BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

sâmbătă, 19 martie 2016

- BOMBA DIN DOSARUL PONTA: La ANAF nu exista prejudiciul fostului premier. Document exploziv in cauza in care procurorii Codrutei Kovesi l-au trimis in judecata pe Victor Ponta, accelerand debarcarea acestuia din functia de premier al Romaniei si grabind instalarea „Guvernului meu”

 Ceea ce am spus eu şi am repetat de atâtea ori începe să fie dovedit de tot mai multe dovezi temeinice şi nu de bănuieli rezonabile.
  Orice om cinstit și-a dat seama că este un dosar făcătură a POLIŢIEI POLITICE numită DNA, mai ales că se știa că, dacă ajunge Ponta președinte, atunci Kovesi, L. Stanciu, Coldea, Opriş de la STS și alți slugoi băsiști zboară din funcții și vor trebui să răspundă în faţa legii și ar fi căpătat ani grei de închisoare cu executare pentru faptele lor.

 De aceea voi posta aici, mai jos, articolul din "Lumea justiţiei" care arata aceste dovezi, mai ales că s-a mai întâmplat ca aceste articole să dispară după un timp:


BOMBA DIN DOSARUL PONTA – La ANAF nu exista prejudiciul fostului premier. Document exploziv in cauza in care procurorii Codrutei Kovesi l-au trimis in judecata pe Victor Ponta, accelerand debarcarea acestuia din functia de premier al Romaniei si grabind instalarea „Guvernului meu”. Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, de la inpolitics.ro, prezinta adresa despre care afirma ca reprezinta „dovada ca DNA minte in scandalul Ponta-Sova” (Documentul)

Vineri, 18 martie 2016 20:22 | Scris de G.T.pdf | print | email

Ies la iveala detalii de-a dreptul explozive din dosarul in care procurorii DNA ai Laurei Codruta Kovesi l-au trimis in judecata pe fostul premier al Romaniei, Victor Ponta, grabind debarcarea acestuia din functie si instalarea „Guvernului meu”, la care presedintele Klaus Iohannis a visat inca de cand a castigat alegerile. Documentul pe care il vom prezenta in continuare are o uriasa relevanta, mai ales dupa ce fostul sef al Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, Gelu Diaconu, a dezvaluit ca in mod eronat DNA a anuntat ca ANAF s-a constituit parte civila fata de fostul premier, in dosarul in care Victor Ponta a fost trimis in judecata, pentru pretinse fapte comise in calitate de avocat, dosar in care inculpat este si Dan Sova.
Despre ce este vorba? Jurnalistul Bogdan Tiberiu Iacob, de la site-ul inpolitics.ro, a publicat, vineri 18 martie 2016, un document incendiar din cauza in care Ponta este judecat pentru presupuse acte de coruptie. Un document, atasat la finalul articolului, despre care Bogdan Tiberiu Iacob afirma ca reprezinta „dovada ca DNA minte in scandalul Ponta-Sova”.
Cifrele ANAF nu se pupa cu cifrele DNA
Astfel, inpolitics.ro a prezentat o adresa trimisa de ANAF catre DNA, in 14 septembrie 2015, in care Agentia informa procurorii ca s-a constituie parte civila in dosarul lui Ponta, cu suma de 126.979,73: „In baza art.20 Cod proc. Penala, Agentia Nationala de Administrare Fiscala, in calitate de reprezentant legal al Statului Roman, se constituie parte civila in dosarul mai sus mentionatcu suma de 126.979,73 leireprezentand prejudiciul cauzat bugetului de stat, in conditiile in care se dovedeste faptul ca operatiunile atestate de respectivele acte si de actele subsecvente au fost fictive”.
Cu toate acestea, la trei zile de la aceasta adresa ANAF, in comunicatul din 17 septembrie 2015 prin care a anuntat trimiterea in judecata a lui Ponta, DNA a avansat alte cifre. Mai exact, procurorii au sustinut ca ANAF s-a constituit parte civila cu respectiva suma de 126.979,73 lei, dar si cu 51.321,80 lei:
A.N.A.F. s-a constituit parte civila in cadrul procesului penal cu suma de 126.979,73 lei fata de inculpatul Sova Dan-Coman si cu suma de 51.321,80 lei fata de inculpatul Ponta Victor-Viorel”.
Asadar, potrivit comunicatului DNA, suma de 126.979,73 lei, mentionata in adresa ANAF, ii este atribuita in totalitate lui Dan Sova. Totusi, apare in plus suma de 51.321,80 lei, cu care, potrivit comunicatului DNA, ANAF s-a constituit parte civila fata de Victor Ponta, dar care nu se regaseste in adresa ANAF din 14 septrembrie 2015, prin care Agentia anunta DNA ca se constituie parte civila.

EXPLOZIV: DOVADA CA DNA MINTE IN SCANDALUL PONTA-SOVA

3 comentarii / 2618 vizualizări / 18 martie 2016

În ziua de 15 februarie, fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, a aruncat o bombă de proporții într-un interviu, dezvăluind că DNA a mințit în comunicatul oficial din septembrie anul trecut, în care anunța că ANAF s-a constituit parte civilă în dosarul Ponta-Șova, împotriva fostului premier. În fapt, spunea Diaconu, agenția NU se constituise parte civilă contra lui Ponta; în același timp, comunicatul DNA nu lăsa loc de dubii. Un document din dosarul penal intrat în posesia Inpolitics, arată, însă, grozăvia: DNA a mințit. În formă agravantă.

Pe 17 septembrie 2015, așa cum am mai scris, DNA dă un comunicat oficial (vezi mai jos), pe siteul propriu, în care anunță că ”Procurorii din cadrul Secției de combatere a infracțiunilor conexe infracțiunilor de corupție au dispus trimiterea în judecată sub control judiciar a inculpatului ȘOVA DAN-COMAN, avocat coordonator al Societății Civile de Avocați „Șova și Asociații”, în prezent senator, în sarcina căruia s-au reținut infracțiunile de:
– trei infracțiuni de complicitate la abuz în serviciu cu obținere de foloase necuvenite pentru altul, 
– fals în înscrisuri sub semnătură privată (17 infracțiuni), 
– evaziune fiscală în formă continuată, 
– spălare de bani 
și în stare de libertate a inculpaților CIUREL LAURENȚIU-DAN, CRISTEA DUMITRU, GRAURE LAURENȚIU-OCTAVIAN, PONTA VICTOR-VIOREL”.
În același comunicat, DNA mai anunță că ”A.N.A.F. s-a constituit parte civilă în cadrul procesului penal cu suma de 126.979,73 lei față de inculpatul Șova Dan-Coman și cu suma de 51.321,80 lei față de inculpatul Ponta Victor-Viorel. În cauză, a fost dispusă măsura asigurătorie a sechestrului asupra mai multor bunuri imobile ce aparțin inculpaților.”

12380350_10154095393130854_921077491_n
——————————————————————————————————————
12516261_10154095393290854_264693631_n

Pe 15 februarie: într-un interviu acordat publicației economica.net, fostul șef al ANAF, Gelu Diaconu, dezvăluie, spre stupefacția generală, că informația DNA e falsă și că instituția pe care o conducea în acel moment NU s-a constituit în parte civilă contra lui Ponta.

”Am tăcut, deşi poate a fost o greşeală, dar m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova. Sau dacă s-a făcut, sub nici o formă sub semnătura mea, poate o fi semnat vreun portar de la ANAF.
Din punct de vedere fiscal, alte elemente din dosar nu mă interesează. Eu am gestionat ANAF. Păi la cât mă pricep eu în materie de TVA, sau poate nu mă pricep, că Fiscul a mai avut şefi care nu se pricepeau la TVA, dar nu vreau să-l pronunţ. Un contract între Şova şi Ponta înseamnă deducerea TVA facturat lui Ponta de către Şova. Ponta l-a luat şi l-a plătit statului. Unde e prejudiciul? Fiscal vorbind. Eventual, în măsura în care tranzacţia era fictivă, dar ce e o tranzacţie fictivă într-un contract de asistenţă juridică? O faci la telefon. Dacă ar fi fictivă, tranzacţia cade, şi ar trebui să-i returnăm TVA lui Ponta. Nu e absurd?” a spus Diaconu.

Declarația a avut efectul unui taifun, în media.

În aceeași zi, pe înserat, Biroul de Informare si Relatii Publice al DNA a comunicat, la solicitarea Hotnews:

”La data de 14 septembrie 2015, prin adresa cu nr. A-AJR38806, ANAF a comunicat ca se constituie parte civila in dosarul penal la care faceti referire in cererea dvs. In cuprinsul aceleiasi adrese, ANAF a solicitat, printre altele, instituirea masurilor asiguratorii, iar in cazul in care acestea au fost dispuse, mentinerea lor”.

Un comunicat care, aparent, spulbera declarațiile lui Gelu Diaconu ca fiind mincinoase.

Numai că lucrurile nu se termină aici.

În fapt, DNA speculase, abil, o eroare de exprimare a lui Gelu Diaconu, din interviu, care nu specificase în mod clar că ANAF nu s-a constituit parte civilă împotriva lui Ponta, crezînd, probabil, că reiese de la sine acest lucru.
Asta pentru că ANAF se constituie parte civilă în dosarul respectiv, fără a face, însă nominalizări și doar sub rezerva – atenție mare! – a dovedirii faptelor respective ca fiind ilegale.

Înțelegînd confuzia profusă, Gelu Diaconu cere economica.net să adauge în interviu precizarea de rigoare, astfel că fraza-cheie devine ”m-am gândit să nu implic ANAF în scandaluri, atunci când DNA a dat eronat comunicat că ANAF s-a făcut parte civilă în dosarul Ponta-Şova, împotriva lui Ponta(s.n.)”.

Cu această rectificare, acuzația că DNA a mințit redevenea actuală.

Iar dovada ne-a parvenit azi, sub forma unei copii după adresa oficială trimisă de ANAF către DNA, prin care se constituie parte civilă în dosar pentru suma de 126.979.73 lei.
Atît și nimic mai mult.

12071759_10154095393050854_313245782_n
12443116_10154095393105854_1115848094_n

Numai că, în comunicatul DNA, întreaga sumă de mai sus e atribuită strict lui Dan Șova.

Marea întrebare: de unde provine, atunci, în comunicatul oficial al DNA, suma de 51.321,80 lei care i-ar fi imputată fostului premier de către ANAF?
O întrebare care reclamă un răspuns urgent, în opinia noastră, în condițiile în care trimiterea lui Ponta în judecată a constituit, reamintim, un factor major de presiune la adresa acestuia pentru a demisiona din fruntea guvernului, procesul avînd azi prima rundă la ÎCCJ. 

Bogdan Tiberiu IACOBNiciun comentariu:

Trimiteți un comentariu