BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

duminică, 4 octombrie 2015

- BLAGA PROTEJAT DE DNA

BLAGA PROTEJAT DE DNA – Cutremuratoarele denunturi din dosarul „Microsoft-EADS” care il vizeaza pe liderul PNL Vasile Blaga zac de un an in nelucrare, in pofida indiciilor certe care arata ca afacerea a fost supervizata de PDL: „S-a intalnit cu Blaga si i-a dat 60.000 euro... 600.000 euro i-am depus la PDL, la solicitarea lui Vasile Blaga... Pentru suma incasata a asigurat sustinerea proiectului in Guvern prin intermediul lui Blaga... A fost exclus de Blaga din circuitele de mita” (Documente)


Duminică, 4 octombrie 2015 12:34 | Scris de Razvan SAVALIUC - George TARATA | pdf | print | email

Lumeajustitiei.ro continua dezvaluirile despre dosarul „Microsoft-EADS”, o uriasa afacere cu implicatii politice la cel mai inalt nivel si cu sume ametitoare. Pana acum, am prezentat in exclusivitate, integral, declaratia de inculpat a lui Gabriel Sandu, in care acesta vorbeste despre implicarea liderilor importanti ai PDL si despre sumele scurse catre partid pentru finantarea campaniilor electorale, inclusiv cea a lui Traian Basescu. De asemenea, am prezentat si declaratia „martorului amenintat” Gabriel Marin, cu care DNA planuieste sa il agate pe presedintele Senatului, Calin Popoescu Tariceanu, cel mai critic politician la adresa abuzurilor din Justitie, pentru a-l reduce la tacere. Astazi, va vom arata cum co-presedintele PNL, Vasile Blaga (foto), este ocolit de DNA, in pofida faptului ca in dosarul „Microsoft” exista referiri, indicii si probe cat se poate de clare, inclusiv declaratii in care se vorbeste despre bani dati acestuia.
Pana in momentul de fata, in dosarul „Microsoft”, instrumentat de procurorii Marius Vartic si Mihaela Iorga Moraru, au fost trimisi in judecata oamenii de afaceri Dorin Cocos si Dumitru Nicolae, ex-primarul din Piatra Neamt, Gheorghe Stefan, si Gabriel Sandu, fost ministru al Comunicatiilor, iar de la acel moment, nimic nu s-a mai facut in dosar. In actele procurorilor sunt mentionate insa nenumarate nume de politicieni, suspectati ca ar fi primit bani in afacerea „Microsoft-EADS”. Unul dintre cele mai dese nume intalnite este cel al lui Vasile Blaga. Exista marturii despre modul in care acesta ar fi coordonat banii proveniti din spagi, despre bani pe care i-ar fi luat in mana cand candida la Primaria Capitalei, dar si despre sume incasate pe vremea in care era ministru de Interne.
De ce nu vede DNA acuzatiile impotriva lui Blaga?
Acuzatiile la adresa lui Vasile Blaga sunt extrem de grave. In alte dosare, pe baza unor simple denunturi, mult mai laconice decat declaratiile din cazul „Microsoft”, denunturi care uneori au vizat fapte vechi chiar si de zece ani, DNA nu a ezitat sa recurga la retineri si sa ceara arestarea inculpatilor. Acum insa nimic nu s-a intamplat.
Vasile Blaga nu a fost deranjat in nicio clipa de parchetul anticoruptie condus de Laura Codruta Kovesi(foto). De altfel, ca tot am amintit-o pe Laura Codruta Kovesi, prezentam din nou un fragment dintr-un articol aparut in publicatia mediasinfo.ro, in 2010: „Petrecere mare la sfarsitul saptamanii trecute, la Medias. Alaturi de toata protipendada orasului de pe Tarnava Mare, alaturi de marii sefi ai gazului romanesc, invitati de onoare au fost procurorul general al Romaniei, Laura Codruta Kovesi, si nimeni altul decat ministrul Internelor, Vasile Blaga. Toti au fost invitatii lui Ioan Lascu (n.r. - tatal Codrutei Kovesi), de acum fostul prim-procuror al Parchetului de pe langa Judecatoria Medias”.
Iata cateva declaratii si referiri la co-presedintele PNL Vasile Blaga, care apar in dosarul „Microsoft”:
Declaratia „martorului amenintat” Gabriel Marin, din 23 iunie 2014:
In august 2004, Claudiu Florica s-a intalnit cu Vasile Blaga si i-a dat acestuia 60.000 euro pentru sustinerea PD in campania electorala, informandu-l in acelasi timp despre cele 3 contracte pe care le gestiona Claudiu Florica si anume, SEI, SISF si Microsoft si solicitandu-i sprijinul in cazul in care PD va castiga alegerile pentru a proteja contractele controlate de Claudiu Florica la momentul respectiv, respectiv SISF si Microsoft si reintroducerea firmei FSC in contractul SEI, de unde Claudiu Florica fusese inlaturat.
In primavara anului 2005, Claudiu Florica a mentionat mai multor apropiati ca a fost inselat de Vasile Blaga, noul ministru de interne care ii promisese sprijinul sau inainte de alegerile din 2004, in schimbul sponsorizarii campaniei electorale PD.
Odata devenit ministru de interne, datorita informatiilor pe care le avea de la Claudiu Florica, acesta a inceput o investigatie asupra contractelor controlate de Claudiu Florica, respectiv SISF dar nu si asupra acelora in care Claudiu Florca nu mai avea control, respectiv SEI.
Claudiu Florica afirma ca doar odata cu mutarea peste noapte a sotiei lui Vasile Blaga, fara niciun concurs, pe post de director la Directia Juridica a MEC, in primavara 2009, toate demersurile facute de Claudiu Florica pentru blocarea extensiei la contract, in valoare de 96 milioane dolari, au fost anulate, iar extensia a fost contractata fara nicio problema in pofida ilegalitatilor flagrante si evidente la acest contract.
Claudiu Florica sustinea ca a fost exclus de catre Vasile Blaga din circuitele neoficiale de dare si luare de mita, dar ca acesta s-a inteles asupra mitei in mod direct, cu Siveco Romania, prin Irina Socol si Gabriel Sadoveanu si EADS prin Alexandru Georgescu, fara sa-l mai includa pe Claudiu Florica in aceste negocieri.
Vasile Blaga pentru a continua contractul cu EADS, dar sa creeze o aparenta justificativa pentru continuarea acestui contract clar ilegal, a solicitat o ancheta asupra persoanelor care au semnat contractul in anul 2004 si o comisie de renegociere a contractului in care a numit persoane aflate in controlul sau direct.
Ca urmare, prin aceasta renegociere, valoarea totala a contractului a fost redusa la suma de 524 milioane euro, dar s-a pastrat in continuare, in vigoare, mecanismul care permitea existenta unei valori a contractului mult mai mare decat valoarea reala a produselor si serviciilor achizitionate, cu alte cuvinte profitul EADS exagerat din care urmau sa fie platite mitele catre persoanele implicate de MAI, respectiv Vasile Blaga.
In plus, contractul cu EADS a fost clasificat ca secret de stat si in felul acesta pe toata perioada derularii acestuia, pana in 2013, nu se putea sesiza nimeni asupra costurilor exagerate implicate in derularea sa, in linii mari.
Persoanele folosite de Claudiu Florica in perioada 2004 – 2005, pentru traficul de influenta si darea de mita, prin firmele Profinet si Gessa au fost Adrian Nastase, prim-ministru, Alexandru Bittner, Remus Truica, Ioan Rus – ministrul MAI, Marian Saniuta – ministrul MAI, Toma Zaharia – chestor MAI, Gheorghe Carp – chestor MAI, Petru Branzas – consilier ministru MAI, Vasile Blaga...
Declaratia inculpatului Gabriel Sandu, din 19 ianuarie 2015:
...Asteptarile liderilor politici ai PDL erau sa sprijin campaniile electorale. Astfel, toate cheltuielile si obligatiile cu acest scop au fost dispuse, ordonate chiar prin presiuni efectuate de conducerea PDL, respectiv Emil Boc, Elena Udrea, Vasile Blaga, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, Alin Albu, Gheorghe Stefan etc., iar asumarea de catre mine a acestor obligatii viza conditionarea pentru mentinerea in functia de ministru al comunicatiilor si societatii informationale”.
Personal, dar raportat la amploarea actiunilor electorale si complexitatea lor, am executat mereu indicatiile si au fost transmise de la partid PDL, iar urmatoarele persoane imi comunicau destinatiile utilizarii banilor: Emil Boc, Prim-Ministru, Vasile Blaga, ministru si sef al campaniei electorale, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase, dar si Alin Albu, trezorierul si administratorul PDL, impreuna cu staff-ul sau. Felix Tataru, sef al campaniilor prezidentiale, verifica executia materialelor si distributia lor”.
Campania pentru alegerile locale 2008, campania pentru judetul Prahova: suma de 20.000 euro depusa de mine la PDL Prahova pentru participarea la alegeri. Mai jos voi relata cateva sume dispuse de mine la ordinul conducerii PDL, atat centrala cat si locala, sume care au plecat, in principiu, de la mine sau societatile mele comerciale:
(...)
-125.000 euro pungi personalizate, respectiv 520.000 pungi din care 150.000 pungi au plecat la PDL Prahova, 20.000 au plecat la PDL Dambovita si 350.000 au plecat la Vasile Blaga (seful campaniei), toate acestea fiind predate domnului Alin Albu, trezorierul si administratorlul PDL;
(...)
In ceea ce priveste campania pentru Primaria Capitalei, candidat Vasile Blaga, campanie gestionata deVasile Blaga si Alin Albu, am livrat urmatoarele produse: tricouri imprimate cu un cap de caine rasa buldog – Vasile Blaga – 78.000 bucati, in cuantum de 150.000 euro; 40.000 euro – esarfe 15.000 bucati, steaguri – 25.000 bucati, baloane si alte materiale electorale; 50.000 euro afisaj, executie tipografica, banere, mesuri (cele care se pun pe bloc) + panotaj (panouri care pun in intersectie); Alte materiale publicitare in valoare de 50.000 euro; suma de 100.000 lei (30.000 euro) bani cash platiti direct lui Vasile Blaga (dati in mana). Totalul cheltuielilor pe campanie, prezentate de mine, este de 320.000 euro in Bucuresti si alte judete”.
Rechizitoriul din dosarul „Microsoft”, din 23 martie 2015:
Inculpatul Cocos Dorin recunoaste ca a primit de la martorii Pescariu Dinu Mihail si Florica Claudiu circa 5.900.000 euro, suma din care a efectuat plati pentru finantarea campaniei electorale a PDL si plati in interes personal.
Inculpatul Cocos Dorin a declarat urmatoarele:
(...)
'...Din acesti bani i-am remis domnului Gabriel Sandu cu titlu de imprumut suma de 500.000 euro, intrucat acesta mi-a spus ca are nevoie de bani urgent pentru a face plati aferente campaniei electorale prezidentiale.
600.000 euro i-am depus, in transe, la sediul PDL din Modrogan, mai precis i-am remis domnului Ivascu, la solicitarea domnului Vasile Blaga: precizez ca Vasile Blaga era la acel moment secretar general al partidului si seful campaniei electorale. Banii i-am remis fara a primi vreo chitanta in acest sens'”.
Cu privire la suma de 500.000 de euro primita prin cont si contributia sa la asigurarea incheierii contractului de licentiere, inculpatul Cocos Dorin a declarat:
'Incepand cu sfarsitul anului 2011, lui Dinu Pescariu i s-au blocat conturile din Elvetia, din acel moment nemaifacand nicio plata catre mine. Acesta este motivul pentru care suma de 500.000 euro mi-a fost virata de Dinu Pescariu dintr-un cont personal de la Banca Transilvania.
Precizez ca am sprijinit campania electorala din 2009 pentru a obtine sprijinul Guvernului in vederea derularii acestui contract. In acest sens am fost sprijinit de catre Vasile Blaga si Elena Udrea.
Intr-o discutie cu Vasile Blaga mi s-a comunicat ca trebuie sa platesc contravaloarea produselor din lista mai sus mentionata, precizandu-mi ca suma ajunge la aproximativ 3.000.000 euro. Din cauza blocarii conturilor lui Dinu Pescariu din Elvetia, suma ce mi-a fost remisa mie cu titlu de beneficiu propriu a fost de aproximativ 1.800.000 euro, adica cei 700.000 euro din cont, 200.000 euro in Dubai, 100.000 euro retragerile din cartile de credit si cei 800.000 euro cash din care 500.000 euro i-am imprumutat lui Gabriel Sandu.
Din banii primit in cont de la Dinu Pescariu am achizitionat pe persoana fizica impreuna cu fosta mea sotie, Elena Udrea, 1/2 din Hotelul Grivita avand fiecare in proprietate 1/4, chiar si azi.
Precizez ca Udrea Elena Gabriela cunostea despre demersurile facute de mine in vederea derularii contractului de licentiere Microsoft si despre banii primiti si asa cum am mai spus mi-a acordat sprijinul ei in GuvernDespre acest lucru stia si Vasile Blaga, care de asemenea a sustinut derularea contractului'”.
Inculpatul Gabriel Sandu recunoaste ca a acceptat suma de 2,7 milioane euro, oferita de martorii denuntatori Florica Claudiu si Pescariu Dinu Mihail pentru a-si exercita influenta asupra altor membri ai Guvernului si asupra unor functionari din cadrul Ministerului in vederea obtinerii promovarii unei hotarari de guvern pentru incheierea unui nou contract de licentiere, pentru obtinerea bugetului necesar incheierii contractului de licentiere si pentru a asigura semnarea acestuia de catre reprezentantii Ministerului, intrucatasigurase finantarea unor cheltuieli aferente campaniei electorale din surse proprii si trebuia sa asigure in continuare fonduri pentru partid. Mai mult, inculpatul Gabriel Sandu sustine ca asupra sa se exercitau presiuni si din partea unor persoane din conducerea PDL, precum si din partea ministrului Udrea Elena Gabriela.
Declaratia inculpatului Gabriel Sandu se coroboreaza si cu declaratia inculpatului Cocos Dorin care declara ca pentru suma de bani incasata a asigurat sustinerea proiectului in Guvern prin intermediul ministrului Elena Udrea si a lui Vasile Blaga”.
Faptele inculpatului Cocos Dorin (asa cum au fost descrise la cap. II, punctul 2), constand in aceea ca, in anul 2009, in baza intelegerii prealabile cu inc. Gheorghe Stefan si inc. Sandu Gabriel, a pretins de la martorii cumparatori de influenta Florica Claudiu si Pescariu Dinu suma de 9.000.000 de euro pentru el, suma de 3.996.360 euro pentru Gheorghe Stefan, suma de 2.700.000 de euro pentru ministrul Gabriel Sandu, toate acestea pentru a-si exercita influenta asupra inculpatului Gabriel Sandu, precum si asupra altor persoane din Guvern – ministrul Udrea Elena Gabriela, Vasile Blaga, in scopul de a asigura firmelor sustinute de Florica Claudiu adjudecarea contractului de licentiere Microsoft din anul 2009”.
Cu privire la infractiunea de spalare de prev. de art. 29 alin. 1 lit. b din Legea 656/2002, fata de inculpatul Cocos Dorin se va dispune disjungerea cauzei pentru a fi verificata apararea acestuia cu privire la faptul cabeneficiarul real al unor sume de bani este Partidul Democrat Liberal si pentru a se stabili circuitul financiar al acestor sume de bani pana la beneficiarul final. (...) De asemenea, se va dispune disjungerea cauzei in vederea continuarii cercetarilor fata de inculpatul Sandu Gabriel pentru infractiunea de spalare de bani prev. de art. 29 alin. 1 lit. b din Legea 656/2002. Din declaratiile inculpatului Sandu Gabriel si documentele depuse de acesta (facturi ce atesta achizitionarea prin societatile controlate de materiale electorale aferente campaniilor PDL din perioada 2008-2009), rezulta ca beneficiarul real al sumei de bani primita de la martorii denuntatori este Partidul Democrat Liberal. Pentru a se stabili circuitul financiar al sumelor de bani pana la beneficiarii finali, si implicarea acestora in savarsirea faptelor se impune continuarea urmaririi penale. (...) Cu privire la infractiunea de spalare de bani prev. de art. 29 alin. 1 lit. b din Legea 656/2002, fata de inculpatul Gheorghe Stefan se va dispune disjungerea cauzei pentru a fi verificata apararea acestuia cu privire la faptul ca beneficiarul real al unor sume de bani este Partidul Democrat Liberal si pentru a se stabili circuitul financiar al acestor sume de bani pana la beneficiarul final”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu