BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

sâmbătă, 23 martie 2019

- IohaniSS minte ca de obicei: din trei vorbe, zece sunt minciuni

LUJU.RO:


WERNER MINTE MICA – Presedintele Romaniei se face grav de ras. Incercand sa dreaga busuiocul dupa ce a catalogat romanii si moldovenii drept doua popoare diferite, Iohannis se afunda si mai rau. Desi declaratia in care se refera la romani si moldoveni cu sintagma de “ambele popoare” este inregistrata video, Iohannis sustine ca a spus “natiuni”. Chiar si asa, termenul de “natiune” este sinonim cu cel de “popor” (Video)

Vineri, 22 martie 2019 12:53 | Scris de George TARATA | pdf | print | email

Uitati ce hal de presedinte are Romania. Dupa ce a socat cu declaratia privind cetatenii din Romania si cei din Republica Moldova la care s-a referit ca fiind doua popoare diferite, Klaus Iohannis (foto) sustine cu nonsalanta de fapt nu a folosit termenul de “popoare”. Asta desi declaratia in care Iohannis se refera la romani si moldoveni cu sintagma de “ambele popare” a fost filmata si difuzata in presa libera de nenumarate ori, in ultimele zile. Si ca sa se afunde si mau rau, Iohannis pretinde ca nu a spus “popoare”, ci “natiuni”, in conditiile in care cele doua termene sunt sinonime.
Prezent la Bruxelles pentru lucrarile Consiliului European, Iohannis a fost rugat vineri, 22 martie 2019, de jurnalista Sabina Iosub de la Antena 3 sa comenteze declaratiile scandaloase cum ca romanii si moldovenii ar fi doua popoare diferite. Incredibil, Iohannis a pretins senin ca el nu a folosit termenul de popoare, ci pe cel de natiuni.
Iata dialogul dintre Iohannis si jurnalista Sabina Iosub:
Sabina Iosub: Despre cetatenii moldoveni ati facut o afirmatie zilele trecute, ca am fi popoare diferite.
Klaus Iohannis: Nu, am spus ca suntem natiuni diferite, nu popoare diferite.
Sabina Iosub: Sunteti sigur ca ati folosit termenul de natiuni?
Klaus Iohannis: Da, sunt sigur, da”.
Iohannis nu le are cu limba romana
Incercarea de a salva cat de cat situatia dupa imensa gafa este insa sortita esecului. Asta intrucat declaratia privind “ambele popoare” a fost inregistrata video, iar atat romanii din Romania, cat si romanii din Republica Moldova au putut-o vedea de nenumarate ori. Dar poate ca Iohannis are memoria scurta si nu mai tine minte ce a spus in urma cu doar trei zile. 
Chiar si asa, prin explicatiile oferite, presedintele s-a afundat si mai rau. Si a demonstrat ca nu intelege limba romana. Caci termenul de “natiune” este sinonim cu cel de “popor”. Daca nu ne crede, presedintele Iohannis poate sa se uite in DEX.
Prezentam declaratia lui Iohannis in care s-a referit la romani si moldoveni cu sintagma de “ambele popoare”, facita in urma cu doua zile la dezbatere “Presedinte sau cetatean/ om politic si societate civila”:
Intrebare din sala: “E vorba de unirea Romaniei cu Moldova. Intrebarea mea este urmatoarea: de ce nu s-a facut in anul centenar si de ce nu s-a incercat nimic? Doar numarul 2 a vorbit ceva, insa foarte neclar, si nimeni nu a incercat sa faca ceva, un referendum... Parlamentul sunt convins ca nu va vota niciodata aceasta unire. Si de asta va intreb pe dumneavoastra, de ce si cand va fi posibil sa facem acest referendum, sa ne unim cu Molodva?”
Raspunsul sec al presedintelui Klaus Iohannis: “Atunci cand ambele popoare vor hotari ca vor acest lucru, atunci se va intampla”.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu