BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

vineri, 8 februarie 2013

- Scandalul drapelului secuiesc, atac la statul de drept

Arborarea drapelului de stat al României sau arborarea drapelului altui stat pe teritoriul României este reglementată de către  Legea nr. 75 din 16 iulie 1994  şi Hotărârea nr. 1157/2001 pentru aprobarea normelor privind arborarea drapelului României, intonarea imnului naţional şi folosirea sigiliilor cu stema României care prevede următoarele: 
Hotărârea nr. 1157/2001
"ART. 2 
(1) Autorităţile şi instituţiile publice au obligaţia arborării drapelului României în mod permanent, atât pe edificiile în care îşi au sediul, cât şi în interiorul lor, cu precădere în birourile persoanelor din conducerea acestora, în sălile de protocol şi festivităţi. 
ART. 6 
Pe teritoriul României drapelele altor state pot fi arborate numai împreună cu drapelul naţional al României şi numai cu prilejul vizitelor cu caracter oficial de stat, al unor festivităţi şi reuniuni internaţionale, pe clădiri ofi ciale şi în locuri publice stabilite de autorităţile administraţiei publice locale. 

ART. 24 
1) Constituie contravenţii următoarele fapte, dacă nu sunt săvârşite în astfel de condiţii încât, potrivit legii penale, să fie considerate infracţiuni: 
b) nearborarea drapelului României de către autorităţile şi instituţiile publice; 
g) arborarea drapelului sau a fanionului altui stat, cu alte dimensiuni decât cele ale drapelului României şi cu alte ocazii sau în alte condiţii decât cele prevăzute la art. 6, 7 şi 9;
(2) Contravenţiile prevăzute la alin. (1) lit. a), e) şi k) se sancţionează cu amendă de la 5.000.000 lei la 15.000.000 lei, iar cele prevăzute la lit. b), c), d), f), g), h), i), j) şi l), cu amendă de la 25.000.000 lei la 50.000.000 lei. 
(3) Constatarea contravenţiei şi aplicarea amenzii se fac de către persoane împuternicite de ministrul administraţiei publice, de către prefect sau de împuterniciţii acestuia şi se aplică conducătorului autorităţii sau instituţiei publice, primarului, preşedintelui consiliului judeţean, precum şi persoanei fi zice sau juridice vinovate de săvârşirea contravenţiei."




Viktor Orban şi Traian Băsescu în Covasna
  Reacţia primului ministru Ponta şi a Guvernului faţă de declaraţiile ambasadorului Ungariei au fost normale şi, chiar dacă au fost mult prea elegante, au fost ferme. Faptul că guvernatorul României tace faţă de acest subiect şi motivează prin faptul că va avea o poziţie faţă de subiect doar atunci când omologul ungar va spune ceva il acuză şi mai mult pe guvernator în faţa românilor (personal eu cred că tace din cauză că trebuie să-şi plătească datoriile faţă de Viktor Orban care l-a susţinut în vara anului trecut şi, mare lucru, ca tot acest scandal să nu fie regizat de unguri în cârdăşie cu guvernatorul României), mai ales dacă ţinem cont că îşi petrece timpul liber mai mult pe la vila de protocol sau hoteluri din Covasna. Pe de altă parte, în timp ce scandalul steagului secuiesc se amplifică, guvernatorul României şi premierul Ungariei stau bot în bot şi, probabil, îşi râd de români. Dacă stau mai mult să mă gândesc, tot scandalul asta ar putea fi o făcătură pentru a obliga USL-ul să introducă UDMR la guvernare... Şi cred că făcătura este marca Băsescu în cârdăşie cu Viktor Orban... De aceea râd cum râd în poză de fraierii români:


Viktor Orban şi Traian Băsescu după izbucnirea scandalului
cu steagul, aşa uisului, ţinut secuiesc care, oficial, nu există 

 Tăcerea guvernatorului faţă de acest subiect este anticonstituţională deoarece este obligat de Constituţia României prin prevederile privind funcţia pe care şi-o arogă guvernatorul:
"ARTICOLUL 80  
(1) Preşedintele României reprezintă statul român şi este garantul independenţei naţionale, al unităţii şi al integrităţii teritoriale a ţării.
ARTICOLUL 91
(3) Reprezentanţii diplomatici ai altor state sunt acreditaţi pe lângă Preşedintele României.
"
Deci, ambasadorii sunt acreditaţi pe lângă Preşedintele României (în cazul de faţă pe lângă guvernator) şi, pe cale de consecinţă, guvernatorul ar trebui să ia atitudine faţă de ieşirile acestora care pot afecta relaţiile cu statele din care provin cei care îşi depăşesc atribuţiile.


Din Băsescu citire(Băsescu D. Traian, preşedintele României, pe data de 23 iunie 2011, la Realitatea TV):
Deşi PDL îşi menţine punctul de vedere în privinţa judeţelor mari, ei sunt deschişi să accepte o altă variantă cu privire la Ţinutul Secuiesc, ceea ce ar însemna ca cele două judeţe, Harghita şi Covasna, să îşi păstreze statutul în continuare.

Deci Băsescu e vinovat de ceea ce se întâmplă acum, acel Băsescu care, prin jurămintele depuse, ar trebui să fie garantul Constituţiei României şi al respectării acesteia.

Părerea mea este că fiecare cetăţean poate să-şi afişeze ce steag vrea şi unde vrea mai puţin pe instituţiile publice unde trebuie să se respecte Hotărârea nr. 1157/2001 şi Legea nr. 75 din 16 iulie 1994

Drept pentru care sunt de părere că România trebuie să fie fermă:
1) Declararea ambasadorului ungar ca persona non grata;
2) Pedepsirea conform legii a celor care au arborat pe şi în instituţiile publice alte drapele decât cel român şi în afara cazurilor prevăzute de lege;
3) Trimiterea de plângeri către PE, CE şi NATO privind amestecul oficialilor din Ungaria în treburile interne ale României.

Dacă sunteţi de acord, semnati petiţia de mai jos:
Măsuri ferme şi concrete privind arborarea steagului "ţinutului secuiesc"

ADĂUGIRI:
- Băsescu, protectorul anticonstituţional al Ţinutului Secuiesc

- Ponta: Pe instituţii trebuie arborate, indiferent de zonă, doar steagurile României şi UE
- În timp ce oficiali maghiari sfidează România Traian Băsescu şi Viktor Orban, fotografiaţi râzând la Bruxelles
- Secretarul de stat din Ministerul de Externe maghiar recidivează: "Guvernul ungar are obligaţia să susţină eforturile de autonomie ale maghiarilor"
- Nu la fel de grijulii ca atunci când apărau "statul de drept" de votul de la referendum Comisia Europeană se ţine departe de scandalul diplomatic Budapesta - Bucureşti

ADĂUGIRI 2 (extremisme maghiare):
Mesaje de ameninţare şi jigniri aduse elevei
Sabina Elena
- Relatare incredibilă din oraşul Covasna: Elevă ameninţată cu moartea pentru că a purtat o bentiţă tricoloră!
Extremistul Csibi comercializează tricouri cu mesajul “Ţinutul Secuiesc nu este România”!
- Extremistul Csibi Barna a făcut galerie Ungariei la Budapesta: ”Ţinutul Secuiesc nu aparţine României”! (VIDEO)


Pe de alta parte etnicii maghiari din România, în mare parte din Harghita+Covasna+Mureş, îşi învaţă odraslele să urască drapelul românesc:
- "Dezvăluire" incredibilă a unui consilier local al UDMR




Sabina Elena, eleva ameninţată cu moartea şi luată
la întrebări de dirigintă şi direcţiune pentru că a purtat
o bentiţă cu tricolorul românesc în incinta şcolii




- SCANDALOS! Facebook a șters fotografia elevei care a fost amenințată pentru că a purtat bentiță cu tricolorul într-o școală din Covasna!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu