BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

luni, 23 mai 2011

- ANTI ETNOBOTANICE


De ceva timp, în România, sunt tot mai mulţi tineri victime ale produselor etnobotanice. Deşi a început, pe ici şi pe colo, interzicerea vânzării acestor produse, ele tot fac victime. Autorităţile, legislativul şi executivul ar trebui să dea o lege pentru interzicerea comercializării unor astfel de produse, completată cu pedepse de la 10 ani în sus pentru infracţiunea de comercializare ale acestor produse şi a oricărui tip de drog.
Nu de mult am citit că există, cel puţin, o ţară în care consumul drogurilor uşoare ( gen marihuana ) este permisă doar persoanelor bolnave de boli incurabile ( cancer, SIDA, etc. ) şi doar sub supraveghere medicală. Acest lucru nu ar fi rău şi la noi, ţinând cont că astfel de bolnavi, de multe ori nu beneficiaza de calmantele necesare atunci când au nevoie: morfină, mialgin, etc. În spitalele din România îţi trebuie o mulţime de aprobări ca să poţi administra o doza din calmantele amintite.
Cauzele, din păcate, sunt multiple şi este adevărat că nu este destul pedepsirea şi împiedicarea comercializării acestor produse. Cauzele sunt legate de educaţie, de sărăcie, stres, disperare şi teribilism. Eu, unul, dacă aş putea, aş introduce ore de educare a copiilor, pe aceasta tema, încă din clasele primare cu prezentarea tuturor cazurilor, fără nicio cenzură a imaginilor, în cuantum de, cel puţin, o oră pe săptămână. Poate aşa s-ar face o educaţie corectă a copiilor şi ar elimina şi teribilismul, chiar şi a celor care provin din cadrul unor familii bogate. Ce ne facem cu sărăcia care dă naştere la disperare şi stres? Aici, guvernanţii, ar trebui să aducă măsuri care să nu permită niciunei familii să ajungă să trăiască sub pragul sărăciei, cum se întâmplă azi cu peste 40% din populaţie... Cam aceste două lucruri ar mai fi de spus, momentan.
Închei, spunând un
NU HOTĂRÂT ETNOBOTANICELOR ŞI DROGURILOR DE ORICE TIP ÎN MAGAZINELE ŞI PE STRĂZILE DIN ROMÂNIA.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu