BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

miercuri, 5 martie 2014

- Băsescu continuă să calce în picioare Constituția României

Oricât aş fi eu de anti-UDMR nu pot să trec sub tăcere o nouă încălcare gravă a Constituţiei de către dictatorul impus de Merkel, Barosso, Reding, Gitenstein şi Gordon + CCR (Curtea Coruptă a României). După ce ieri seară, camerele reunite ale parlamentului, au votat programul şi noua componență a guvernului Ponta III cu 60% voturi pentru (346 voturi pentru, 191 voturi contra), Băsescu refuză să semneze decretele de numire ale noilor ministrii. Bineînţeles că slugoii lui Băsescu din PDL şi PMP au anunţat că vor contesta guvernul la CCR (Curtea Coruptă a României). Toate acestea în condiţiile în care Constituţia este mai mult decât clară:


Articol din Constituție invocat de Ponta la schimbarea miniștrilor din guvern:

"Numirea Guvernului
ARTICOLUL 85
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru şi numeşte Guvernul pe baza votului de încredere acordat de Parlament.
(2) În caz de remaniere guvernamentală sau de vacanţă a postului, Preşedintele revocă şi numeşte, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului.
(3) Dacă prin propunerea de remaniere se schimbă structura sau compoziţia politică a Guvernului, Preşedintele României va putea exercita atribuţia prevăzută la alineatul (2) numai pe baza aprobării Parlamentului, acordată la propunerea primului-ministru."

Articol invocat de dictator:

"Rolul şi structura  
ARTICOLUL 102
(1) Guvernul, potrivit programului său de guvernare acceptat de Parlament, asigură realizarea politicii interne şi externe a ţării şi exercită conducerea generală a administraţiei publice.
(2) În îndeplinirea atribuţiilor sale, Guvernul cooperează cu organismele sociale interesate.
(3) Guvernul este alcătuit din prim-ministru, miniştri şi alţi membri stabiliţi prin lege organică."

Eu mai adaug:

"Investitura   
ARTICOLUL 103
(1) Preşedintele României desemnează un candidat pentru funcţia de prim-ministru, în urma consultării partidului care are majoritatea absolută în Parlament ori, dacă nu există o asemenea majoritate, a partidelor reprezentate în Parlament.
(2) Candidatul pentru funcţia de prim-ministru va cere, în termen de 10 zile de la desemnare, votul de încredere al Parlamentului asupra programului şi a întregii liste a Guvernului.
(3) Programul şi lista Guvernului se dezbat de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună. Parlamentul acordă încredere Guvernului cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor."


În aceste condiţii cred că noua majoritate parlamentară (realizată după ieşirea PNL de la guvernare şi ruperea USL de către Antonescu) trebuie să aplice prevederile Constituţiei României şi să-l suspende pe dictator în baza următoarelor articole:

"Suspendarea din funcţie
ARTICOLUL 95
(1) În cazul săvârşirii unor fapte grave prin care încalcă prevederile Constituţiei, Preşedintele României poate fi suspendat din funcţie de Camera Deputaţilor şi de Senat, în şedinţă comună, cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor, după consultarea Curţii Constituţionale. Preşedintele poate da Parlamentului explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
(2) Propunerea de suspendare din funcţie poate fi iniţiată de cel puţin o treime din numărul deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui.
(3) Dacă propunerea de suspendare din funcţie este aprobată, în cel mult 30 de zile se organizează un referendum pentru demiterea Preşedintelui.

Punerea sub acuzare      
ARTICOLUL 96
(1) Camera Deputaţilor şi Senatul, în şedinţă comună, cu votul a cel puţin două treimi din numărul deputaţilor şi senatorilor, pot hotărî punerea sub acuzare a Preşedintelui României pentru înaltă trădare.
(2) Propunerea de punere sub acuzare poate fi iniţiată de majoritatea deputaţilor şi senatorilor şi se aduce, neîntârziat, la cunoştinţă Preşedintelui României pentru a putea da explicaţii cu privire la faptele ce i se impută.
(3) De la data punerii sub acuzare şi până la data demiterii Preşedintele este suspendat de drept.

(4) Competenţa de judecată aparţine Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Preşedintele este demis de drept la data rămânerii definitive a hotărârii de condamnare."

În felul acesta vor putea programa şi un recensământ pentru demiterea dictatorului o dată cu alegerile pentru europarlamentare şi vor avea şi o prezenţă sporită la vot (altfel prezenta la vot va fi sub 30%). În acelaşi timp vom putea vedea daca PNL mai este pentru demiterea impostorului de la Cotroceni sau NU...
Un comentariu:

  1. Domnule Cojman, felicitari pentru blog, v-o spune un fost sindicalist din Vulcan. Sincer e ceva deosebit. Toate bune , da cum , fiind din Vale sunteti anti UDMR-ist ?. Eu sunt doar foarte dezamagit de UDMR si atat. As vrea ca Dvs. sa va aplecati putin mai mult asupra politicii din Parlamentul UE Ce parere aveti de Bebe Nica asta, il cunoasteti ?
    Necazul nostru, al Vaii Jiului vine de la memorandumul semnat cu FMI. Daca cunoasteti mai mult despre asta, va rog sa postati pe blogul dvs.Cu stima, tata_sepa@yahoo.com

    RăspundețiȘtergere