BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

miercuri, 8 februarie 2012

- "Protest spontan" cu fluturaşi cu revendicări şi cu portavoce

  1 Februarie 2012 a adus, în Valea Jiului, un "protest spontan" al minerilor, după foarte mulţi ani. După cum aţi observat, am pus în ghilimele denumirea de protest spontan şi asta am făcut-o pentru că, dacă la început am avut mari dubii că ar fi fost spontan, datorită fluturaşului de alături şi a altor date aflate ulterior, mi s-a certificat faptul că protestul spontan a fost, de fapt, organizat de liderii Sindicatului Muntele cu acordul CNH şi al conducerilor sucursalelor CNH.
   Astfel că, unul din motivele certitudini mele, este manifestul de alături pe care îl aveau asupra lor o mare parte din protestatari. Manifestul are revendicări pertinente şi necesare minerilor şi mineritului din Valea Jiului, dar contrare acordurilor pe care le-au semnat "liderii" de la S. Muntele şi conducerea CNH SA Petroşani dar, o copie fidelă a revendicărilor promovate de Federaţia Naţională a Muncii, de Uniunea Naţionala a Muncii Valea Jiului şi organizaţiile componente ( http://valter-cojman.blogspot.com/2012/01/manifestul-pensionarilor.html şi http://valter-cojman.blogspot.com/2011/11/propuneri-pentru-viitorul-vaii-jiului.html ).
   Al doilea motiv este că protestul a fost condus de un lider sindical de la S. Muntele şi, al treilea motiv, este acela că la EM Vulcan, minerii din schimbul doi, au fost lăsaţi cu colivia, pe puţ, o porţiune din traseu după care, colivia, a fost oprită şi readusă la ziuă unde, minerii din colivie, erau aşteptaţi de Ciubotaru, liderul de la SLEM Vulcan, care avea asupra lui o portavoce.
   Cu toate aceste maşinaţiuni, în incinta CNH, au fost, cel mult, 300 de mineri protestatari.
    Părerea mea este că "liderii" S. Muntele, care avea programat protest organizat în data de 03.02.2012, au realizat că nu vor avea mineri participanţi la protest din timpul lor liber ( ceea ce ar fi fost un adevărat fiasco pentru "liderii" S. Muntele )  şi au recurs la acest artificiu sperând că vor scoate în stradă măcar 1 000 de oameni ( din păcate un alt fiasco pentru că nu au scos decât, cel mult, 300 de protestatari... şi asta cu acordul conducerii ).
   Asta este credibilitatea celor de la Muntele: un "lider" care a fentat statutul sindicatului timp de 4 ani şi a ţinut cu dinţii si cu unghiile de funcţia de preşedinte interimar ( cu complicitatea lui Lacataş, complicitate pe care, cel din urmă, o regretă ), altul cu, cel puţin, 20 de dosare în justiţie, din care, cel putin, 50% penale cu acuzaţii de furt, complicitate la furt, înşelăciune, etc., altul care a fost implicat sau complice la dispariţia a câţiva kilometrii de cablu, pentru 6 kv, cu conductor din cupru şi etc. Dacă şi de data asta minerii se complac cu astfel de lideri, îşi merită soarta… 
Apropos, MINERI… El Lidero maximo, Nica, şi-a dat, la MECMA, acordul pentru închiderea tuturor minelor şi conservarea lor până în 2015 ( nu până în 2018, cum era vorba pentru cele 3 mine: Petrila, Paroşeni şi Uricani )

Să trăiţi bine, mineri, dacă liderii pe care îi aveţi, vă vor lăsa…

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu