BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

luni, 25 iulie 2011

- Gânduri pentru mai bine

   De peste 2 ani, românii o duc în ce în ce mai rău. Puterea nu face nimic altceva decât să ne îngroape în împrumuturi care nu se văd niciunde a fi folosite pentru binele ţării şi al poporului român ( decât, eventual, în buzunarele lor şi ale acoliţilor puterii ).
   După MAREA FRAUDĂ din Parlament la Legea pensiilor ( pe care Băsescu a promulgat-o cu laude la adresa celor care au contribuit la această fraudă, laude trimise, iniţial prin Boc şi apoi direct ), au urmat 2 legi care au fost votate, în unanimitate sau aproape în unanimitate, în Parlamentul României, legi pe care Băsescu nu le-a promulgat: TVA 5% la alimente şi neimpozitarea pensiilor sub 2 000 lei. Acest fapt m-a făcut să mă gândesc, din ce în ce mai mult la ce se întâmplă în România, cu oamenii acestei ţări şi să găsesc alternative la această stare. Am mai avut ceva tentative de creare a unei soluţii, înainte de tăierea salariilor cu 25% şi creşterea TVA, pe care am publicat-o pe diferite forumuri. Azi am ajuns la concluzia că, unele din măsurile la care m-am gândit, erau şi sunt viabile. De aceea am să le expun, aici, pe blog şi, poate, cineva cu mai multă putere le va lua în considerare:

                                                 TVA

- TVA 0% la medicamente, proteze, etc.;
- TVA 5% la alimentele de bază ( pâine, ulei, zahăr, lapte, ouă, carne, fructe autohtone, etc. );
- TVA 5% la rechizitele şcolare şi tot ce ţine de creşterea şi educarea copiilor;
- TVA 10% la fructele din import, produse lactate, produse din carne, produse din carne, etc.;
- TVA 15% pentru încălţăminte, îmbrăcăminte, lenjerie, alte produse textile ( excluzând cele pentru copii care vor fi 5% TVA );
- TVA 20% pentru biciclete, mopede şi motociclete cu cilindree mică, autoturisme nepoluante, apartamente, case cu o suprafaţă de la 0 la 100 metrii pătraţi;
- TVA 25% pentru îmbrăcămintea din piele, blănuri, autoturisme cu cilindree mică, motociclete grele, apartamente, case cu o suprafaţă  de la 100 la 200 metrii pătraţi, etc.
- TVA 30% pentru maşini de teren autohtone, bijuterii din materiale şi metale preţioase, apartamente, case cu o suprafaţă maximă de 200 metrii pătraţi, etc.;
- TVA 35% pentru autoutilitare, utilaje de import, maşini de teren din import, apartamente, case cu o suprafaţă  de peste 300 metrii pătraţi, etc.

                                                                  IMPOZITE

- 0% impozit pe profitul reinvestit cu crearea de noi locuri de muncă;
- 0% impozit pentru burse, pensii de urmaş,  pensii de veterani şi revoluţionari sub 2 000 lei, pensii de invaliditate şi handicap, alte categorii de pensii sub 1 800 lei, salarii sub 1000 lei ( la pensii peste 1 000 se va percepe doar CAS din ceea ce depăşeşte 1 000 lei );
Restul impozitelor să fie calculate în aşa fel încât să fie atrase investiţiile, să se impulsioneze producţia agricolă şi orice duce la creştere economicăşi creare de locuri noi de muncă şi să fie impozitat, cu procent dublu, luxul: al doilea autoturism, apartament, a doua casă, vilă, etc.

Un comentariu:

  1. Cei bogati,categorie in care se incadreaza si politicienii,nu ar fi de acord si niciodata nu ar aproba un asesmenea proiect de lege,din pacate,iar daca s-ar vota vreodata si s-ar intampla ceea ce spuneti dvs si am trai si noi in rand cu oamenii civilizati,liberi,nu ca sclavii mereu cu grija zilei de maine,ar fi extraordinar!

    RăspundețiȘtergere