapte pe care le veți constata din cercetările effectuate”.
În ce priveste firma SC  Nora Exclusiv SRL , se precizeaza in plangere “ prin manopere coordonate de grupul de persoane arătate, am fost lipsită fără drept de un imobil în care am investit munca de o viață, riscând intrarea în blocaj financiar.”
Beneficiar: vicepresedinte PDL Sibiu
Principalul beneficiar al acestei retrocedari suspecte a fost Braune Stephan Max Johannes.
“Acesta a sosit in Romania imediat dupa revolutie, in 10 ianuarie 1990. Prin intermediul Bisericii Evanghelice, s-a ocupat cu distribuirea ajutoarelor, in special in zona Medias. A ramas aici si a inceput sa isi inchege afacerile. Cu foarte mare succes. La data intrării în România avea cetățenie germană și pașaport eliberat de Consulatul German din Sibiu. Stephan Max Johannes Braune, a  contribuit  cu zeci de milioane la campania electorala din 2004, cu bani si cu logistica si, potrivit unor surse, si-ar fi “cumparat” loc în consiliul local  pentru a o impune pe Otilia Man director la  Titan Trade SRL , președintele Consiliului de adminstrație al DPC SA Sibiu (sociatate aproape distrusă cu scopul de a favoriza societatea proprie si a lui  Stephan Braune) funcționar în Primăria Cisnădie.
La 18 decembrie 2001 primește și cetățenie română, (Hotarârea Guvernului nr. 776/16 august 2001 privind acordarea cetateniei romane unor persoane,  Lista anexă, poziția 106:  Braune Stephan Max Johannes, cetățean german, născut la 22 martie 1958 in localitatea Friesack, Germania, fiul lui Hans Otto Edward si Rosemarie Karla Wilhelmine, cu domiciliul actual in satul Vale nr. 307, comuna Saliste, judetul Sibiu).
Afacerile lui Braune
La 16 august 2001 BRAUNE STEPHAN MAX JOHANNE cumpără prin bursa de valori 21.776 acțiuni ale Stil Com-Hunedoara SA pe care plătește 1 miliard 48 de milioane lei.  (”În sedinta de ieri s-au inchis trei oferte publice de cumparare. Cea mai importanta din punct de vedere al valorii a fost cea pentru actiunile Stil Com-. Hunedoara. Ofertantul, BRAUNE STEPHAN MAX JOHANNEs intentiona sa achizitioneze 42,58% din actiunile societatii la 68.000 de lei/actiune. Oferta s-a realizat in proportie de 64,68%, ofertantul reusind sa achizitioneze 21.776 de actiuni, reprezentand 27,54% din totalul actiunilor societatii. Valoarea tranzactiei s-a ridicat la 1,48 miliarde lei. Pe langa aceasta oferta s-a mai realizat o tranzactie prin care 39 de actiunile Stil Com au fost transferate la 22.000 lei/actiune. (http://www.zf.ro/burse-fonduri-mutuale/antibiotice-si-a-reluat-cresterea-2993818). Stil Com- SA str.Romana, Vulcan jud Hunedoara, Reg comertului :  J20/5/1991, CUI :  2153256, Obiect de activitate 6820 – Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate.);
La 14 ianuarie 2002, BRAUNE STEPHAN MAX JOHANNES cu domiciliul indicat în Cisnădioara str.Livada nr.1 jud Sibiu, plătește 4 miliarde 350 milioane lei în mâinile numitului Grusia Emi Ionel ca mandatar al vânzătoarei  Forek Ghertrude Therese Anna n.Jicekli (cu domiciliul în Germania ) ;
La 21 octombrie 2002 BRAUNE STEPHAN MAX JOHANNES a plătit 60.000 marci germane în mâinile subsemnatei Pătru Eleonora pentru a renunța la dosarul civil contra dosarul civil contra SC Urbana SA pe rolul Parchetului Sibiu împotriva sa și a numiteti Forek Gertrude Therese Anna n.Jicekli. din Germania si alui Braune . Nu a acceptat să încheiem un act  pentru această sumă mare plătită;
În anul 2004 deține cota de 2,00 % acțiuni la purtător din capitalul social (de miliarde) al  societății CLUBUL  VINULUI – S.A, obiect de activitate: Inchirierea si subinchirierea bunurilor imobiliare proprii sau inchiriate, infiintata pe 11 noiembrie 2004, publicată în M.O.  partea a IV-a nr. 1183 /  12aprilie  2005”, se mentineaza in plangerea penala.
Stephan Braune detine mai multe societati: NOVA SA Lupeni CUI. 2146518B-dul PACII 2 MUNICIPIUL LUPENI; RENT STAR SRL Cisnădioara CUI. 15091643, sediul 1D CISNADIOARA, ORAS CISNADIE; Obiect de activitate : Tranzactii imobiliare, conform bilant 2013; STIL COM SA Vulcan CUI. 2153256 Str. ROMANA nr. 64,  MUNICIPIUL VULCAN; TITAN SRL Sibiu CUI. 8413762, Str. GENERAL MOSOIU nr. 1 MUNICIPIUL SIBIU; TITAN TRADE Sibiu, CUI. 6629647, G-RAL MOSOIU nr.1 MUNICIPIUL SIBIU, Tel.0269232011. Ulterior Titan Trade aapre cu sediul  în   Cisnădioara-ferma Pomicola, Cinsădie, Jud. Sibiu. Obiect de activitate : IMPORT AUTOBUZE ȘI TROLEIBUZE ex-Berna (Elvetia) ,  vanzare de autobuze, piese de schimb de import, dar si cu vanzarea de ulei si lubrifianti.
Casele liderului democrat-liberal
Potrivit surselor noastre, Braune detine 16 imobile, o parte obtinute in urma restiturilor. In plangerea penala se precizeaza ca acesta apare, in acte la mai multe locatii: “La 16 august 2001 domiciliul în satul Vale nr. 307, comuna Saliste, judetul Sibiu .  Acest domiciliu este indicat în HG pentru acordarea cetățeniei române. Imobilul din satul Vale nr. 307, comuna Sălişte, judeţul Sibiu, a fost și este proprietatea avocatului Suciu Dorin Sibiu. La 27 decembrie 2001 domiciliul este în Cisnădioara, str.Livada nr.1 orașul Cisnădie jud. Sibiu. Acest domiciuliu este indicat în Încheierea de autentificare nr.2378/27 decembrie 2001 întocmită de notarul  Bucșe Radu. La 16 iunie 2003  domiciliul în Sibiu Str. Blaga Lucian nr.  13, jud Sibiu.  Acest domiciliu este  indicat în cererea adresată Primăriei pentru eliberare certificat de urbanism. (”PRIMARIA Sibiu certificat de urbanism: Număr certificat 16/6/2003, Numar de inregistrare: 464, 06/16/2003, Provenienta:  BRAUNE STEPHAN MAX.JOHANNES  Adresa: Jud.  SIBIU 2400 Str. BLAGA LUCIAN nr. 13, Scop:  ETAPA I REPARATII SI AMENAJARE INTERIOARA FARA MODIFICARI SAU INTERVENTII STRUCTURALE; constr , desf , loc Str. AVRAM IANCU 1-3 Identificat prin Număr C.F., 300.000.000, Număr CF  3.000.000, Nr. Topo:  150.000, 12 Luni, 12luni, 24 Lu”) .
Imobilul din Sibiu Str. Blaga Lucian nr.  13  proprietate publică a Statului Român a fost ocupat până în anul 1989 de N.  Ceaușescu. După anul 1989  apoi a trecut în administrarea Consiliului Județean Sibiu iar  din 31 aprilie 1998 prin hotărârea guvernului a trecut în administrarea Academiei Române :
( Hotărârea Guvernului nr. 175/  27 martie 1998  (în vigoare din  31.03.1998)  privind transmiterea unui imobil, situat în municipiul Sibiu, din administrarea Consiliului Judeţean Sibiu în administrarea Academiei Române : Art.1 Se aprobă transmiterea unui imobil, proprietate publică a statului, situat în municipiul Sibiu, str. Lucian Blaga nr. 13, judeţul Sibiu, având caracteristicile tehnice prevăzute în anexa care face parte integrantă din prezenta hotărâre, din administrarea Consiliului Judeţean Sibiu în administrarea Academiei Române, pentru a fi utilizat ca sediu al Institutului de Cercetări Socioumane Sibiu.Art.2. Predarea-preluarea imobilului prevăzut la art. 1 se face pe bază de protocol, încheiat între cele două părţi în termen de 30 de zile de la data publicării prezentei hotărâri în Monitorul Oficial al României, la valoarea de inventar de la data transmiterii.Anexă : Locul unde este situat imobilul Municipiul Sibiu, str. Lucian Blaga nr. 13, judeţul Sibiu:  Caracteristici tehnice:  Clădire P+1; Garaj; Centrală termică; Suprafaţa construită = 235,16 m2; Suprafaţa desfăşurată = 484,82 m2; Terenul aferent = 1.374 m2. ). L
La 18 februarie 2008 indică domiciliul Str. Moșoiu G-ral nr. 1, Sibiu. .
Acest domiciliu este  indicat în cererea adresată Primăriei pentru eliberare certificat de urbanism legat de un alt imobil . Numar certificat1602 ; Numar de inregistrare: 55356 din 09.09.2014 Provenienta: BRAUNE STEPHAN MAX JOHANNES  Adresa: SIBIU – Str. Moșoiu G-ral, nr. 1, bl. ,sc. , ap. Adresa lucrarii: Strada Târgu Peștelui nr. 8,   Localitate SIBIU Identificat prin: Numar CF: 108379 Numar Topo: 1332 Scop:  RENOVARI INTERIOARE FARA MODIFICARI STRUCTURALE. REPARATII EXTERIOARE INCLUSIV LA IMPREJMUIRE Taxa: Valabilitate: 12 luni”.
Implicarea avocatului Dorin Suciu
Un alt personaj cheie in aceasta afacere este avocatul Suciu Dorin, care ar urma sa fie cercetat pentru fals is uz de fals.
“Dorin Suciu av Sibiu deține cota de 2,00 % în societatea Clubul Vinului SA (acțiuni la purtător) împreună cu  BRAUNE STEPHAN MAX JOHANNES căruia îi asigură   domiciliu în sat Vale nr.307 Jud Sibiu . Soția avocatului Suciu D. era funcționar la Cartea Funciară.  A determinat persoanele din Germania să-l desemneze mandatar, participă direct la opoerațiunile în fața notarului și la Serviciul de Carte Funciară.
Se află în relații apropiate cu judecătorii de la toate instanțele, cu precădere începând cu anul 2001
Primarul KW JOHANNIS, avocat  Suciu Dorin si soția funcționar la Cartea  Funciară în anul 2001 , Grusea Emil fost avocat, prieten cu  Suciu Dorin, preotul evanghelic H.KLEIN consiler local, Reisenauer Iosif și Robert reprezinta reteaua infractionala ”.

Integral puteti citi plangerea penala : Plangere Penala

curtea de fier parchetul general

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu