BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

vineri, 25 mai 2012

- S-a demonstrat: Sindicatul „Muntele” nu este reprezentativCNH SA este complice cu Sindicatul „Muntele” şi vinovat de imixtiune în mişcarea sindicală

Valter COJMAN

    În luna decembrie 2011, Sindicatul „Muntele”( un sindicat reactivat de Nica Petre împreună cu alţi patru complici,  prin încălcarea legislaţiei în vigoare) a cerut, în instanţă, reprezentativitate la nivel de CNH SA Petroşani, folosindu-se de declaraţii mincinoase, fals şi uz de fals în documente oficiale şi juridice. În acţiunea sa, Sindicatul „Muntele”, a fost susţinut de CNH SA Petroşani, prin juristul său. Astfel că, ştiindu-se ilegalităţile care au stat la baza reactivării Sindicatului  „Muntele”, Liga Sindicatelor miniere Valea Jiului, Uniunea Naţională a Muncii Valea Jiului şi SPP „Vulturul Negru” au intervenit în proces pentru a împiedica o altă ilegalitate care aducea grave prejudicii mişcării sindicale din mineritul Văii Jiului şi, implicit, angajaţilor din cadrul CNH SA Petroşani. Şi de aici începe tărăşenia…
     Judecătoria Petroşani, în judecarea cauzei din dosarul nr.11109/278/2011 privind acordarea de reprezentativitate Sindicatului „Muntele”, omite să ia în considerare intervenţia făcută de Uniunea Naţională a Muncii Valea Jiului, dar acceptă depoziţia juristului CNH SA Petroşani prin care acesta afirma că CNH SA Petroşani este de acord cu acordarea reprezentativităţii către Sindicatul „Muntele”, ceea ce demonstrează imixtiunea CNH în mişcarea sindicală din mineritul Văii Jiului şi, în acelaşi timp, demonstrează faptul că CNH SA Petroşani favorizează o anumită organizaţie sindicală ( chiar dacă este plină de ilegalităţi ) în detrimentul celorlalte organizaţii sindicale din cadrul CNH. Astfel că hotărârea Judecătoriei Petroşani, dată în favoarea Sindicatului „Muntele”, a fost viciată de imixtiunea CNH în mişcarea sindicală şi de omiterea intervenţiei făcute de Uniunea Naţională a Muncii Valea Jiului (http://valter-cojman.blogspot.com/2011/12/interventie-directa-in-dosarul.html) , fapt ce a dus la introducerea recursului de către cele trei organizaţii interveniente în dosar, recurs programat pentru data de 03.05.2012. 
   Cu toate că Sindicatul „Muntele” nu avea hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă privind reprezentativitatea, CNH a mai comis o ilegalitate: a negociat şi semnat CCM al CNH pentru 2012 doar cu Sindicatul „Muntele”, iar semnarea CCM-ului de către Sindicatul „Muntele” constituie uzurpare de calitate oficială ( art. 240 Cod Penal ) dat fiind faptul că nu putea fi sindicat reprezentativ până la câştigarea recursului, în luna Mai 2012, recurs despre care voi scrie puţin mai târziu, după ce voi mai da câteva date care vă vor arăta şi demonstra complicitatea dintre Sindicatul „Muntele” şi CNH SA Petroşani. Nu voi mai aminti de bătaia de joc la care i-a supus Sindicatul „Muntele” pe disponibilizaţii din octombrie 2011 şi de faptul că Nica Petre le-a arătat acestora degetul, printr-un semn ştiut de toţi ca fiind ofensator. De aceea voi trece la evenimentele din februarie şi martie 2012.
    1 Februarie 2012 a adus, în Valea Jiului, un "protest spontan" al minerilor, după foarte mulţi ani. După cum aţi observat, am pus în ghilimele denumirea de protest spontan şi asta am făcut-o pentru că, dacă la început am avut mari dubii că ar fi fost spontan, datorită fluturaşului de alături şi a altor date aflate ulterior, mi s-a certificat faptul că protestul spontan a fost, de fapt, organizat de liderii Sindicatului Muntele cu acordul CNH şi al conducerilor sucursalelor CNH.
   Astfel că, unul din motivele certitudini mele, este manifestul de alături pe care îl aveau asupra lor o mare parte din protestatari. Manifestul are revendicări pertinente şi necesare minerilor şi mineritului din Valea Jiului, dar contrare acordurilor pe care le-au semnat "liderii" de la Sindicatul „Muntele” şi conducerea CNH SA Petroşani dar, o copie fidelă a revendicărilor promovate de Federaţia Naţională a Muncii, de Uniunea Naţionala a Muncii Valea Jiului şi organizaţiile componente ( http://valter-cojman.blogspot.com/2012/01/manifestul-pensionarilor.html şi http://valter-cojman.blogspot.com/2011/11/propuneri-pentru-viitorul-vaii-jiului.html ) .
    Al doilea motiv este că protestul a fost condus de un lider sindical de la Sindicatul „Muntele” şi, al treilea motiv, este acela că la EM Vulcan, minerii din schimbul doi, au fost lăsaţi cu colivia, pe puţ, o porţiune din traseu după care, colivia, a fost oprită şi readusă la ziuă unde, minerii din colivie, erau aşteptaţi de Ciubotaru, liderul de la SLEM Vulcan, care avea asupra lui o portavoce, care i-a îmbarcat în autobuz cu direcţia CNH( pe tema deturnării autobuzului, Ciubotaru a trebuit să dea explicaţii, în primă fază, după care s-a muşamalizat totul pentru că nu s-a mai auzit nimic de acest subiect ). Cu toate aceste maşinaţiuni, în incinta CNH, au fost, cel mult, 300 de mineri protestatari.
    Părerea mea este că "liderii" de la Sindicatul „Muntele”, care avea programat protest organizat în data de 03.02.2012, au realizat că nu vor avea mineri participanţi la protest din timpul lor liber ( ceea ce ar fi fost un adevărat fiasco pentru "liderii" S. Muntele )  şi au recurs la acest artificiu sperând că vor scoate în stradă măcar 1 000 de oameni ( din păcate un alt fiasco pentru că nu au scos decât, cel mult, 300 de protestatari... şi asta cu acordul conducerii, dacă ţinem cont de ceea ce s-a întâmplat la EM Vulcan şi de fluturaşii pe care îi aveau protestatarii spontani ). De asemenea, mai cred că cei de la Sindicatul „Muntele”, ştiind că sunt contestaţi şi ştiind ce înseamnă pierderea procesului pentru ei au căutat să înceapă să-şi atragă minerii de partea lor prin acest protest, în urma căruia trebuia să arate că au rezolvat ceva pentru angajaţii CNH. Nu au obţinut decât promisiuni… De aceea a urmat protestul „spontan” din 5 martie 2012 care, spre bucuria celor de la Sindicatul „Muntele” au adus în stradă mai mulţi protestatari. Protestul a durat 4 zile şi ceva, timp în care CNH SA a avut pierderi considerabile, autobuzele au fost deturnate şi folosite pentru transportul protestatarilor de la sucursale la Petroşani, la sediul CNH, etc. În urma acestui protest s-a comis o mare discriminare pe criterii socio-profesionale prin faptul că tichetele cadou, alocate CNH pentru întreg anul 2012 şi pentru întregul personal angajat, au fost deturnate şi alocate doar personalului angajat de subteran până în luna Mai 2012. Deşi protestul nu era autorizat, CNH SA a întârziat să ceară judecătoriei declararea protestului ca ilegal, ceea ce mă determină să cred că tot protestul a fost făcut  cu complicitatea celor de la Sindicatul „Muntele” şi de la CNH SA Petroşani. Faptul că s-a cerut, tardiv, declararea protestului ca ilegal, cred că a fost un act făcut de ochii lumii şi de ochii celor de la MECMA. Cred aceste lucruri deoarece, în numele Uniunii Naţionale a Muncii Valea Jiului cât şi al meu personal, am cerut în baza Legii 544/2001 să mi se comunice ce pierderi a avut CNH SA Petroşani, Cine se face vinovat de deturnarea autobuzelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost contractate şi ce măsuri se vor lua.
     După peste 60 de zile, CNH SA Petroşani, nu a dat nici un răspuns la aceste cereri, ceea ce mă determină să cred că CNH SA Petroşani vrea să muşamalizeze toate acestea pentru ai apăra pe cei de la Muntele şi pentru a-i scoate basma curată. De aceea am revenit asupra acestor cereri cu o somaţie către CNH SA Petroşani (http://valter-cojman.blogspot.com/2012/05/revenire-asupra-cererilor-conform-legii.html) .
  Şi a venit şi luna Mai când, Tribunalul Hunedoara, a hotărât că Liga Sindicatelor miniere Valea Jiului, Uniunea Naţională a Muncii Valea Jiului şi SPP „Vulturul Negru” au avut dreptate şi a anulat în întregime hotărârea dată de Judecătoria Petroşani. Astfel că, acum, Sindicatul „Muntele”, căruia nu i s-a acordat reprezentativitate de către instanţă, este în postura de a fi negociat şi semnat un CCM, de a fi semnat acte adiţionale şi alte acte oficiale şi administrative sub o calitate oficială falsă: aceea de SINDICAT REPREZENTATIV. În disperarea lor, cei de la Sindicatul „Muntele”, un sindicat format din sindicate, fără fuzionare, contrar legislaţiei în vigoare, caută metode de a reveni pe val şi au găsit doar atacarea celor care i-au contestat: LSMVJ prin acuze la adresa lui Lacataş şi SPP Vulturul Negru prin cerere de dizolvare a acestuia în instanţă.
    Acum, după ce va veni motivarea sentinţei, cel puţin Uniunea Naţională a Muncii Valea Jiului, va continua lupta împotriva ilegalităţilor pentru a asigura un sindicalism curat pentru angajaţii din CNH SA Petroşani, pentru ca membrii să fie cu adevărat reprezentaţi şi pentru a nu se mai comite abuzuri şi discriminări la adresa acestora.
    De asemenea, Uniunea Naţională a Muncii Valea Jiului, prin subsemnatul, este de părere ca niciuna din exploatările minere nu ar fi trebuit sa se închidă dacă nu s-ar fi furat cu camioanele sau cu vagoanele, dacă nu s-ar fi deturnat banii în alte scopuri, dacă achiziţiile făcute ar fi fost la preţul real şi nu la un preţ de 10 ori mai mare decât în comerţul cu bucata, etc. sau, măcar dacă, toate acestea, s-ar fi făcut cu un procent de 50% mai puţin. Pe scurt, închiderea minelor se datorează jafului făcut de conduceri, de lideri de sindicat şi chiar de muncitori în cârdăşie cu primii, de folosirea banilor în alte scopuri, de licitaţii şi achiziţii dubioase şi, nu în ultimul rând, de managementul prost şi de implicarea politicului în detrimentul profesionalismului. Chiar şi în prezent, referitor la cele trei mine aflate în programul de închidere, suntem de părere că acestea ar putea fi salvate de la închidere, dacă există voinţă. EM Petrila ar putea deveni sector al EM Lonea, EM Paroşeni, care merge pe plus de câteva luni, ar putea fi făcut sector al EM Vulcan şi EM Uricani ar putea fi transformat în sector al EM Lupeni. Bineînţeles, toate acestea pot fi făcute doar cu voinţă sindicală şi politică.
   Iar eu, personal, sunt de părere că ar trebui reînfiinţat Ministerul Minelor, Petrolului şi Geologiei. Doar având un astfel de minister, resursele minerale ale României şi  problemele mineritului, se pot gestiona mult mai bine şi cu efecte pozitive pentru economie şi minerit.


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu