BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

miercuri, 12 iunie 2013

- Băsescu calcă, din nou, în picioare Constituţia României

  Încep prin a reda un articol important din Constituţia României care are legatură cu titlul articolului (pe parcursul articolului voi scrie parlament cu literă mică pentru că nu am niciun respect faţă de un parlament care a lucrat mai putin de o lună din cele aproape şapte luni de la alegeri şi care şi-a votat, în primul rând, facilităţile şi avantajele parlamentarilor pe bani publici, încălcând promisiunile făcute în campania electorală):

"ARTICOLUL 90
Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional."
  Ieri, guvernatorul Băsescu, a ieşit din nou la rampă şi a anunţat că a demarat procedurile pentru un nou referendum (pentru al readuce în atenţia poporului pe cel din noiembrie 2009) care va cuprinde două întrebări:
1) Vreţi parlament unicameral?
2) Vreţi un parlament cu 300 de parlamentari?
Deci, dacă aţi citit cu atenţie articolul din Constituţie veţi constata că Băsescu nu putea demara procedurile pentru un referendum fără a se consulta în prealabil cu parlamentul... Deci... o nouă încălcare a Constituţiei României şi, bineînţeles, Ponta şi USL nu au nici o reacţie la această nouă încălcare a constituţiei... Probabil nici parlamentul nu va avea vreo reacţie... De asemenea sunt sigur că nimeni nu-i va cere guvernatorului să indice sursele finanţării referendumului pe care îl vrea şi nici nu-i va condiţiona referendumul de aducerea în atenţia poporului şi a referendumului din iulie 2012 prin introducerea unei a treia întrebări care să sune aşa:
"3) Vreţi ca Băsescu să fie demis şi deposedat de privilegiile de care beneficiază un preşedinte la terminarea mandatului?"
  Eu cred că aşa ar fi corect: Băsescu să indice susrsa finanţării unui nou referendum şi acceptarea şi a celei de a treia întrebări... Unde sunt două, merge şi a treia... Dar cred că Ponta şi USL nu vor face nimic din toate astea şi îi vor cânta în strună guvernatorului şi îi vor face referendumul cerut, tăind din banii spitalelor şi scolilor din România aşa cum au tăiat ca să dea la serviciile secrete şi speciale şi la parchete şi să avem ca rezultat o justiţie de căcat...

Link-uri pe aceeaşi temă:
- Traian Băsescu a declanşat procedura unui nou referendum privind Parlamentul unicameral şi numărul de parlamentari
- Băsescu calcă în picioare Constituţia şi Curtea Constituţională
 - Mircea Badea, despre dorinţa lui Băsescu de a organiza un alt referendum: „Tupeul acestui macac este uriaş”
- Traian Băsescu vrea voturi de la cei pe care i-a făcut imaturi politic
- Antonescu, după întâlnirea cu Ponta la Parlament: Nu mai sunt dispus să comentez elucubraţiile lui Băsescu. Are declaraţii deviante
- Ponta, după întâlnirea de urgență cu Antonescu ''Ne întoarcem la vremurile rele ale domnului Băsescu''

Update:
Aşa cum spuneam, USL în slugărnicia sa faţă de guvernator, se grăbeşte să-i cânte în strună guvernatorului şi să-i dea aviz pe referendumul cerut:
- Resuscitat de coabitarea cu Ponta, retransformă România în balamuc politic Băsescu continuă "șantajul" la liderii USL pe tema noii Constituții
- Zgonea: Avizul Parlamentului pe referendum, cât mai repede posibil
Update 1:
- Ponta: Dacă preşedintele vrea referendum, să facă! Pe mine n-o să reuşească să mă atragă într-un scandal
- "Referendumul" Băsescu va fi discutat luni în Parlament
Update 2:
PSD a votat, în parlament, în favoarea referendumului lui Băsescu... PNL şi PC contra... 
- Cearta in USL din cauza referendumului lui Basescu

Închei acest articol spunând că această dorinţă a lui Băsescu este o mană cerească pentru USL deoarece USL-ul îşi poate respecta promisiunea făcută poporului român, JOS BĂSESCU, prin condiţionarea referendumului de introducerea celei de a treia întrebări: "3) Vreţi ca Băsescu să fie demis şi deposedat de privilegiile de care beneficiază un preşedinte la terminarea mandatului?"... Din păcate am slabe speranţe că USL, în slugărnicia sa faţă de Băsescu, va avea curajul de a face această condiţionare în privinţa referendumului cerut de Băsescu.

P.S. Urmăriţi Update-urile!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu