BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

vineri, 15 ianuarie 2016

- Jose Mujica: "Nu am nevoie de multe pentru a trăi"

Cel mai sărac preşedinte din lume - Îşi donează 90 la sută din salariu şi locuieşte într-o casă modestă: "Nu am nevoie de multe pentru a trăi"




Preşedintele Uruguay-ului, considerat cel mai sărac şef de stat din lume, a ajuns la finalul mandatului.  Iubit de electorat datorită stilului de viaţă auster, Jose Mujica preferă să locuiască într-o fermă aflată lângă capitala Montevideo. E păzit de numai doi bodyguarzi şi de căţeluşa lui cu trei picioare. 

Fostul preşedinte uruguayan a fost înlocuit de un politician care face parte din aceeaşi coaliţie aflată la putere în această ţară. Cunoscut în toată lume pentru stilul său de viaţă auster, Jose Mujica va păstra acum doar funcţia de parlamentar şi se va retrage la ferma sa de lângă capitala ţării.

Alături de soţia sa, Jose Mujica trăieşte ca majoritatea electoratului său. Munceşte pământul şi creşte animale. Potrivit ultimei sale declaraţii de avere, deţine doar două maşini, o proprietate mică şi o fermă. Iar când un şeic i-a oferit un milion de dolari pe unul dintre automobile, liderul uruguayan a refuzat categoric.

Jose Mujica nu numai că preferă un stil de viaţă modest, dar şi donează 90% din salariul său, adică 12.000 de dolari, organizaţiilor caritabile. 

Fost luptător de gherilă, Jose Mujica a fost împuşcat de 6 ori în timpul luptelor înpotriva regimului aflat la putere în anii '70. A stat 14 ani în închisoare, din care doi a fost izolat pe fundul unui puţ.
"Nu sunt un preşedinte sărac. Săraci sunt oamenii care au nevoie de multe - Seneca a spus acest lucru. Eu sunt un preşedinte auster", a spus Jose Mujica într-un interviu luat de jurnalista Christiane Amanpour de la CNN.
Fost membru în guerrilla marxistă, preşedintele Uruguayului îşi donează 90% din salariu, conduce un Volkswagen Beetle din 1987, vinde flori împreună cu soţia sa în propria casă, o locuinţă modestă din Montevideo pe care nu a schimbat-o pentru palatul prezidenţial.
"Nu am nevoie de multe. Trăiesc exact cum trăiam şi când nu eram preşedinte - în acelaşi cartier, în aceeaşi casă, în acelaşi fel. Şi sunt un republican".

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu