Acesta este blogul personal al omului: VALTER COJMAN... Cei care vor să facă comentarii o pot face fără restricţii cu o singură condiţie: comentariile să fie făcute în mod decent. În caz contrar, acestea vor fi şterse imediat. Materialele sunt la liber. Pot fi folosite de oricine cu condiţia de a specifica de unde sunt luate. Mulţumesc! IMPORTANT! Acest blog folosește cookie-uri. Continuând navigarea înseamnă ca sunteți de acord. Mulțumesc!
IMPORTANT!
NU UITAȚI!
BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!
miercuri, 25 mai 2011
- Despre mineritul Văii Jiului şi nu numai
În data de 19 mai 2011, am participat, în Cluj-Napoca, la o Audiere publică, cu tematica "Procesarea deşeurilor miniere şi industriale din Uniunea Europeană cu urmărirea unor obiective economice şi medioambientale", iniţiată de Comitetul Economic şi Social European şi Confederaţia Sindicală Naţională MERIDIAN în parteneriat cu Televiziunea Română. Au participat reprezentanţi ai CESE din Suedia, Franţa şi Polonia. Au participat, din partea României, CSN MERIDIAN - dl. Preşedinte Ion Popescu, FNM România - Preşedinte Constantin Creţan, Preşedinte executiv Valter Cojman, Preşedinte FNM filiala Gorj Vasile Bâcoi - componentă a CSN MERIDIAN, Comisia Consultativă pentru Mutaţii Industiale din cadrul CESE - Prof. Mihai Manoliu şi dl. Dumitru Fornea, Preşedintele Comisiei pentru Industrie şi Servicii a Camerei Deputaţilor din Parlamentul României - dl. Iulian Iancu, etc.
Audierea publică a decurs conform programului de mai jos:
Nu am să intru în detalii ( unele detalii le puteti urmări în filmarea TVR de aici: http://www.tvr.ro/inregistrari.php?file=DATA-2011-05-20-18-19.flv&id=Interes general ). De aceea am să vă spun pe scurt că CNH SA Petroşani ( şi nu numai ) poate obţine venituri din cenuşă şi din haldele de steril pentru că acestea nu sunt doar deşeuri provenite din exploatarea cărbunelui. Acestea pot fi considerate materii prime care pot fi exploatate şi care pot produce venituri şi locuri de muncă. Pe lângă aceste potenţiale beneficii economice există şi potenţiale beneficii medioambientale. Acestea au fost prezentate pe larg în cadrul audierii publice, inclusiv cu prezentări video de slide-uri în format powerpoint.
De menţionat faptul că, în urma dezbaterilor care s-au realizat după prezentări, a reieşit faptul că este nevoie de huilă şi faptul că România, la ora actuală importă huilă deşi o are şi pe plan local iar,
Eu, personal, concluzionez că închiderea de mine din Valea Jiului nu este motivată decât de dorinţa guvernanţilor de a termina cu mineritul Văii Jiului, de a transforma România într-o piaţă de desfacere pentru huila din alte părţi şi, în felul acesta,cei care au promis ca vor realiza aceste lucruri, să-şi primească răsplata sau comisioanele.
Acum, voi posta documentele care s-au prezentat în audierea publică:
Abonați-vă la:
Postare comentarii (Atom)
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu