BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

joi, 8 martie 2012

- Incompetenţă sindicală şi mineri înşelaţi

   Începând cu 05 martie 2012, minerii Văii Jiului, au ieşit în stradă cerând respectarea protocolului, semnat cu ministrul Ariton, privind majorarea salarială cu 10% şi creşterea sporului de pericol cu 100 lei ( de la 600 lei la 700 lei ). Azi, deja, este a patra zi de când minerii au început protestul având ca revendicare respectarea protocolului. Există, însă, o mare problemă pentru că se pune întrebarea:
Cât de incompetent poţi fi ca să faci un CCM care să prevadă măriri salariale în baza unui protocol fără a avea la bază o hotărâre de guvern sau un ordin de ministru?
     Ţinând cont că, actuala putere, a tăiat de la salariaţi, de la pensionari, de la copii, de la şomeri, de la persoanele cu handicap, etc. cum îşi pot închipui minerii că ei sunt mai cu moţ decât celelalte categorii ale populaţiei şi că vor primi şi 10% mărire de salariu şi 100 lei în plus la sporul de pericol?


Aici adaug un comentariu făcut de mine pe facebook:
"Dă-ţi seama cum ar fi sunat că minerilor li se maresc salariile cu 10% şi + 100 lei la sporul de pericol... Îţi dai seama că îşi puneau in cap cei peste 2 milioane de bugetari, şomeri, mame cu copii (cărora li s-au tăiat salariile cu 25%, cu 15% şomajurile sau li s-au redus indemnizaţiile pentru creşterea copilului) şi vreo 4 milioane de pensionari cărora li s-au tăiat din pensii sau li s-au supraimpozitat pensiile... Crezi ca pentru 7800 de oameni isi puneau in cap 6 milioane? În plus, ai voştrii tâmpiţi lideri, şi-au bătut joc de voi. Ca să poată acorda măriri salariale, pe actul respectiv trebuiau să fie trei semnături: de la ministerul muncii, de la MECMA ( semnătură care era ) şi de la finanţe... Deci actul adiţional la CCM a fost apă de ploaie, adică invalid."
Şi mai adaug:
Actul adiţional la CCM la nivel de CNH SA pe 2012 este lovit de nulitate în conformitate cu art. 138 aliniat (4) din Legea 62/2011 pentru încălcarea prevederilor art. 138 aliniat (1) din Legea 62/2011.



Minerii trebuiau să-şi dea seama că sunt minţiţi de liderii lor corupţi cărora le este frică să organizeze alegeri sindicale generale şi care au  reactivat un sindicat în mod ilegal cu care vor să reprezinte minerii.
     Din păcate, minerii, se lasă minţiţi de aceşti lideri corupţi şi care îşi urmăresc propriile interese, lideri care au uitat unde este locul lor de muncă în subteran fiind pontaţi fictiv de către administraţie şi plătiţi pentru posturi neprestate şi care beneficiază de bani grei pentru combustibilul consumat de jeep-ul cu care se deplasează şi care aparţine lui Nica Petre. Foarte curând, mineritul Văii Jiului, va primi o nouă lovitură prin înfiinţarea CEH-ului în baza  HG 1023/2011 care pune bazele asasinării mineritului din Valea Jiului. Citez punctul 4 din Secţiunea a 3-a din Nota de fundamentare a HG 1023/2011:

"Combustibilul necesar pentru funcţionarea centralelor pe cărbuni este disponibil în România, fiind posibilă asigurarea producţiei pe bază de huilă pentru următorii 70-80 ani. Noul operator economic va asigura şi va stimula activitatea şi competitivitatea carierelor de lignit existente."

   Aşa cum am mai spus, minerii, protestează degeaba... NU VOR PRIMI 10% MĂRIRE SALARIALĂ... Eventual vor primi vreo 50 lei, cel mult, la sporul de pericol... nu mai mult. De aceea, înainte de a merge la Bucureşti, aşa cum sunt îndemnaţi de anumite persoane, minerii ar trebui să-şi facă curăţenie în propria ogradă, să scape de liderii corupţi, să-şi aleagă lideri / lider competenţi /competent, neşantajabil de către conducere şi care să-i reprezinte cu adevărat. După care să ceară reducerea aparatului birocratic şi de conducere la, cel mult, o treime din cât este în prezent, licitaţii de achiziţie transparente şi corecte, tichete de masă în loc de masă caldă, bani de transport în loc de transport contractat, privatizarea Cabanei Jieţ şi a hotelului Onix care, din anumite zvonuri, este cuibuşor de nebunii pentru anumiţi lideri de la Muntele şi anumite persoane din conducerea CNH,  care, privatizate, ar putea aduce bani pentru retehnologizare şi alte investiţii din minerit.
     Federaţia Naţională a Muncii, Uniunea Naţională a Muncii Valea Jiului, Liga Muncitorilor din România filiala Valea Jiului şi Alianţa Românilor de Pretutindeni consideră că singura soluţie pentru protejarea şi exploatarea resurselor minerale (cărbune, ţiţei, aur, etc.) este naţionalizarea  acestora  şi catalogarea acestora ca resurse strategice. Acelaşi lucru trebuie extins şi asupra complexelor energetice.

Pentru detensionarea situaţiei din Valea Jiului, UNM-VJ a facut o adresa către MECMA cu speranţa ca i se va da curs...:


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu