BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

joi, 15 august 2013

- Studiu inedit: Ateii sunt mai inteligenți decât persoanele credincioase

Potrivit unui studiu realizat recent, persoanele care declară că nu sunt credincioase sunt mult mai inteligente în comparație cu persoanele religioase. Este concluzia la care au ajuns mai multi cercetători  după ce au analizat 63 de studii realizate pe parcursul mai multor decenii.
Echipa condusa de Miron Zuckerman, de la Universitatea Rochester, a descoperit o corelație negativă semnificativă între inteligenţă și gradul de religiozitate. Mai precis, cu cât un individ este mai putin religios, cu atât coeficientul sau de inteligenţă va fi mai ridicat. O confirmă 53 din cele 63 de studii analizate. Chiar și la bătrânețe, persoanele foarte inteligente sunt mai puţin dispuse să creadă, însa motivele care ii determina pe oamenii cu un IQ ridicat să respingă religia sunt mai complicate decât s-a crezut inițial, scrie bzi.ro.
Potrivit studiilor realizate anterior, a existat tendința de a se presupune că persoanele inteligente pur și simplu știau mai multe lucruri, însa acum oamenii de știința au concluzionat că motivele sunt mult mai complexe. De exemplu, oamenii inteligenți au mai mari șanse să se căsătorească și să aibă succes în viaţa, ceea ce înseamna că au mai puţină nevoie de religie. Studiile utilizate de Zuckerman includ o analiză realizată pe un grup de 1.500 de copii supradotați, al căror IQ depășește valoarea de 135. Studiul a început in 1921 și continuă și astăzi.
Chiar și la vârsta de 75 sau 91 de ani, subiecții au obținut scoruri mici la factorul religiozitate, comparativ cu subiecții cu un IQ mai scăzut. Rezultatul contrazice ipoteza conform căreia oamenii devin mai credincioși pe măsura ce înaintează în vârstă. Cu toate acestea, specialiștii sunt de părere că sunt necesare studii suplimentare pentru a vedea de ce aceasta tendință se menține constanta în timp.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu