BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

joi, 4 mai 2023

- Zelenski își joacă marele rol: Moarte pe Credit

Preluat de pe ActiveNews :





Două drone au făcut Poc deasupra Kremlinului. Una a provocat un mic incendiu pe cupola președinției. Dar efectul lor strategic este cu mult mai grav decât cel pirotehnic.

Kievul s-a grăbit să dezmintă că ar avea vreun rol în atacul de miercuri dimineață.

Șeful biroului prezidențial al lui Zelenski, Andrei Yermak, a postat un mesaj cu tripla ideogramă a unei explozii, dându-se de gol ca un nătâng, dar a șters iute postarea , după ce i-a dat cineva peste mână.

Un alt consilier prezidențial, Mihail Podoliak, a sugerat că atacul de la Kremlin ar putea fi opera unui grup de rezistență anti-Putin din interiorul Rusiei.

În fine, pe rețelele sociale ucrainene – controlate din scurt de serviciile secrete ale Kievului - a fost promovat intens scenariul unei operațiuni sub steag fals a Rusiei.

Pasămite, totul ar fi fost regizat de Moscova pentru a justifica un atac devastator asupra Kievului în încercarea de a-l lichida pe Zelenski.

Să fim serioși! Fără a nega posibilitatea unor complici anti-Putin pe teritoriul Rusiei care să fi acordat sprijin logistic, atacul cu drone asupra Kremlinului a fost opera Kievului.

Există o sumedenie de argumente. Iată doar câteva:

1. A avut loc în contextul unul val masiv de alte atacuri cu drone și de sabotaje în Crimeea și pe teritoriul Rusiei, care au vizat obiective importante de infrastructură: căi ferate, depozite de muniție și de combustibil...

Kievului nici prin cap nu i-a trecut să nege că toate aceste atentate sunt opera sa.

2. O altă dronă a fost găsită ulterior, prăbușită într-o pădure lângă Moscova. Prin urmare, la atac au participat trei drone, însă doar două au ajuns deasupra Kremlinului.

Vă amintiți cele trei explozii postate și șterse de Andrei Yermak?

De unde știa șeful administrației prezidențiale de la Kiev că au fost trei drone?

3. Atacul asupra Kremlinului are loc cu puțin înainte de festivitățile de 9 mai. O zi cu mare încărcătură pentru ruși, mai ales în contextul războiului din Ucraina. Este ziua victoriei asupra fascismului, iar Moscova acuză regimul de la Kiev de fascism.

„Denazificarea Ucrainei” a fost principalul obiectiv invocat de Rusia pentru „operațiunea sa specială” lansate pe 24 februarie 2022.

Mai mult, de 9 mai, Putin a pregătit o mare paradă, cu oaspeți străini, în care să fie prezentate toate armele cu care se mândrește Rusia. Inclusiv faimoasele rachete hipersonice.

În aceste condiții, atacul cu drone asupra Kremlinului, la câteva zeci de metri de locul unde va fi instalată tribuna oficială, constituie o palmă răsunătoare pe obrazul lui Putin.

Amenință să strice tot feng shuiul propagandistic pregătit cu atâta migală de ruși.

4. Ziarul german Bild informa în urmă cu o săptămână despre atentat ucrainean eșuat asupra lui Vladimir Putin: o dronă cu 17 kilograme de explozibil trebuia să atace noul parc industrial Rudnevo de lângă Moscova, inaugurat recent de președintele rus.

Prin urmare, planul de lichidare a lui Putin nu este o noutate pe masa lui Zelenski.

5. Casa Albă a declarat că nu încurajează atacurile Ucrainei asupra teritoriului Rusiei. Hodoronc-tronc. Ce i-a venit așa, din senin, dacă Ucraina nu are nici o implicare în atacul de la Kremlin?

Evident, administrația Biden ar face orice să se descotorosească de Putin, așa cum de altfel a și declarat explicit președintele SUA în martie 2022. Drone, gloanțe, bombe, răpiri, revoluții portocalii, orice ar fi acceptabil.

Washingtonul se teme însă grozav de o escaladare cu efect de bumerang asupra poziției interne și așa șubrede a lui Biden, în perspectiva alegerilor din 2024.

De aceea, face eforturi disperate să îl țină în frâu pe năbădăiosul Zelenski.

Cea mai „tare” informație din documentele scurse de la Pentagon este că Washingtonul a intervenit direct pentru a bloca intenția Kievului de a lansa un val de atacuri cu drone asupra Rusiei, pe 24 februarie 2023, cu ocazia împlinirii unui an de război.

Or, un atac lansat de Ucraina asupra Rusiei în preajma zilei de 9 mai are chiar o simbolistică mai mare.

Însă marele argument al implicării regimului Zelenski în atacul de la Kremlin este că mult-trâmbițata contra-ofensivă ucraineană bate pasul pe loc.

I s-a spus „Ofensiva de Primăvară”. Suntem în luna mai și pe front nu se vede nici un semn.

Occidentul începe să își piardă răbdarea cu Zelenski.

S-a săturat să trimită zeci de miliarde de dolari într-o gaură neagră, fără vreun efect vizibil. Rusia este departe de a fi înfrântă, așa cum ni se promitea acum un an.

Dimpotrivă: domină ostilitățile pe front și prosperă din punct de vedere economic.

Mai mult: în condițiile în care situația economică, socială și politică din Occident se degradează galopant, Rusia nu are nici un motiv să se grăbească. Timpul este de partea sa.

Inamicul se sinucide cu talent – de ce să îl oprești?

Zilele acestea, Jake Sullivan, consilierul pentru securitate națională al lui Joe Biden, este așteptat la Kiev.

Potrivit unor surse ucrainene, Sullivan aduce un mesaj care seamănă a somație: ori contraofensivă, ori negocieri de pace.

Zelenski este cu spatele la zid.

Pentru contraofensivă nu are suficiente forțe. Iar Pacea înseamnă Moarte. Cel puțin politică.

Este conștient că nu poate supraviețui decât atâta timp cât durează Războiul.

De aceea a și făcut tot ce a putut pentru a turna gaz peste foc.

De aceea a cerut Occidentului să închidă spațiul aerian al Ucrainei, în speranța unei ciocniri directe a avioanelor NATO cu cele rusești.

De aceea a atacat în repetate rânduri centrala nucleară de la Zaporojie, sperând că NATO va interveni de frica unui accident nuclear.

De aceea a mințit că racheta căzută în Polonia este rusească, crezând că astfel va putea activa Articolul 5 împotriva Rusiei.

De aceea a solicitat anularea Memorandumului din 1994 de la Budapesta, prin care Ucraina renunța la arsenalul nuclear.

De aceea a cerut un atac nuclear preventiv al NATO asupra Rusiei.

Toate aceste mișcări i-au fost dejucate pe rând.

Zelenski este disperat. Trebuie de urgență să inventeze altceva.

Atacul de miercuri asupra Kremlinului și altele care pot urma au un singur rost: să îl scoată din sărite pe Putin. Să îl zădărască.

Nu să îl lichideze – e prea complicat – ci să îl enerveze. Dar în așa hal, încât să ordone ca represalii un atac devastator asupra Kievului. Asupra clădirilor simbol ale puterii: președinție, guvern, parlament.

Așa cum au și cerut unii dintre politicienii de la Moscova, între care și Medvedev, un Zelenski à la russe.

Pitit în buncărul lui de la Kiev, adevăratul Zelenski nu riscă mare lucru.

Dar poate spera că imaginile cu distrugerile – prezentate cu indignare artistică de presa occidentală, urmate de pelerinajul liderilor politici la sfintele ruine – ar putea prelungi sprijinul pentru Ucraina.

Și, mai ales, ar putea amâna negocierile de pace.

Putin nu este însă Medvedev. Nu e omul care să își piardă așa de ușor capul.

Știe că Zelenski trăiește deja pe credit. Iar creditorii nu mai au răbdare.

De aceea, Putin nu are nici un interes să îi achite ratele lui Zelenski.


DE ADRIAN PĂTRUȘCĂ

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu