BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

joi, 24 noiembrie 2011

- Lămuriri privind contestarea HG 1023/2011 prin care se înfiinţează SC Complexul Energetic Hunedoara SA

   Pentru început, voi posta acţiunea iniţiată de Uniunea Naţională a Muncii Valea Jiului ( UNM VJ ):


 
Pentru că, mai mult ca sigur, sunt foarte mulţi care nu au studiat HG 1023/2011 + Nota de fundamentare a HG 1023/2011 privind înfiinţarea SC Complexul Energetic Hunedoara SA şi nici HG 1024/2011 + Nota de fundamentare a HG 1024/2011 privind înfiinţarea SC Complexul Energetic Oltenia SA şi nu au înţeles prea multe din articolul apărut în "Cronica Văii Jiului" din 23.11.2011sau din cel din "Valea Jiului" din 25.11.2011 referitor la faptul că FNM + UNM VJ contestă HG 1023/2011, am să explic această acţiune cât mai pe înţelesul tuturor:

1) Conform HG 1023/2011 art.2, în SC Complexul Energetic Hunedoara SA, CNH SA Petroşani nu este inclusă, pe când, conform HG 1024 art.2, în SC Complexul Energetic Oltenia SA , SNLO este inclusă:


HG 1023/2011, art.2


HG 1024/2011, art.2


Aceleaşi prevederi sunt stipulate şi în Secţiunea a 2-a punctul doi din notele de fundamentare ale celor două hotărâri.

2) Articolul 6 din cele două HG-uri sunt următooarele. Citiţile cu mare atenţie:
HG 1023/2011



Aici se pun întrebările: "Cu ce drept exploatează SC Complexul Energetic Hunedoara SA minele de huilă? Au inclus CNH SA Petroşani în complex fără să-l menţioneze în HG 1023/2011? Sau a fost desfiinţată CNH SA Petroşani şi activele au fost trecute în subordinea complexului fără ca noi să ştim?"
HG 1024/2011

 Aici Obiectul de activitate este corect deoarece SNLO a fost inclusă în complex prin HG.

3) În continuare urmează punctul 4 din secţiunea a 3-a din notele de fundamentare pentru cele două hotărâri. Citiţile cu mare atenţie:
Notă de fundamentare HG 1023/2011 Secţiunea a3-a


Ce treabă ar avea SC Complexul Energetic Hunedoara SA ca să stimuleze activitatea şi competitivitatea carierelor de lignit existente, în loc să stimuleze activitatea şi competitivitatea minelor de huilă existente?

Notă de fundamentare HG 1024/2011 Secţiunea a3-a


După cum vedeţi, aici este corectă sarcina, dat fiind faptul că este vorba de SNLO care este inclusă în complex.

Pe lângă aceste nereguli, mai sunt o serie de încălcări ale legislaţiei pe care le găsiţi în acţiunea de chemare în judecată a Guvernului, afişată la începutul articolului.
   Acum să fac câteva referiri la cele spuse în articol de Lacataş Zoltan, liderul LSMVJ, şi Jujan Constantin, directorul general al CNH:
- Dl. Lacataş Zoltan spune că HG-ul este bun dar are nevoie de multe modificări. Eu întreb: Cine garantează că, odată pusă în aplicare, HG 1023/2011 mai poate fi modificată? Eu, personal, când e vorba de PDL sau de Guvernul Boc nu am încredere nici în legile date de acest guvern, ca să nu mai vorbesc de posibilitatea modificărilor în bine a unei HG. Deci mai bine, stopăm HG-ul şi îl modificăm, înainte de a fi pus în aplicare, cu toate consultările şi avizele necesare;
- Dl. Jujan Constantin spune "Este o hotărâre bună, doar ne-am dorit să fim împreună cu cei care vând energia". Problema este că nu văd nici unde numele CNH în această HG aşa cum văd numele SNLO în HG 1024/2011. Tot dl. Jujan Constantin spune "Nu ştiu care este treaba domnului Cojman în această problemă". Eu întreb la rândul meu: "Care este interesul domnului Jujan pentru a se pune în aplicare HG 1023/2011 aşa cum este? Să fie oare această dorinţă  din cauză că, în afara faptului că este director general al CNH, este şi secretar general al PDL Hunedoara?".



Obiectivele Federaţiei Naţionale a Muncii, ale Uniunii Naţionale a Muncii Valea Jiului sunt următoarele:
- Includerea CNH SA Petroşani în SC Complexul Energetic Hunedoara SA cu toate minele, viabile şi neviabile şi oprirea închiderii minelor neviabile + angajarea de personal necesar întineririi forţei de muncă din mineritul Văii Jiului;
- Reducerea aparatului birocrat din CNH SA Petroşani şi din sucursale la cel mult o treime faţă  decât este în prezent;
- Eliminarea cheltuielilor inutile, eliminarea mesei calde şi acordarea de bani pentru hrană sau tichete valorice în limita a 150 lei de persoană în funcţie de numărul posturilor lucrate, eliminarea transportului de personal şi acordarea unei sume în limita a 100 lei de persoană în funcţie de numărul posturilor lucrate, eliminarea pontajelor fictive ( inclusiv a liderilor de sindicat ) prin introducerea pedepsei de desfacere a contractului de muncă atât a celui pontat cât şi a celui care a pontat fictiv şi deschidere de dosar penal pe numele acestora;
 

- Eliminarea corupţiei din sindicate şi eliminarea elementelor corupte din toate sindicatele miniere ale Văii Jiului prin denunţarea lor către organele de anchetă ale statului şi prin a cere modificarea Legii 62/2011 în aşa fel încât, toate sindicatele, să fie obligate să facă alegeri sindicale, cu participarea tuturor membrilor şi nu prin reprezentanţi, o dată la patru ani, imediat după înfiinţarea unui sindicat şi în cazul demisiei, decesul sau vacantarea din alte motive a unui post din biroul executiv;
- Respectarea prevederilor HG 670/1990 prin reacordarea gratuităţilor către pensionarii mineri;
  - Obţinerea de investiţii pentru deschiderea de noi fronturi de exploatare la minele existente şi pentru retehnologizare ( în primă fază, cel puţin, pentru patru exploatări miniere );
- Ocuparea posturilor de conducere prin concurs real, sub supravegherea directă a ministerului de resort şi fără amestecul politicului. Adică pe bază de competenţă profesională.

- etc.

  Alte link-uri referitoare la acelaşi subiect:










3 comentarii:

  1. Toate bune si la locul lor ... Intrebarea e : Cine are de castigat? Iarasi baietii destepti ? Vindem tot ... NU NE VINDEM TARA ! O Facem cadou si luam comisioane!

    RăspundețiȘtergere
  2. Într-adevăr, Atreides... Aceste două HG-uri sunt cusute cu aţă albă din care rezultă clar că se doreşte desfiinţarea mineritului din Valea Jiului, favorizând mineritul din Oltenia.

    RăspundețiȘtergere
  3. Mai adaug ceva: Tinand cont ca, in Romania ultimilor 3 ani, totul este ilegal, anticonstitutional, antipopor, etc., ceea ce fac Cretan Constantin si cei care il urmeaza ( printre care si eu ) este, de fapt, chemarea la legalitate, la normalitate la democratie, adica aratam ca poporul are puterea si guvernatii trebuie sa tina cont de popor. Cand poporul roman va avea curajul acestor oameni, ma refer la Cretan si colegii lui, nimeni in tara nu va mai avea curajul de a conduce despotic si democratia nu ar mai fi pusa in pericol, asa cum este in momentul de fata. NU UITATI! BUTURUGA MICA POATE RASTURNA CARUL MARE. Deci, omul de rand, poate pune oricand piciorul in prag si prin actiunea lui sa impiedice nemerniciile celor de la putere. Trebuie doar sa aiba curaj, demnitate, integritate. NOROC BUN!

    RăspundețiȘtergere