BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

sâmbătă, 24 decembrie 2016

- Cum vede un om de rând amânarea, de către Iohannis, desemnării premierului propus de PSD+ALDE

 
    Pe lângă faptul că acțiunile sfidătoare ale lui Iohannis față de liderii ALDE și PSD au escaladat astronomic de Ziua României, 1 Decembrie 2016, se adaugă faptul că PDL în piele de PNL a dus o campanie electorală bazată doar pe acuze la adresa celor din ALDE și PSD, limitată la ”ĂIA SUNT RĂI, NOI SUNTEM CEI BUNI” fără nimic altceva și introducerea partidului sistemului, USR, ai cărui reprezentanți au fost favorizați de Iohannis deși USR nu era partid parlamentar. Astfel că, urmare a acestor tâmpenii comise de Iohannis și PDL în piele de PNL și a faptului că PSD s-a axat doar pe prezentarea programului de guvernare fără să-și atace adversarii, au dus la faptul că PSD s-a ales cu un scor record și istoric la alegerile parlamentare din 11 decembrie 2016, peste 45%, după redistribuire, peste 47%.
   Acest scor i-a permis PSD-ului să facă alianță cu ALDE și un protocol de colaborare cu UDMR  și cu minoritățile (deci o susținere a guvernului PSD+ALDE de aproape 70%) și să vină în fața lui Iohannis cu nominalizarea doamnei Sevil Shhaideh ca premier, un om cu o foarte bună experiență administrativă și specialist în fonduri europene. Deși Constituția României și Decizia CCR nr.80 din februarie 2014 spun că partidul sau alianța care are majoritate absolută numește premierul și că președintele trebuie să facă desemnarea acestuia, Iohannis a încălcat, din nou, Constituția și a continuat consultările cu celelalte partide, acceptând și o propunere de premier venită din partea PMP, un partid de 5%. După care, la o oră după ultima consultare, făcută a doua zi după consultarea cu PSD+ALDE (deci o întârziere de 24 de ore), a anunțat că amână desemnarea doamnei Sevil Shhaideh ca premier pentru o dată după Crăciun, dată care poate fi și după anul nou sau după Paștele din 2017..., pentru că nu a dat o dată concretă.
   Să vedem ce spune CCR în Decizia nr. 80 din 16 Februarie 2014 la punctele 318 și, în special, 319:

318. Avand in vedere neajunsurile la care conduce procedura mai sus analizata, Curtea constata ca procedura de desemnare a candidatului la functia de prim-ministru trebuie sa aiba in vedere in mod concurent cele doua criterii anterior mentionate, pentru ca nu se poate ignora nici rezultatul electoral al competitorilor electorali, dar nici finalitatea procedurii, respectiv desemnarea unui candidat care sa poata asigura coagularea unei majoritati parlamentare in vederea obtinerii votului de incredere.
319. De aceea, Presedintele Romaniei, neputand avea rol de decident in aceasta procedura, ci de arbitru si mediator intre fortele politice, are doar competenta de a desemna drept candidat pe reprezentantul propus de alianta politica sau partidul politic care detine majoritatea absoluta a mandatelor parlamentare sau, in cazul in care nu exista o asemenea majoritate, pe reprezentantul propus de alianta politica sau partidul politic care poate asigura sustinerea parlamentara necesara obtinerii votului de incredere al Parlamentului.
  Oare de ce a făcut asta Iohannis? Păi să vedem.... Eu zic că totul se reduce la faptul că are ordin de la Merkel si de la Klemm ca să facă totul pentru favorizarea multinaționalelor și defavorizarea românilor care trebuie să aibe venituri mici și să rămână sclavii și cobaii UE și SUA și la faptul că vrea să-i dea timp lui Cioloș să saboteze programul PSD+ALDE prin numirea de oameni cheie prin anumite instituții, prin cheltuirea banilor din buget și să lase visteria goală următorului guvern, etc. și să-și poată acoperii urmele jafurilor din banul public. În plus, eu cred că și-a luat o perioadă de timp ca răgaz, timp în care speră că DNA, serviciile secrete și speciale să reușească să-i facă un dosar lui Shhaideh și să poată refuza desemnarea ei, desemnare care face ca el să piardă susținerea minorităților și a UDMR-ului în favoarea PSD+ALDE.

     Acestea sunt demonstrate de:
- acțiunile guvernului lui Iohannis, CIOLANNIS, care a dat ajutoare de sute de milioane de euro firmelor multinaționale în detrimentul firmelor românești, de faptul că același guvern a făcut absorbție ZERO din fondurile europene, a cheltuit bugetul tării fără să se știe pe ce;
- împotrivirea la mărirea salariilor cu 15% în sănătate și învățământ;
- împotrivirea la eliminarea a 102 taxe nefiscale;
- contracte făcute de guvernul CIOLANNIS pentru achiziționarea unor produse din Olanda cu 40% mai scumpe decat cele oferite de SUA si cu mult mai scumpe decât cele care le produc firmele din România (asta însemnbă un tun de peste 4 miliarde de euro care puteau dezvolta economia românească si nu pe cea a Olandei și Belgiei);
- amânarea desemnării premierului propus de PSD+ALDE și susținut de UDMR și minorități.
    Acum să trecem la ceea ce înseamnă, această amânare a desemnării premierului de către Iohannis, pentru România și pentru români.În primul rând, acest sabotaj făcut de Iohannis, poate duce la întârzierea constituirii guvernului pentru după anul nou ceea ce ar avea ca și consecințe neaplicarea unor măsuri din programul de guvernare a PSD+ALDE, măsuri care, conform legii trebuiesc introduse înainte de data de 01 Ianuarie 2017 (probabil ca pe urmă Iohannis, Basescu, PDL in piele de PNL, USR și PMP să poată spune că PSD+ALDE nu și-au ținut promisiunile electorale). Astfel că anumite majorări salariale, majorări de pensii, reduceri și eliminări de taxe, proiecte de investiții, etc. nu se vor mai putea realiza în 2017 fără a se încălca legea. Așa că Iohannis și-a mai bătut o dată joc de români și România.
Exista o piesă muzicală care spune tot despre România, despre băsisto-iohanniști, despre POLIȚIA POLITICĂ băsisto-iohannistă și români, mai ales o strofă:
Dumnezeu dac-ar veni
Prim-ministru într-o zi
L-am mânji și i-am găsi
Cazier la SRI.

2 comentarii:

 1. COLONIE =ROMANIA..stapanii decid oare pe cine alegem ?? se pare ca da ..urmeaxa oare o alta "ERATA'.??

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. „ Dumnezeu dac-ar veni

   Prim-ministru într-o zi

   L-am mânji și i-am găsi

   Cazier la SRI. „

   Asa sunt romanii… Si mai vor sa le mearga bine…
   In loc sa-i intereseze daca omul poate sa le faca bine ei cauta nod in papura…

   https://www.youtube.com/watch?v=Fj8ASnJ1n6M

   Ștergere