BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

duminică, 20 mai 2012

- Ce faci daca te înţeapă o căpuşă? Trei leacuri clasice

ARTICOL PRELUAT DIN JURNALUL NAŢIONAL:


Ce faci dacă te trezeşti, după o ieşire la iarbă verde, cu o insecta mică, verde sau brună, înfiptă sub piele, într-o poziţie ciudată?
Cel mai important este ce NU faci: nu încerca să o desprinzi trăgând-o cu unghia sau degetele - atunci când o rupi forţat şi îi rămâne capul în piele, se produce infecţia.
Dacă vrei să eviţi o vizită la urgenţă, încearcă, mai întâi, una dintre următoarele trei soluţii clasice:
1. Indiferent de stadiul în care este căpuşa (doar o „pată” verde-brună-neagră ori deja umflată de sânge, cât un bob de mazăre), acoper-o complet cu untură solidă. După două-trei minute, căpuşa se va desprinde singură, fiindcă se va sufoca (untura nu permite trecerea aerului).
2. Îmbibă foarte bine un tampon de vată în tinctură de iod şi ţine tamponul pe căpuşă 3-4 minute.
3. În loc de tinctură de iod se poate folosi şi acetona. După ce căpuşa cade, dezinfectezi bine înţepătura cu iod, apoi ungi locul cu alifie de gălbenele cu propolis.
Medicii recomandă tratamentul preventiv cu antibiotice, precum şi un regim alimentar vegetarian.
Evident, în cazul persoanelor alergice trebuie să aibă la îndemână medicamentele prescrise de specialist şi să apeleze de urgenţă salvarea. Vor urma imunoterapia specifică, care durează între 3 – 5 ani şi se administrează lunar.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu