BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

marți, 5 februarie 2013

- IPOCRIZIE ŞI ILEGALITĂŢI LA CSM

"Revocarea
 Revocarea din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii se propune de preşedintele sau vicepreşedintele Consiliului, ori de o treime din membri, în situaţia în care persoana în cauza nu mai îndeplineşte condiţiile legale pentru a fi membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii, în cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor în cadrul Consiliului Superior al Magistraturii sau în cazul aplicării oricărei sancţiuni disciplinare. Plenul Consiliului Superior al Magistraturii, poate dispune revocarea din funcţia de membru ales al Consiliului Superior al Magistraturii. Revocarea din funcţia de preşedinte sau vicepreşedinte se propune de o treime din numărul membrilor Consiliului Superior al Magistraturii. Membrii aleşi ai Consiliului Superior al Magistraturii sunt revocaţi şi la cererea majorităţii adunărilor generale de la nivelul instanţelor sau parchetelor pe care le reprezintă, în cazul neîndeplinirii sau îndeplinirii necorespunzătoare a atribuţiilor încredinţate prin alegerea ca membru al Consiliului. În cadrul adunărilor generale, decizia se ia cu votul a 2/3 din numărul judecătorilor sau procurorilor. În cazul adunării generale comune a Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie şi a Parchetului Naţional Anticorupţie decizia de revocare a reprezentantului acestor parchete se ia cu votul majorităţii procurorilor. În cadrul adunării generale votează şi procurorii din structurile teritoriale ale acestor parchete. Decizia de revocare a reprezentantului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie se ia cu votul majoritarii judecătorilor care fac parte din adunarea generala. Procedura de revocare poate fi declanşată de orice adunare generala de la nivelul instanţelor sau parchetelor pe care le reprezintă membrul Consiliului Superior al Magistraturii a cărui revocare se cere, precum şi de organizaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor. Centralizarea rezultatelor votului se realizează de adunarea generala care a iniţiat procedura sau de prima adunare generala sesizata de organizaţiile profesionale ale judecătorilor şi procurorilor. În termen de 15 zile de la înregistrarea sesizării semnate şi motivate de reprezentanţii adunărilor generale, Plenul Consiliului Superior al Magistraturii dispune revocarea din funcţie a membrului ales."
Textul este preluat de pe site-ul CSM: http://www.csm1909.ro/csm/index.php?cmd=920301


Articolul 163, aliniat (1) din Constituţia României spune despre CSM : "Consiliul Superior al Magistraturii este garantul independentei justitiei". 

Din păcate este total invers: CSM este garantul corupţiei din justiţie, aservirii şi subjugării justiţiei şi asta se datorează următorilor: Oana Hăineală, Alina Ghica şi Cristi Vasilică Dănileţ. Aceştia au transformat CSM-ul, din garantul justiţiei independente, în bodyguard-ul lui Băsescu, în cenzorul presei libere şi cenzorul declaraţiilor politice ale adversarilor lui Băsescu. Astfel că judecătorii au decis să pună piciorul în prag şi au cerut demisia lui Hăineală, au votat 424 de judecători din 13 curţi de apel ( mai mult de 2 treimi cât ar fi fost necesar, adică 9 curţi de apel) pentru revocarea Alenei Ghica şi 1126 de judecători din 103 judecătorii au votat pentru revocarea lui Dănileţ.

Cu toate acestea, cei trei, se agaţă cu toate puterile de scaunele din CSM  ignorând legile, ignorând Statutul CSM şi comit abuzuri după abuzuri... Astfel că Hăineală a urmat-o pe M. Macovei şi a turnat baliverne, celor din CE, în cârdăşie cu parlamentarii europeni ai PDL şi corupţii din CCR. Dovada este raportul CE privind MCV-ul şi fapt recunoscut chiar de Barroso. În ipocrizia lor vor să mai încalce o altă lege: vor ca  numirea procurorilor la Parchetul General şi la DNA să fie făcute de Băsescu şi nu de ministrul justiţiei, conform legii în vigoare şi cu avizul conform si nu consultativ al CSM-ului. Deci, dacă ministrul justiţiei nu mai este M. Macovei sau alt pupinbăsist, conform spuselor celor trei, legea în vigoare nu mai este bună şi trebuie schimbată. A fost bună doar când a folosit intereselor lui Băsescu şi ale PDL. De asemenea, termenul limită pentru revocarea celor 2 este pe data de 08.02.2013... Hăineală, cu de la sine putere a mutat şedinţa de revocare a celor 2 odată cu alegerea vicepreşedintelui... Câtă ipocrizie şi ilegalităţi  la nivelul CSM!!!... Până când trebuie să suportăm astfel de indivizi care, cică, garantează actul de justiţie independentă în România?

Citiţi şi următoarele articole:
- RESETAREA CSM
- CSM O SCALDA CU REVOCAREA
- Judecătoarea Iulia Motoc de la CCR critică presa liberă
- Judecatorul Cristi Vasilica Danilet vrea ca numirea Procurorului General si a sefului DNA sa se faca fara ministrul Justitiei
- Hăineală nu vrea revocarea din CSM a judecătorilor Ghica și Dănileț
- POTENTIALUL INFRACTOR – Traian Basescu
- UNJR și AMR: CSM să respecte voinţa magistraţilor care au votat pentru revocarea lui Danileţ şi Ghica
- CEDO dă o lecţie usturătoare CSM
- S-AU SCOS SABIILE IN CSM
- 54 DE CANDIDATI ADMISI PENTRU PROMOVAREA LA ICCJ
- ATENTIE, TE URMARESC!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu