BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

sâmbătă, 6 ianuarie 2018

- Mircea Drăghici, deputat PSD în Parlamentul României, i-a transmis o scrisoare preşedintelui Klaus Iohannis după discursul acestuia de la CSM: AȚI MINȚIT!

“Domnule Președinte,Ați participat la ședința CSM – forul suprem al magistraturii române. Aveți acest acest drept, ați mai facut-o! Este un atribut firesc, constituțional, al președintelui țării în relația cu o instutuție fundamentală a statului român.
Acolo, la cârma ședintei în care CSM și-a ales conducerea, dumneavoastră, ca președinte al țării trebuia să fiți, mai mult decât oricând, impartial, apolitic, mediator între instituțiile statului. Așa am citit eu în Constituția României! Cum ați fost, a văzut toată țara!
Dle președinte, pur și simplu v-ați început campania electorală de la înalta tribună a Consiliului Superior al Magistraturii. Ați intrat cu cizmele murdărite în mocirla politică direct pe covorul alb din templul justiției. Ați spus neadevăruri, ați ignorat evidențe, ați lansat atacuri politice nepermise, ați sfidat orice regulă ați atacat până și Curtea Constituțională. Ați făcut totul pentru a vă demonstra partizanatul, implicarea și o susținere necondiționată a unei puteri obscure și ilegitime, definite generic în ultima vreme ca stat paralel.
Ați mințit cu seninătate stând în capul mesei Justiției...
Ați afirmat, dle președinte Johannis, că modificarea legilor justiției s-a făcut fără a se ține seama de punctele de vedere ale ale CSM. E un neadevăr! Au fost 229 de amendamente propuse de CSM care au fost adoptate în cele trei legi ale justiției. Asta înseamnă peste 72% din totalul amendamentelor adoptate.
Ați mai zis dle președinte Johannis că majoritatea a băgat pumnul în gura Opoziției! Iarăși un fals incredibil. Vă contrazic cifrele! În realitate, au fost 152 de amendamente propuse sau însușite de Opoziție. Adică 48% - deci aproape jumătate din amendamentele adoptate la cele trei legi ale Justiției.
Ați mai spus, d-le președinte Johannis, că procedura de adoptare a legilor Justiției a fost netransparentă
Această afirmație este, de-a dreptul, o minciună premeditată! În realitate, a fost cea mai transparentă dezbatere de care s-a bucurat un proiect de lege din România. Oricine a dorit a putut urmări, în direct, toate dezbaterile, de la început pâna la final. Vă rog, domnule președintele Johannis, deși nu cred că e posibil, să dați măcar un exemplu al unei alte legi a cărei dezbatere să se fi desfășurat cu o deschidere și vizibilitate mai mari decât Legile Justiției, cu dezbateri live, la îndemâna tuturor, cu prezentarea tuturor amendamentelor și cu invitarea tuturor asociațiilor reprezentative din domeniu. În plus, domnule președinte Johannis, nu vă face cinste că treceți sub tăcere faptul că, anterior, legile justiției au fost adoptate fără nicio consultare, prin angajarea răspunderii de către ministrul Macovei, la ordinul lui Traian Băsescu și îndemnul interesat al unora din afara țării.
Ați lansat și afirmația că legile justiției au fost adoptate printr-o procedură nemaiîntâlnită, prin acea comisie specială. Dar știți bine că nu e adevărat...sau poate nu știți! În realitate, chiar Legea electorală prin care dumneavoastră înșivă ați ajuns președintele României a fost adoptată în urma unor dezbateri într-o comisie specială asemănătoare, iar Curtea Constituțională a decis că această procedură este constituțională. Oare chiar să nu fi știut acest lucru?

Ați omis complice să vă referiți la abuzurile din Justiție...
Am fost surprins și cumva dezamăgit, domnule președinte Johannis, pentru că ați ales să ignorați complet toate abuzurile din magistratură, văzute și știute de toți românii. Ați devenit implicit avocatul celor precum procurorul Portocală! Cum puteți spune că sunteți mulțumit, când ați auzit, alături de întreaga țară, cum procurorul Portocală spune cum îi bagă în închisoare pe unii doar pentru că l-au înjurat de mamă! De ce nu i-ați întrebat pe cei din CSM cum au permis și permit în continuare astfel de abuzuri în propria ogradă?
Este de notorietate încălcarea separației puterilor în stat de către DNA, constatată de Curtea Constituțională în 2017! Nu ați spus nimic despre asta!
Ați auzit și dumneavoastră, la fel ca și noi, cetățenii obișnuiți acestei țări, cum unul dintre inspectorii judiciari plângea că se tema că șefa anti-corupție îi va f face dosar dacă nu iese bine controlul asupra DNA. Ați văzut și dumneavoastră cum procurorii din CSM au încercat să-l schimbe pe șeful Inspecției Judiciare taman atunci când făcea, primul control la DNA din ultimul deceniu. Cum puteți spune că sunteți mulțumit de activitatea CSM care a închis ochii la toate aceste abuzuri de neimaginat într-un stat drept?
V-ați făcut că nu vedeți imixtiunea serviciilor în Justiție!
Cum puteți spune că justiția este independentă, când ofițerii SRI au făcut echipe mixte cu procurorii, în baza unor hotărâri a CSAT – instituția pe care o conduceți chiar dumneavoastră. Nu ați suflat niciun cuvințel despre acele protocoale ilegale, pe care, dumneavoastră ar fi trebuit să fiți primul care să le denunțe... Că așa scrie în legea fundamentală! Dumneavoastră trebuie să vegheați la respectarea Constituției!
Cum puteți spune că justiția e independentă când un înalt ofițer activ al SRI a recunoscut că mergea în sala de judecată a unor procese cu oameni politici pentru a se asigura că se iau deciziile „care trebuie”? Nu ați pus această întrebare celor de CSM! Ați ridicat piatra să loviți, deși nu sunteți fără de păcat!
În schimb, de la înălțimea funcției pe care o ocupați, ați declarat solemn că e necesară și obligatorie integritatea celor cu înalte funcții în stat. Dar principiile sunt bune doar atunci când se aplică altora! Căci la dumneavoastră nu le-ați mai respectat. Vă reamintesc că ați devenit președinte în plin proces de integritate, când erați acuzat de incompatibilitate. Hotărârea instanței a venit abia după ce ați devenit președinte și acum ne întrebăm cu toți dacă decizia judecătorilor ar fi fost aceeași în cazul în care ați fi pierdut alegerile!
Ați călcat în picioare directivele europene care vă obligă inclusiv pe dumneavoastră, ca înaltă autoritate a statului român, să nu vorbiți despre „penalii” din funcții publice ca și cum ar fi deja vinovați. Dar aici nu mai contează ce spune Europa! Contează doar atunci când îi trage de urechi pe adversarii dvs.!
Și cine ne spune că penalii nu ar trebui să stea în funcții publice?
Tocmai dvs., care ați candidat și ați fost primar al Sibiului când aveați calitatea de învinuit într-un dosar penal de care, acum, culmea, nu vă mai aduceți aminte?!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu