BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

miercuri, 11 noiembrie 2015

- Penalul Klaus Werner Iohannis a desemnat ca premier un alt penal, cu dosar penal în anchetă, Dacian Ciolos. A nu se uita faptul că, lui Ponta, Iohannis i-a cerut imediat demisia când poliția politică din România i-a fabricat un dosar penal

Lumea trebuie să știe că desemnarea lui Cioloș ca premier încalcă Constituția.
Din toate datele existente pe internet rezultă:
-          Dacian Cioloș are si cetățenie franceză;
-          Dacian Cioloș are domiciliul în Franța;
-    Dacian Cioloș, premier tehnocrat cu trecut politic (acest lucru nu mai respectă cerințele protestatarilor): 

http://www.cotidianul.ro/ciolos-premier-cu-trecut-politic-271178/

Date fiind acestea și ținând cont de primele două puncte, Iohannis a încălcat Constituția României, art. 16 aliniat (3):

 Funcţiile şi demnităţile publice, civile sau militare, pot fi ocupate, în condiţiile legii, de persoanele care au cetăţenia română şi domiciliul în ţară. Statul român garantează egalitatea de şanse între femei şi bărbaţi pentru ocuparea acestor funcţii şi demnităţi.

În plus, Băsescu a spus încă de vineri, 06.11.2015, că opțiunea lui Iohannis, pentru premierul desemnat, este Dacian Cioloș... Mie mi s-a părut, atunci, un ordin dat de Băsescu lui Iohannis dar am descoperit că, pe site-ul EurActiv.com , dădea ca sigură aceasta desemnare încă din 05.11.2015... Asta înseamnă că Cioloș a fost impus ori de SUA (vizita ambasadorului SUA, înainte de începerea negocierilor, la Cotroceni, ori de către Germania prin cei din PPE) dar, arată și faptul că Iohannis a jucat teatru cu acele negocieri cu partidele doar pentru a ține lumea în stradă și România în instabilitate politică. Cât despre Dacian Cioloș se știe, deja, că în perioada cât a fost comisar european pe agricultură, a defavorizat România în favoarea Germaniei, Franței și a altor câteva țări din UE.


Articolul de mai jos este preluat din ziarul COTIDIANUL (Oare de ce nu-i cere Iohannis să se retragă - că demisia nu i-o poate cere, încă?):

Dacian Cioloş, Primul ministru desemnat, are un dosar penal aflat în anchetă
Dacian Coloş este nepotul controversatului chestor de poliţie Virgil Ardelean
Dacian Coloş este nepotul controversatului chestor de poliţie Virgil Ardelean
Dacian Cioloş, Premierul desemnat de preşedintele Klaus Iohannis este unul dintre politicienii români a cărui voce aproape că nu s-a auzit în spaţiul public, deşi funcţiile deţinute de el pînă acum ar fi putut să-i asigure o mare notorietate. Pentru el, în numele lui, totdeauna a vorbit altcineva: de la Traian Băsescu, la Barosso pînă la Junker!

Biografia sa este un oarecum misterioasă, total nepotrivită cuiva care trebuie să reprezinte cu adevărat interesele României, într-o perioadă foarte complicată, cînd toţi şefii de stat şi de guverne din Europa fac eforturi vizibile pentru apărarea intereselor ţărilor lor.
Dacian Coloş este nepotul controversatului chestor de poliţie Virgil Ardelean, cunoscut sub numele Vulpea. S-a născut în Zalău în anul 1969 şi a terminat Facultatea de Horticultură din cadrul Universităţii de Ştiinţe Agricole şi Medicină Veterinară din Cluj (1989-1994). Practic, din acel moment, întreaga lui viaţa s-a derulat în afara ţării, fiind şi căsătorit cu o franţuzoaică, despre care presa a scris că ar fi fiica unui unui ofiţer cu funcţie foarte mare în cadrul serviciilor secrete franceze (DST), dar şi nepoata fostului Ministru de externe al Franţei, Michel Barnier. Doamna Cioloş, de altfel, nu a apărut aproape niciodată în spaţiul public din România, cu excepţia unei reunuini a femeilor, alături de Andreea Esca şi Gianina Corondan!

Iată traseul lui Dacian Cioloş, aşa cum este prezentat pe pagina sa de pe Wikipedia: A urmat apoi studii de agronomie aprofundată, specializarea "Sisteme de producţie şi Dezvoltare rurală" la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAR) din Rennes, Franţa, beneficiind de o bursă guvernamentală franceză (1995-1996) şi un master ştiinţific (DEA) în "Economia dezvoltării agricole, agro-alimentare şi rurale" la École Nationale Supérieure Agronomique (ENSAM) şi Université Montpellier I (1996-1997). Începând din anul 2000, este doctorand în economia dezvoltării agricole, agroalimentare şi rurale la Institutul Naţional de Cercetări Agronomice (INRA) din cadrul École Nationale Supérieure Agronomique Montpellier (ENSAM). În anul 2000, a devenit membru al Grupului din Bruges, grup european independent de analize şi propuneri privind Politica Agricolă Comună şi Uniunea Europeană. După absolvirea masteratului, lucrează ca agroeconomist stagiar la Comisia Europeană de la Bruxelles, în cadrul Diviziei de Dezvoltare rurală a Direcţiei Generale de Agricultură (martie – iulie 1997, aprilie 1999). Între anii 2002–2003, lucrează la Comisia Europeană, Delegaţia CE în România, ca Manager cu Ţintă Agricultură şi Dezvoltare Rurală, SAPARD.

Abia în anul 2005 revine în ţară în cadrul Ministerului Agriculturii, fiind mai întîi consilier al ministrului Gheorghe Flutur, cunoscut ca ultra-băsist, apoi subsecretar de stat şi, între 11 octombrie 2007 - 22 decembrie 2008, chiar Ministru al agriculturii.
În februarie 2010, la propunerea lui Traian Băsescu şi cu susţinerea PDL, Dacian Cioloş devine comisar european în mandatul lui Manuel Barroso, după care s-a întors ca membru în Comisia prezidenţială a lui Traian Băsescu pentru politici publice de dezvoltare a agruculturii. În prezent este consilierul actualului Preşedinte al Comisiei Europene Jean-Claude Junker.

Biografia lui Dacian Cioloş îl prezintă mai degrabă ca pe un reprezentant al Franţei, decît unul al României în structurile europene, fiind, de altfel susţinut „pe faţă” de Franţa la obţinerea funcţiei de Comisar european! Iată, de pildă, ce scria publicaţia „The Irish Times”:Franţa a făcut lobby pentru a susţine un candidat din partea României pentru acest domeniu important al UE, care controlează bugetul de 55 miliarde de euro aferent Politicii Agricole Comune, dar a devenit din ce în ce mai evident că Bucureştiul nu va obţine postul, ca urmare a suspendării în 2008 a fondurilor europene pentru agricultură acordate României, din cauza unor nereguli”! Cu toate acestea, deşi chiar Germania s-a opus, Dacian Cioloş a obţinut postul de comisar european pentru agricultură!
DACIAN CIOLOŞ ESTE ANCHETAT ÎNTR-UN DOSAR PENAL
Marea problemă personală cu care vine în faţa opiniei publice proaspătul Premier desemnat este Dosarul penal nr. 203/P/2014, în care a fost deja audiat ca un „martor” ciudat, căci plîngerea penală în baza căreia a fost deschis la Parchetul de pe lîngă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie este îndreptată către domnia sa pentru infracţinea de abuz în serviciu, prevăzută de art. 297, al. 1 din Noul Cod Penal!

În iunie anul trecut, chiar Dacian Cioloş a cerut un răspuns din partea PICCJ pentru a i se preciza calitatea pe care o are în acest dosar, întrebînd Parchetul dacă are calitatea de suspect. Iată răspunsul pe care l-a primit şi care a fost publicat de „Lumea justiţiei” încă de anul trecut:
În acelaşi timp, tot PICCJ, sub aceeaşi semnătură a Cameliei Sutiman, îi răspunde şi lui Sandu Jean Cătălin, care făcuse pălîngerea, însă nu vorbeşte despre urmărirea penală in rem, ci pur şi simplu de începerea urmăririi penale în dosar:
Dar iată şi plîngerea formulată de Sandu Jean Cătălin împotriva lui DACIAN CIOLOŞ, pentru care s-a şi deschis Dosarul penal nr. 203/P/2014 (textul integral al plîngerii poate fi citit pe site-ul „Lumea justiţiei”, la adresa de Internethttp://www.luju.ro/static/files/2014/iunie/26/Plangere_penala_PICCJ_Sandu_Jean-Catalin-Dacian_Ciolos.pdf):
În ciuda răspunsului pe care PICCJ i l-a trimis lui Dacian Cioloş în iunie 2014, pe care-l vedeţi mai sus, în 8 aprilie 2015, adică doar acum cîteva luni, Dacian Cioloş a fost chemat la audieri la Parchetul General! Pentru a evita orice speculaţii, reproducem ştirea de presă aşa cum a apărut pe AGERPRES:

Dacian Cioloș, audiat la Parchetul General
Fostul ministru al Agriculturii Dacian Cioloș s-a prezentat miercuri la sediul Parchetului General, pentru a fi audiat de procurori în legătură cu o plângere penală depusă de fostul vicepreședinte al AVAS Jean Cătălin Sandu, condamnat în dosarul ICA.
În luna martie 2014, Jean Cătălin Sandu a depus o plângere penală la Parchetul General în care îl acuza pe Cioloș de săvârșirea infracțiunii de abuz în serviciu. Jean Cătălin Sandu susținea că, în calitate de ministru al Agriculturii, Dacian Cioloș a acceptat în anul 2008 constituirea ministerului ca parte civilă în dosarul ICA, cu suma de 60 milioane euro, însă decizia fostului ministru a fost luată în baza unor prevederi legale abrogate.

În august 2014, Jean Cătălin Sandu, administrator al SC Benefica SA București (firmă din grupul Grivco) în perioada 1 ianuarie 2002 - 28 ianuarie 2005, director al Direcției Juridice din cadrul ADS în intervalul octombrie 2001 - mai 2005, membru AGA al SC ICA SA București în 2003, secretar executiv al PC și vicepreședinte al AVAS, a fost condamnat la 6 ani de închisoare cu executare în dosarul ICA”.
E ceva aici care contrazice chiar şi logica: cum ar fi putut fi cineva să fie audiat ca martor într-un dosar deschis chiar împotriva lui? În mod normal, cînd se formulează o plîngere penală şi se deschide un dosar, partea este chemată la audieri şi, în funcţie de ce declară, coroborat cu alte probe, procurorul dă o soluţie: fie începerea urmăririi penale, fie neînceperea urmăririi penale! În Dosarul penal nr. 203/P/2014, deşi şefa secţiei din cadrul PICCJ i-a trimis lui Cioloş răspunsul de mai sus, totuşi procurorii au continuat cercetările, ceea ce înseamnă că, la data răspunsului, încă nu se încheiase ancheta, din moment ce anul acesta, în luna aprilie, Dacian Cioloş a fost chemat pentru audieri!
Nu ştim în acest moment care este stadiul anchetei sau ce soluţie preconizează procurorii, însă este clar că, dacă va fi validat de Parlament ca Prim-ministru, Dacian Cioloş îşi va începe mandatul de Premier cu un dosar penal aflat în cercetare! Ceea ce încalcă flagrant cererile tinerilor din „Stradă”, consultaţi chiar de Klaus Iohannis, care solicitau ca nimeni dintre cei bănuiţi că ar face obiectul cercetărilor penale să nu mai figureze în Parlament sau în Guvern!

P.S. Aflu pe surse că din cabinetul Cioloş ar putea face şi Laura Ştefan, premiată recent de Ambasada SUA. Ea a fost colaboratoarea Monicăi Macovei şi una dintre cele mai sinistre băsiste din spaţiul public. A făcut parte din „Freedom House”, iar acum este în „Expert Forum”, alături de Sorin Ioniţă, şi el nominalizat ca posibil ministru! Acesta din urmă a fost la „negocierile” de la Cotroceni ca reprezentant al societăţii civile din partea „Expert Forum”, alături de Cristina Guseth, care a venit din partea „Freedom House”! Iată, deci, că rezerva de cadre a lui Klaus Iohannis este luată direct dintre cei mai apropiaţi şi dragi colaboratori ai lui Traian Băsescu, super-băsiştii de la Freedom House şi Expert Forum! Dacă se vor confirma aceste nominalizări, am putea spune că acest cabinet este în mare măsură Cabinetul Monica Macovei!




Dacian Cioloș a fost artizanul din Afacerea Vosganian-Videanu-Niculae soldata cu subminarea economiei naționale

Postat la: 13.11.2015 - 10:13 | Scris de: ZIUA NEWS


Procurorii i-au acuzat pe ministrii Varujan Vosganian si, mai apoi, Adrian Videanu ca au promovat cel putin doua decizii prin care pretul gazelor a fost subventionat de Guvern, scazut la sub jumatate din valoare pentru ca beneficiarul Ioan Niculae de la Interagro sa poata sa produca ingrasaminte pentru agricultura, pe care le-a vandut mai apoi pe pietele internationale la pret de dumpig, profitul fiind imens.
Pentru producerea ingrasamintelor din agricultura, cea mai importanta materie prima este gazul natural, asa cum, de pilda, pentru producerea aluminiului, materia prima cea mai importanta si mai costisitoare este curentul electric. Ca atare, cine poate beneficia de un pret mai mic la achizitionarea gazelor naturale, obtine ingrasaminte, ca produs finit, la un pret colosal de mic, cu care poate sparge orice piata internationala cu un profit urias. Este ceea ce a facu, conform referatelor procurorilor, Ioan Niculae, beneficiind, cu sprijinul ministrului Economiei, Varujan Vosganian, de un pret modic la gaze, subventionat de stat (de contribuabili, adica), care a produs ingrasaminte in fabricile sale, pe care mai apoi le-a exportat. Deci, nu au fost nici macar in sprijinul agriculturii interne, dupa cum demonstreaza Parchetul.
Interesant este ca in apararea sa, Varujan Vosganian,  ca si ceilalti martori audiati, arata ca in februarie 2008, de la ministerul Agriculturii a venit, catre cabinetulul premierului Tariceanu, solicitarea ca "trebuie luate masuri urgente pentru sprijinirea sectorului de ingrasaminte in agricultura", pe fondul tensiunilor sindiatelor din domeniu, dar si a amenintarilor lui Ioan Niculae de la Interagro ca opreste productia de ingrasaminte si inchide fabricile. La acea vreme, ministrul Agriculturii, cel care a initiat si aprobat solicitarea era nimeni altul decat Dacian Ciolos, actualul premier nom inalizat de Klaus Iohannis. De la cabinetul premierului, prin Mihnea Constantinescu - sef de cabinet al primului ministru - solicitarea expresa se indreapta catre ministrul Economiei Varujan Vosganian, care face proiectul hotararii de Guvern ce-l va favoriza in mod special pe Ioan Niculae, care decizie e luata in sedinta de Guvern, dupa ce Tariceanu face "joc de glezne", stiut fiind ca sedintele apar inregistrate si mai apoi in stenograme.
Ioan Niculae beneficiaza de subventii la gaze pe o perioada de sase luni, iar cand acest termen expira, urmand ca magnatul sa plateasca mai departe pretul corect al gazelor, cel care intervine cu o solicitare de prelungire cu inca sase luni, de data asta direct catre ministrul Vosganian (prelungirea nemaifiind obligatoriu sa treaca prin sedinta de guvern) este chiar Dacian Ciolos, ministrul Agriculturii, care explica in solicitare ca "masura subventionarii gazelor a fost extrem de benefica pentru agricultura", drept pentru care Varujan Vosganian se conformeaza si la inceputul lui septembrie 2008 o prelungeste pe inca sase luni, pana in martie 2009. Cum de fusese masura benefica pentru agricultura romaneasca stie doar Ciolos, pentru ca Ioan Niculae exporta majoritatea ingrasamintelor in strainatate, folosul fiind doar al lui si, evident, al celor care au primit spaga, dupa cum afirma procurorii in acest dosar de subminarea economiei nationale.
Daca Dacian Ciolos ar fi oprit subventionarea nu s-ar fi perpetuat aceasta si in 2009, cand la putere a venit guvernul Boc, iar ministru in locul lui Vosganian a fost Adriean Videanu, acuzat si el in acelasi dosar. Videanu, la randul lui, a prelungit cu inca sase luni, mai apoi, alte sase, si tot asa, pana cand, dupa instalarea guvernului Ponta, subventia a fost oprita, iar cazul a ajuns pe mana procurorilor. Daca Ciolos nu ar fi cerut prelungirea, nici Videanu nu putea s-o mai prelungeasca ulterior fara o sedinta de guvern. Asa, fiind prelungire la prelungire, Videanu s-a aparat in fata anchetatorilor ca nu el a initiat masura ci ca ea a fost mostenita ca gata aprobata de la vechiul guvern.
Evident, se pune intrebarea, inainte de a prezenta, mai jos argumentele procurorilor, cum de pot fi acuzati de subminarea economiei nationale Varujan Vosganian si Adriean Videanu, iar initiatorul acestei masuri, ca si cel care a perpetuat-o intre guverne, adica Dacian Ciolos, nu e acuzat? Si in plus, cum poate fi premier si, mai ales, tehnocrat un fost ministru care a facut asa ceva, beneficiind de sprijinul cabinetului Tariceanu? Oar Ciolos nu ar trebui audiat de Parchet? Oare Klaus Iohannis cunoaste aceste amanunte, mai ales ca asa cum se va vedea mai jos, ele au fost semnalate de mai multe ori in perioada 2007-2012 de catre Serviciul Roman de Informatii?
Referatul de la DIICOT central a fost transmis la cabinetul Procurorului General al Romaniei si cu care acesta din urma a sesizat Senatul Romaniei pentru avizarea urmaririi penale a fostului ministru al Economiei, Varujan Vosganian si avizarea urmaririi penale de catre Presedintele Romaniei a lui Adriean Videanu. Citam pasaje din acest referat:
In opinia DIICOT: "Ordinul mentine prevederile referitoare la aplicarea retroactiva a reducerilor comerciale de 40 USD/mmc incepand cu februarie 2008. O alta dispozitie priveste faptul ca dispozitia de 40 USD/mmc se aplica gazelor din productia interna, care au un pret mult mai mic decat cele de import, astfel ca SC INTERAGRO SA urma sa beneficieze de o dubla reducere. Intrucat perioada de acordare a reducerilor comerciale a expirat in luna iunie 2008, ministrul Varujan Vosganian a emis un nou ordin, respectiv Ordinul nr. 2652 din 9 septembrie 2008 (volumul I filele 160-163) prin care se mandateaza AGA - SNGN ROMGAZ sa hotarasca cu privire la continuarea acordarii reducerilor comerciale de 40 USD/mmc pentru gazele naturale din productia interna, pentru perioada 1 august 2008- 31 martie 2009, conditiile de acordare fiind identice cu cele din Ordinul nr. 1481 din 13 mai 2008".

In notele sustinute in fata Senatului de catre Varujan Vosganian, cu privire la acuzatiile din referatul acuzator al procurorului DIICOT, fostul ministru al Economiei explica: "Referatul procurorului omite tocmai dimensiunea politica a deciziei mele, ignorand situatia exploziva in fata careia a fost pus Guvernul in luna februarie 2008, atunci cand majoritatea combinatelor de ingrasaminte chimice au decis sa-si inceteze temporar activitatea (doua dintre ele erau deja inchise). Sindicatele tuturor unitatilor de profil s-au angrenat in ample miscari de protest, prefectii judetelor implicate au trimis, in scris, apeluri urgente din care rezulta ca starea localitatilor afectate este dramatica si ca exista riscul ca situatia, in urma amplificarii miscarilor sindicale, sa scape de sub control, Ministerul Agriculturii (n.r. - prin ministrul Dacian Ciolos) ne-a solicitat o interventie imediata. (...) De altfel, Nota Ministerului Economiei din 19.02.2008 nu a fost initiata de mine,ci a fost determinata de solicitarea din 08.02.2008 provenind de la Cabinetul Primului Ministru, sub semnatura consilierului de stat Mihnea CONSTANTINESCU (n.r. - acolo unde trimisese Ministerul Agriculturii solicitarea)."
"Nota viza sprijinirea industriei de ingrasaminte chimice si a agriculturii, prin acordarea unor facilitati combinatelor producatoare la pretul gazelor. In baza aprobarii acestei Note in sedinta de Guvern din 05.03.2008, am emis patru ordine succesive, la 12.03.2008, 25.03.2008, 25.04.2008 si 13.05.2008, prin care am imputernicit, pentru adunarile generale corespunzatoare ale SNGN ROMGAZ SA, reprezentantii Ministerului Economiei sa decida in sensul celor aprobate de Guvern, punand in aplicare nota respectiva. Ordinele ministeriale nu acordau ele facilitatile si nici macar nu stabileau beneficiarii, ci reluau conditiile stabilite in nota aprobata de Guvern. De fiecare data se preciza expres ca facilitatile pot fi acordate consumatorilor intreruptibili, iar acestea erau conditionate de plata consumului curent si de rezolvarea chestiunii datoriilor anterioare. La expirarea termenului de 6 luni al acestor masuri speciale aprobate de Guvern, o noua perioada de 6 luni a fost aprobata de Guvern la 03.09.2008, de data aceasta la initiativa Ministerului Agriculturii" (n.r - minsistru fiind acelasi Dacian Ciolos).

Martori in dosar au declarat anchetatorilor ca era de notorietate "ca cei din industria chimica fac presiuni la nivelul SNGN ROMGAZ SA si al Ministerului Economiei pentru acordarea discount-urilor" si ca"argumentele de genul ajutorarii agriculturii romanesti prin subventionarea productiei de ingrasaminte chimice nu erau reale".

Referatul continua cu activitatea "infractionala" a fostului ministru al Economiei Adriean Videanu, care "a aprobat si sustinut in Guvern, trei Memorandumuri, in scopul sprijinirii intereselor financiare ale grupului infractional constituit si condus de Ioan Nicolae de a obtine discount-uri substantiale la gazele naturale, inclusiv la cele de productie interna, peste plafoanele practicate de SNGN ROMGAZ SA cu nerespectarea dispozitiilor legale si in conditiile in care SC INTERAGRO SA inregistra datorii foarte mari la plata gazului consumat. Videanu a prelungit discounturile si s-a aparat in fata procurorilor ca nu el a initiat intreaga procedura, ci vechiul guvern, prin Vosganian si Ciolos.
Conform referatului, prin cel de-al doilea Memorandum, din 9.02.2010, ministrul Economiei Adriean Videanu a aprobat continuarea politicii de acordare a reducerilor la pretul de valorificare a gazelor din productia interna pentru perioada 1.01.-31.01.2010, "si abia ulterior, in data de 17.02.2010, retroactiv, a solicitat Guvernului sa se pronunte cu privire la politica aprobata de el, de continuare a acordarii de discounturi pentru clientii SNGN ROMGAZ SA pentru anul 2010, tocmai pentru a acorda o aparenta de legalitate masurilor vadit prejudiciatoare la adresa SNGN ROMGAZ SA pe care le-a si dispus".
In referatul DIICOT se mai arata ca "cei doi ministri Varujan Vosganian si Videanu Adriean au ignorat in totalitate informarile si sesizarile primite de la Serviciu Roman de Informatii in intervalul 2007-2010, prin care se atentiona asupra riscurilor majore rezultate prin alocarea si mentinerea facilitatilor acordate SC INTERAGRO SA. Luand cunostinte de aceste aspecte cu care SRI informa periodic, ministrii Economiei Varujan Vosganian, respectiv Videanu Adriean, nu numai ca nu pot invoca necunoasterea situatiei de fapt, dar rezulta fara dubiu faptul ca au actionat in cunostinta de cauza si premeditat pentru sprijinirea grupului infractional".
Senatorul Varujan Vosganian arata urmatoarele aspecte extrem de importante referitoare la situatia incriminata de procurorii DIICOT: "Extrem de important de subliniat este faptul ca, la expirarea celor 6 luni in care s-au aplicat, in mod derogatoriu, masurile propuse si/sau adoptate de mine, ministrul Agriculturii din acea perioada, Dacian CIOLOS (actualmente comisar european), a aratat in scris caracterul benefic al acestor masuri pentru agricultura romaneasca. Mai mult, domnul Dacian CIOLOS, in calitatea sa de atunci de ministru al Agriculturii,a intocmit si promovat in Guvern o nota privind prelungirea masurilor propuse si/sau adoptate de mine anterior, care a fost aprobata in sedinta Guvernului din 03.09.2008. Ultimul ordin ministerial emis de mine, cel din 09.09.2008, a fost emis tocmai in executarea acestei note aprobate in sedinta Guvernului, la propunerea Ministerului Agriculturii."
Este important de spus ca aceasta ordonanta de urgenta a fost avizata pentru legalitate de Ministerul Justitiei, semnand, in calitate de secretar de stat, in locul ministrului Justitiei Catalin PREDOIU, secretarul de stat de la acea data, Alina BICA. Avizarea favorabila, sub semnatura doamnei Alina BICA, a fost, de altfel, expres confirmata de DIICOT in comunicatul de presa din 06.09.2013. Alina BICA, culmea, mai apoi, in calitate de procuror sef DIICOT, a solicitat procurorului general al Parchetului de pe langa inalta Curte de Casatie si Justitie, pe baza referatului procurorului de caz, prezentarea catre Senat a propunerii de a se cere urmarirea penala a lui Varujan Vosganian.

Pasaje din stenograma ședinţei de Guvern din 27.02.2008:
Varujan Vosganian: Lucrurile în privinţa asta stau aşa, stimaţi colegi. Eu am făcut o Notă în care am prezentat această industrie şi am prezentat...Industria are 9000 de salariaţi şi consumă 70%, consumă numai gaze naturale. Problema însă nu este atât creşterea gazului natural, ci este faptul că, o dată cu creşterea gazului natural şi, atenţie, la ei nu creşte cu 8%, la ei creşte cu...mai mult, pentru că preţul gazului la industrie este 60% intern şi
40% extern şi atunci.....
Călin Popescu Tăriceanu: Nu-i mai bine să importăm noi îngrăşăminte din Rusia şi China sau de la ăştia care au gaze?!
Varujan Vosganian: Domnule Prim-ministru, ar fi bine dar, vedeţí dumneavoastră, pe lângă faptul că avem vreo 9000 de salariaţi, 70% din producţia lor se duce la export, deci... .
Călin Popescu Tăriceanu: Mai rău! Dacă se duce la export producţia, înseamnă chiar că suntem proşti.
Varujan Vosganian: Păi, nu suntem, că ne creşte deficitul...în fine....
Călin Popescu Tăriceanu: Auzi, nu mă lua pe mine cu vrăjeala...Noi ce facem?! Eu am înţeles. Practic, trebuie să subvenţionăm preţul gazului ca ei să producă şi după aia să exporte. Deci, eu nu fac decât prin subvenţie să...export subvenţia. (...) Varujan, hai să vedem care este prețul la îngrășăminte pe piața liberă și să vedem dacă e același preț cu care vând ăștia, atunci mai bine importă și-mi salvezi... pentru că altfel senzația mea este că subvenționăm prostește, ți-am spus. Și consumatorul final, individual și industria....Asta e o subvenție....
Varujan Vosganian: Deci, asta e problema. Dacă să acordăm, eu am zis ca, împreună cu Ministerul Agriculturii (n.r. - cu Dacian Ciolos), să găsim o formulă, o schemă, dacă poate să reziste industria, dar am zis totuși să acordăm o perioadă...

2 comentarii:

  1. ASA NE TREBUIE DACA NU NE MOBILIZAM SI NE LASAM CALCATI IN PICIOARE DE STRADA SI DE PENALII DIN FRUNTEA STATULUI SI CARE PE DEASUPRA DE TOATE MAI SUNT SI SLUGILE CREDINCIOASE ALE OCCIDENTULUI

    RăspundețiȘtergere
  2. Vai de capul nostru!!! Nu ne mai facem bine. SUntem bolnavi rau de tot. De ciuma rosie. Printre altele...

    RăspundețiȘtergere