BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

marți, 13 octombrie 2015

- RECHIZITORIUL MICROSOFT: DNA a „uitat” de Băsescu Traian şi de PDL (acum în piele de PNL)


RECHIZITORIUL MICROSOFT – Dorin Cocos, Dumitru Nicolae, Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan sunt singurii vinovati gasiti de DNA in afacerea „Microsoft”. In pofida detaliilor uluitoare despre spagile ajunse la PDL si in campania lui Traian Basescu, de mai bine de un an procurorii DNA nu au facut inca nimic pe aceste piste. Dosarul „Microsoft” apare ca o noua manipulare care sa acrediteze falsa idee ca membrii PDL nu sunt protejati. Cocos, Nicolae si Sandu au recunoscut acuzatiile (Rechizitoriul)

Luni, 12 octombrie 2015 17:56 | Scris de George TARATA - Razvan SAVALIUC | pdf | print | email

Pe parcursul a cateva episoade, Lumeajustitiei.ro a dezvaluit tenebrele afacerii „Micrisoft-EADS”, pe baza declaratiei data la DNA de „martorul amenintat” Gabriel Marin. Am putut vedea dimensiunea unei afaceri transpartinice, inceputa sub regimul Adrian Nastase si preluata de regimul Traian Basescu, sumele ametitoare vehiculate, toate insotite de detalii concrete privind destinatia banilor si sumele platite drept mita. Desi toate aceste lucruri, si multe altele, au fost explicate la DNA, singurii trimisi in judecata de procurorii Marius Vartic si Mihaela Iorga Moraru au fost afaceristii Dorin Cocos siDumitru Nicolae, zis Niro, fostul ministru al Comunicatiilor, Gabriel Sandu, si primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan. Ceea ce ne face sa credem ca intregul dosar nu s-a vrut a fi decat o noua manipulare, o actiune prin care sa se incerce acreditarea ideii ca oamenii regimului Traian Basescu nu sunt intangibili si ca nu sunt protejati de DNA. Asta desi beneficiarii reali ai sumelor de bani provenite din spagile date in afacerea „Microsoft”, denuntati la DNA chiar de catre inculpatii din dosar, nu au fost deranjati pana acum.
Dorin Cocos, Dumitru Nicolae, Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan s-au prezentat, luni 12 octormbrie 2015, la Inalta Curte, acolo unde a inceput judecarea dosarului „Microsoft”. Primii trei au cerut sa fie judecati in procedura simplificata, in conditiile in care au recunoscut acuzatiile DNA. Cel de-al patrulea inculpat, Gheorghe Stefan, este singurul care a respins toate acuzatiile procurorilor.
DNA a „uitat” de PDL
Lumeajustitiei.ro va prezinta, astazi, rechizitoriul din dosarul ”Microsoft”. Veti putea vedea detaliile retinute de procurorii DNA Marius Vartic si Mihaela Iorga Moraru cu privire la inceputurile afacerii, in timpul guvernului Adrian Nastase, precum si detaliile retinute de cei doi procurori in ceea ce priveste derularea afacerii sub regimul PDL-Basescu.
Rechizitoriul retine declaratiile inculpatilor care arata ca banii au fost destinati finantarii PDL si campaniilor electorale, inclusiv cea a lui Traian Basescu, insa, chiar si asa, in afara de cei patru tapi ispasitori, niciun alt greu al regimului Basescu nu a avut vreo problema. E adevarat ca procurorii au disjuns cauza in legatura cu faptele privind sponsorizarea campaniilor electorale ale PDL. Au trecut insa mai bine de sase luni de la acel moment, si mai bine de un an de la declaratiile date in dosar despre banii ajunsi la PDL, si nimic nu s-a miscat in legatura cu acest aspect.
Si nici nu exista semne ca ceva se va intampla in curand si ca DNA va incepe cu adevarat anchetarea liderilor PDL. In mediile politic-judiciare se vorbeste intr-adevar despre lovituri pe care DNA le-ar pregati in afacerea Microsoft, dar ele ar viza oameni din PSD si pe Calin Popescu Tariceanu, nicidecum lideri PDL ascunsi astazi in PNL.
Iata fragmente din rechizitoriul din dosarul „Microsoft”, acesta fiind atasat la finalul articolului:
Dupa alegerile din anul 2009, in calitate de presedinte al organizatiei PDL Neamt, inculpatul Gheorghe Stefan l-a sustinut pe inculpatul Gabriel Sandu pentru obtinerea functiei de ministru al Comunicatiilor si Societatii Informationale, asigurandu-si in acest mod o subordonare a acestuia pe linia politica.
Beneficiind de acest ascendent, la inceputul anului 2009, in baza intelegerii prealabile cu inculpatul Dorin Cocos si a discutiilor cu martorii cumparatori de influenta Florica Claudiu si Pescariu Dinu Mihail, inculpatul Gheorghe Stefan solicitat inculpatului Gabriel Sandu sa participe la o intalnire cu acestia la Eurohotels din mun. Bucuresti.
In cadrul acestei intalniri, martorul Florica Claudiu (n.r. - directorul Fujitsu Siemens Romania) a expus oferta firmelor pe care le controla pentru reinnoirea contractului de licentiere Microsoft.
Au urmat alte intalniri in cadrul carora au stabilit ca profitul de circa 16 milioane de euro, majorat ulterior la 18 milioane de euro, sa fie impartit intre initiatorii afacerii si inculpati.
Din probatoriul testimonial rezulta ca inculpatul Gheorghe Stefan i-a revenit sarcina de a asigura sprijinul inculpatului Gabriel Sandu, inculpatul Dorin Cocos a asigurat relationarea dintre Cladiu Florica si Dinu Pescariu, pe de o parte, si inculpatii Gabriel Sandu si Gheorghe Stefan, pe de alta parte, iar ulterior prinmijloacele de influentare pe care le avea a asigurat sprijinul Guvernului pentru incheierea si derularea acestui contract.
Inculpatul Gheorghe Stefan recunoaste ca a inlesnit intrevederea dintre inculpatul Cocos Dorin, martorii Pescariu Dinu Mihail si Florica Claudiu, insa sustine ca inculpatul Cocos Dorin a negociat pentru el un comision de circa 4 milioane de euro si ca acceptat acest comision pentru a finanta partidul”.
Fata de declaratiile martorului Decebal Draghis, inculpatul Gheorghe Stefan a recunoscut ca a avut o relatie de afaceri cu martorul Decebal Draghis, ca el ii propunea unde sa dea o parte din profitul realizat pe firmele lui, ca l-a recomandat unor oameni de afaceri pentru a efectua lucrari si ca Decebal Draghis a achitat diferite sume de bani, 'la partid, la Fotbal Club Ceahlaul si la televiziunea Giga TV', recunoscand deci relatia cu martorul Decebal Draghis, precum si traficul de influenta pe care il exercita pentru ca firmele controlate de acesta sa obtina contracte. Mai mult, inculpatul Gheorghe Stefan a recunoscut in cadrul confruntarii ca l-a recomandat pe Decebal Draghis pentru a incasa comisionul de 4 milioane de euro ce ii revenea pentru interventia la Sandu Gabriel:
'Da este Decebal Dragis si precizez ca l-am cunoscut in anul 2007, dupa ce a fost finalizata partia de schi. Acesta a venit la Piatra Neamt pentru concursul de enduro si respectiv pentru spectacolul dupa partia de schi. Am avut cu acesta o relatie de afaceri, mai precis dansul facea afaceri iar eu ii propuneam unde sa dea o parte din profitul realizat de firmele lui. Personal i-am spus sa dea din profitul realizat pe firmele sale la fotbal, la televiziune sau in campaniile electorale. Cateodata l-am recomandat si eu altor oameni de afaceri pentru a intra in asocieri si pentru a efectua lucrari'.
(...)
'Dupa ce Cocos Dorin mi-a spus ca pentru interventia pe care eu am facut-o la Gabriel Sandu imi revine un comision de 4.000.000 euro, personal l-am recomandat pe Decebal Draghis lui Cocos Dorin. Decebal Draghis trebuia sa incaseze cei 4.000.000 euro printr-o firma a lui, sa doneze o parte din banii incasati la PDL, sa faca cheltuieli aferente campaniei din 2009 si sa-si retina si un comision de 15%. M-am intalnit separat cu Cocos Dorin si Decebal Draghis. Fiecare dintre acestia mi-a spus ca s-a rezolvat problema'.
De asemenea, inculpatul Gheorghe Stefan a recunoscut in cadrul confruntarii cu martorul Decebal Draghis ca a dobandit apartamentul din mun. Piatra Neamt din banii incasati in contul DD LAND OIL COMPANY Ltd.. Inculpatul a recunoscut faptul ca, in anul 2012 sau 2013, deci anterior mediatizarii in presa a cazului, a discutat cu martorul Decebal Draghis despre banii incasati de la Florica Claudiu si ca acesta din urma i-ar fi transmis ca trebuie restituiti banii pentru ca 'e problema mare'. Aceasta declaratie vine in contradictie cu declaratia anterioara potrivit careia nu a avut cunostinta de circuitul sumelor de bani si ca personal a crezut ca acestia au ajuns la partid”.
Inculpatul Cocos Dorin recunoaste ca a primit de la martorii Pescariu Dinu Mihail si Florica Claudiu circa 5.900.000, suma din care a efectuat plati pentru finantarea campaniei electorale a PDL si plati in interes personal:
(...)
'Spre sfarsitul anului 2009, inceputul anului 2010, Dinu Pescariu mi-a adus cash, in mai multe transe suma de 1.700.000 euro. Din acesti bani i-am remis domnului Gabriel Sandu cu titlu de imprumut suma de 500.000 euro intrucat acesta mi-a spus ca are nevoie de bani urgent pentru a face plati aferente campaniei electorale prezidentiale.
600.000 euro i-am depus, in transe, la sediul PDL din Modrogan, mai precis i-am remis domnului Ivascu, la solicitarea domnului Vasile Blaga: precizez ca Vasile Blaga era la acel moment secretar general al partidului si seful campaniei electorale. Banii i-am remis fara a primi vreo chitanta in acest sens. Din cate cunosc, din acesti 600.000 euro, circa 400.000-450.000 euro au fost achitati catre reprezentanta din Romania a firmei Shenzen. Cunosc acest aspect intrucat am vazut personal factura emisa de sucursala Shenzen catre PDL. Prin aceasta plata minimala trebuia sa se creeze aparenta si o cat de cat justificare pentru bunurile care intrau in circuitul de campanie electorala, care erau mult mai multe;
50.000 euro i-am dat domnului Alin Albu, trezorierul PDL, pentru achizitia unor galeti. De asemenea, fara chitanta.
30.000 euro i-am dat domnului Radian Tufa, secretar general al Ministerului Transportului, pentru a achita transportul containerelor cu produse electorale, in tara, precum si costurile cu depozitarea'.
Cu privire la suma de 500.000 de euro primita prin cont si contributia sa la asigurarea incheierii contractului de licentiere, inculpatul Cocos Dorin a declarat:
'Incepand cu sfarsitul anului 2011, lui Dinu Pescariu i s-au blocat conturile din Elvetia, din acel moment nemaifacand nicio plata catre mine. Acesta este motivul pentru care suma de 500.000 euro mi-a fost virata de Dinu Pescariu dintr-un cont personal de la Banca Transilvania.
Precizez ca am sprijinit campania electorala din 2009 pentru a obtine sprijinul Guvernului in vederea derularii acestui contract. In acest sens am fost sprijinit de catre Vasile Blaga si Elena Udrea.
Intr-o discutie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc contravaloarea produselor din lista mai sus mentionata, precizandu-mi ca suma ajunge la aproximativ 3.000.000 euro. Din cauza blocarii conturilor lui Dinu Pescariu din Elvetia, suma ce mi-a fost remisa mie cu titlu de beneficiu propriu a fost de aproximativ 1.800.000 euro, adica cei 700.000 euro din cont, 200.000 euro in Dubai, 100.000 euro retragerile din cartile de credit si cei 800.000 euro cash din care 500.000 euro i-am imprumutat lui Gabriel Sandu.
Din banii primit in cont de la Dinu Pescariu am achizitionat pe persoana fizica impreuna cu fosta mea sotie, Elena Udrea, 1/2 din Hotelul Grivita avand fiecare in proprietate 1/4, chiar si azi.
Precizez ca Udrea Elena Gabriela cunostea despre demersurile facute de mine in vederea derularii contractului de licentiere Microsoft si despre banii primiti si asa cum am mai spus mi-a acordat sprijinul ei in Guvern. Despre acest lucru stia si Vasile Blaga, care de asemenea a sustinut derularea contractului'
Inculpatul Gabriel Sandu recunoaste ca a acceptat suma de 2,7 milioane euro, oferita de martorii denuntatori Florica Claudiu si Pescariu Dinu Mihail pentru a-si exercita influenta asupra altor membri ai Guvernului si asupra unor functionari din cadrul Ministerului in vederea obtinerii promovarii unei hotarari de guvern pentru incheierea unui nou contract de licentiere, pentru obtinerea bugetului necesar incheierii contractului de licentiere si pentru a asigura semnarea acestuia de catre reprezentantii Ministerului,intrucat asigurase finantarea unor cheltuieli aferente campaniei electorale din surse proprii si trebuia sa asigure in continuare fonduri pentru partid. Mai mult, inculpatul Gabriel Sandu sustine ca asupra sa se exercitau presiuni si din partea unor persoane din conducerea PDL, precum si din partea ministrului Udrea Elena Gabriela”.
Din declaratia inculpatului Sandu Gabriel au rezultat urmatoarele:
'Recunosc si admit, de asemenea, ca am acceptat sa finantez partidul si actiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic si a-mi mentine functia de ministru, dar si pozitia om conducerea centrala PDL.
(...)
Mai precis, in cazul meu, aveam de adus la partid circa 5 milioane euro, am avansat acesti bani din fonduri personale, legale, si le-am recuperat partial, in modalitatea expusa de Claudiu Florica, Dorin Cocos si Gheorghe Stefan. Practic, eu trebuia sa particip la campania prezidentiala din 2009 cu suma de 4 milioane de euro. Stiind ca nu dispun de aceasta suma, Dorin Cocos si Gheorghe Stefan, persoane interesate in derularea in continuare a contractului de licentiere Microsoft, mi-au propus sa inchei contractul in conditiile impuse de ei cu firma sustinuta de Claudiu Florica si in contrapartida sa plateasca la partid, 2 milioane de euro si sa contribuie la campania prezidentiala cu alti 2 milioane de euro. Intrucat eu am insistat in realizarea unei proceduri de achizitie – licitatie internationala si am impus obligativitatea prestarii a 50.000 ore de consultanta, Dorin Cocos si Gheorghe Stefan mi-au spus ca nu inteleg sa mai contribuie nici la partid, nici la campania prezidentiala, recomandandu-mi sa ma inteleg cu Claudiu Florica.
In aceste conditii si avand in vedere ca efectuasem deja cheltuieli semnificative pentru campania electorala, din bani proprii, am decis sa accept de la Claudiu Florica suma propusa, respectiv 2,7 milioane euroChiar si in aceste conditii din totalul cheltuielilor efectuate de mine pentru campania electorala, pe care le estimez la acest moment la suma de 5 milioane euro, am recuperat doar 2,7 milioane euro'”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu