BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

vineri, 31 ianuarie 2014

- 01 FEBRUARIE 2014: ziua cand ne luăm adio de la dreptul la opinie și dreptul la libera exprimare

 
Noul Cod penal care va intra în vigoare de mâine este opera lui Boc şi a lui Predoiu sub directa conducere a lui Băsescu care l-a promulgat. Conform MCV-ului, guvernul României trebuie să-l pună în vigoare începând de mâine.
  Problema mare este că acest cod penal este un cod făcut pentru a-l salva pe Băsescu, pe slugoii lui şi pe complicii lui de la închisoare, adică un cod penal care apără corupții, jefuitorii banului public şi pe complicii lor. Pentru a se asigura de acest lucru au introdus în cod şi un articol prin care este îngrădită libertatea de exprimare şi este îngrădit şi dreptul la opinie...

Opera lui Boc – Predoiu sub conducerea lui Băsescu: Cum sună articolul din codul penal
 Art. 276 Cod penal: „Fapta persoanei care, pe durata unei proceduri judiciare în curs, face declarații publice nereale referitoare la săvârșirea, de către judecator sau de organele de urmărire penală, a unei infracțiuni sau a unei abateri disciplinare grave legată de instrumentarea respectivei cauze, în scopul de a le influența sau intimida, se pedepsește cu închisoare de la 3 luni la un an sau cu amendă”.

   Despre acest articol, Ponta, a afirmat că USL va modifica sau elimina acest articol din codul penal (să sperăm că de data aceasta se va ţine de cuvânt si nu cum a făcut cu celelalte promisiuni: JOS BĂSESCU şi DREPTATE PÂNĂ LA CAPĂT):

"Premierul Victor Ponta a anunțat că Executivul este dispus să ia măsuri: „Am vorbit cu ministrul Justiției și o să dăm OUGH dacă legea durează prea mult. Orice articol care afectează libertatea de exprimare și libertatea presei va fi abrogat prin Ordonanță de Urgență. De la 1 februarie, când va intra în vigoare noul Cod Penal, pot să dau OUG pentru orice articol care afectează libertatea de exprimare și libertatea presei“." (http://www.reporterntv.ro/stire/victor-ponta-noul-cod-penal-atac-la-libertatea-presei)

 Personal cred că acest articol nu ar fi cu probleme dacă ar exista o justiţie reală, independentă, competentă şi corectă în România dar, ţinând cont că avem cea mai coruptă, incompetentă, abuzivă şi obedientă justiţie din lume, acest articol va da posibilitatea acestei justiţii să-şi acopere faptele de corupţie, de incompetenţă, de servilism politic şi abuzurile...
 
Mai pe înţelesul tuturor, daca cineva va spune ca X judecător sau Y procuror este corupt şi/sau incompetent, că răspunde unor comenzi politice şi că va face un act de justiţie nedrept se va pune întrebarea:

CINE VA FACE APRECIEREA CĂ AFIRMAŢIILE RESPECTIVE SUNT REALE SAU NEREALE?

Probabil tot judecătorii şi/sau procurorii... Şi, de aici, va începe un adevărat cerc vicios care va afecta, mai mult ca sigur, persoanele care vor emite opinii faţă de actul de justiţie sau injustiţie.
De aceea sunt de părere că acest articol trebuie abrogat până în momentul în care vom avea justiţie reală şi faptul trebuie dovedit printr-un referendum în care poporul să dea verdictul prin vot răspunzând la intrebarea:

Credeţi că justiţia din România este independenta, corectă, competentă şi neaservită politic?

Răspunsurile, pe care se vor pune ştampilele de vot, să fie DA şi NU şi referendumul să fie validat dacă
 cel puţin 2/3 din votanţi vor spune DA.
Un comentariu:

 1. Aici ar fi trebuit sa fie urmatorul comentariu despre care am fost instiintat pe email:
  "titi banica
  To Me  Feb 3
  titi banica a introdus un nou comentariu privind postarea dvs. "- 01 FEBRUARIE 2014: ziua cand ne luăm adio de la ...":

  Așa fi de acord cu comentariile Dvs. Cu o singură condiție. Jurnaliștii să fie corecți, să dea dovadă de deontologie.In sensul celor de mai sus, v-aș ruga să comentați emisiunea Antena 3 când a fost prezentat o poză, cu judecătorul Danilet, deoarece ICCJ, cu fiica sa pe stradă comendu-se minute în șir că ar fi pedofil. Ați citit cumva postarile, zile în sir, pe FB-ul Antenei 3, jignirile si înjurăturile de care s-a "bucurat" un judecător la ICCJ? Poate mă informații și pe mine, cand a dat o dezmințire a "stirii" respective, pentru informarea corecta a vizitatorilor paginii și a telespectatorilor sai si scuzele aferente față de Dl. Danilet? V-aș rămâne profund îndatorat și un fidel cititor al posturilor Dvs. Daca veți comenta acest comentariu. Vă asigur că ezemple ca cel de mai sus sunt foarte multe dar nu vreau să fie comentariul meu mai lung decât al Dvs. Va doresc o zi minunata si aștept comentariul Dvs. "

  Nu stiu de ce nu mai este dar, la ceea ce a spus Titi Banica, eu pot spune ca nu am auzit si nu am cunostiinta de o astfel de stire despre Danilet cum ca ar fi pedofil data de Antena 3... Pot spune despre Danilet ca este un slugoi basist care nu are nici in clin si nici in maneca vreo treaba cu justitia independenta, corecta si competenta si asta s-a spus si la Antena 3. Despre postarile de pe pagina de facebook a Antenei 3, trebuie intai cercetat faptul daca pagina chiar este facuta de Antena 3. Daca pagina este chiar a Antenei 3 atunci trebuie vazut cine a facut postarea pentru ca oricine poate posta pe pagina Antena 3. Deci, in principiu, eu nu cred ca cineva de la Antana 3 ar fi facut vreo acuzatie nefondata, mai ales in scris, de aceea nu cred ca Antena 3 ar fi lansat acuzatia ca Danilet ar fi pedofil, prezentand o poza cu Danilet si fata lui. Cat despre a fi Danilet judecator la ICCJ este o informatie falsa... Este judecator la CSM cu ajutorul Curtii Coruptiei din Romania ( CCR )...

  RăspundețiȘtergere