BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

sâmbătă, 5 octombrie 2019

- Să-ți fie rușine, eMAG! Noi, cetățenii onești ai României, nu mai cumpăram de la eMag atâta timp cât imaginea eMAG este stalinistul Sora

Către eMAG,

Un document din 1951 care prezintă tentativele lui Mihail Șora, „simbolul libertății” ales de Emag pentru a sărbători 30 de ani de la evenimentele din 1989, de a intra în Partidul Muncitoresc Român (PMR), a fost făcut public de istoricul Mihai Burcea.
Documentul prezintă motivele pentru care autoritățile comuniste refuzau „transferul” lui Șora de la Partidul Comunist Francez (PCF) în PMR, deși Șora invoca faptul că avea „vechime” în mișcarea comunistă: fusese membru al PCF încă din 1945.
De remarcat este faptul documentul este datat în 1951, ceea ce înseamnă că Șora cerea să fie admis în Partidul Comunist în perioada în care elitele României interbelice erau exterminate în închisori, inclusiv prin Experimentul Pitești.
Anii 50 au fost numiți de către istorici drept anii cei mai negri ai stalinismului românesc, „obsedantul deceniu”. În această perioadă, Șora a lucrat la Ministerul de Externe, condus de temuta Ana Pauker.
Adaug un text scris de Bogdan Stoica:

Fotografia este capturată, editată și postată de mine

"să-ți fie rușine, eMag. te-ai căcat pe ea de istorie

Dragă eMag, eu nu-s fan eMag. Ai prea multe produse proaste. Prea multe produse nocive. Prea multe tag-uri imorale (gen "vând sclav"). Prea multe prețuri umflate. Plus dobitocul care-mi spunea să va dau câteva mii de cărți gratis.... Dar daca până azi eram doar în faza "n-o să cumpăr nimic de pe eMag atâta timp cât găsesc în altă parte", după ce am văzut clipul cu Mihail Sora, mi-am propus să nu mai cumpăr nimic, niciodată, de la eMag și afiliații lui. Pentru că acest clip face mai mult decât să vândă produse acelor imbecili care-l consideră pe Mihail Sora un apărător al libertatii. Acest clip denaturează și batjocorește istoria.
Recapitulez un pic din Istoria României: când avea 30 de ani, Mihail Sora n-a fost condamnat la frică, cum zice în clip. Nu. S-a întors de bună voie din Franța, în 1947, în România comunistă, și a făcut cerere de înscriere în Partidul Comunist, menționând că a activat trei ani în Partidul Comunist Francez și că ar fi frumos să i se recunoască vechimea. La ce conta vechimea? Păi, ca și acum: ca să obții o sinecură, un post bine plătit, trebuia să arăți că ești de mult timp alături de Partid. EXISTĂ ACTE. Google it. 
Iar comuniștii i-au făcut hatârul. L-au angajat pe Mihail Sora la cabinetul celei mai sinistre, tâmpite și malefice personaje ale anilor 50: Ana Pauker (doar asta spune ca Sora nu era un comunist oarecare, ci unul de top). Ana Pauker era cea care tortura personal dizidenții și anticomunistii. Cea care a distrus 99% din arhivele religioase ale României, dând ordin Armatei să ardă zece metri cubi de documente bisericești pe zi. Repet: zece metri cubi de documente pe zi, adica sute de milioane de pagini de istorie. Cum în Principatele Române, în România Mică și în România Mare, biserica a fost cea care a fondat educația în școli, a ținut cronicile istorice și a scos primele cărți, va puteți imagina, probabil, cât de uriașă este pierderea pentru România de azi. Cât de puține știm despre ce și cine am fost. EXISTĂ ACTE. Google it. 
În subordinea Anei Pauker, Mihai Sora s-a ocupat de cenzură, ca șef la Editura de Literatură. Era șeful cenzorilor comuniști, adică acei oameni care trimiteau oameni la pușcăriile din Aiud și Pitești, sau la Canal, doar pentru că au scris ceva ce nu convenea Partidului Comunist. EXISTĂ ACTE, Google it. 
Nu mai reiau aici ce-a făcut Mihail Sora după Revoluție. Că a fost coleg cu Iliescu în primul guvern, ăla format numai din pro-ruși. Că minte și în ziua de azi că și-a dat demisia în semn de protest pentru mineriadă. Mă întorc la tine, dragă eMag. La ideea că puteai introduce în nenorocitul tău de clip un anticomunist autentic. Un om care a făcut pușcărie în primii ani de teroare a Ciumei Roșii. Un bătrânel d-ăla, necunoscut, care merită arătat imbecililor din ziua de azi, care merg la mitinguri ca la Untold, fără să aibă habar că libertatea le-a fost oferita, cu oase rupte, unghii smulse și mult sânge, de niște anonimi. Unii din oamenii astia inca traiesc. EXISTĂ. Google it. 
Dacă ți-ai fi bătut capul, la banii tăi, ai fi putut face ceva cu adevărat magistral. Ceva ce ne-ar fi facut sa plangem si sa cumparam tigai, scutece, televizoare, orice ce p--a mea vinzi tu, acolo, tot rahatul tau de negustorie fabricata in China (apropo, ai curaj sa spui cate din produsele tale vin din tara aia?). Ai fi creat si o adevarata emulatie patriotica, ai fi facut copiii sa se duca la bunici, intreband: "cum era atunci, tataie? e adevarat ca va era frica? cum adica nu aveai voie sa vorbesti? ce este frica?"
Să-ți fie rușine pentru clipul cu Mihail Sora, eMag. Fie să-ți aducă o singura vanzare, de la un batranel sinistru de 102 ani: o comanda de zacusca, icre negre si vodka. Este meniul preferat al Anei Pauker....".
Cei care vreți să semnați petiția împotriva acestei absurdități comise de eMAG, o pot face aici:

Noi, cetățenii onești ai României, nu mai cumpăram de la eMag atâta timp cât imaginea eMag este stalinistul Sora



Noua siglă eMAG

Eugen Ionesco despre Mihai Șora: COMUNIST, TURNĂTOR…




Scriitorul Fabian Anton, realizatorul documentarului despre torționarul comunist Franz Țandără, a transmis sâmbătă redacției ActiveNews o mărturie despre cum era văzut filosoful Mihai Șora – prezentat recent de eMAG drept „susținător al libertății și al drepturilor omului” – de către colegul lui de generație rămas în Franța, scriitorul Eugen Ionesco.

„Fiindcă tot este la modă Cazul Șora, las aici ca mărturie cuvintele lui Eugen Ionescu către Barbu Brezianu (fost deținut politic). Am mai publicat pagina asta din jurnalul lui Barbu Brezianu și acum vreo 10 ani dar văd că unii tot n-au înțeles cum stă treaba”, a scris Fabian Anton în descrierea fotografiei unei pagini din jurnalul scriitorului și criticului de artă Barbu Brezianu.

Iată transcrierea textului:

„- Mă întreabă ce cred despre Șora.– Nimic bine.– În 1940 și ceva era la Paris, era comunist și m-a îndemnat să colaborez cu românii iar Rodicăi i-a propus chiar să lucreze la Ambasadă. Firește că refuză. Este un suspect. Să afle toată lumea. Să nu fie ascunsă atitudinea lui de atunci. De la mine să se știe. Cînd a vrut sa revină în Franța nu i s-a mai dat voie. A fost turnător”, își amintea Barbu Brezianu că i-ar fi spus Eugen Ionesco despre Mihai Șora.

IMPORTANT DE ȘTIUT DESPRE ACTIVITATEA COMUNISTĂ A LUI MIHAI ȘORA: 

Mihai Șora a lucrat ca referent de specialitate la Ministerul de Externe (1948 – 1951), anii cruntei represiuni staliniste, când sute de mii de intelectuali erau omorâți sau închiși la Aiud, Sighet, Pitești, în colonii de muncă. Ca tânăr comunist, persecutat de forțele burgheze din Franța a lucrat în subordinea Anei Pauker. Nu a suferit nici un minut vreo persecuție politică, fiind apoi numit ca șef de secție la Editura pentru limbi străine (între 1951 și 1954), editura care publica în limbi străine (mai ales rusă) „operele” lui Dej, Pauker, Luca, Chișinevschi sau mai știu eu care șef comunist, apoi fiind trimis ca redactor-șef la Editura de Stat pentru Literatură și Artă (1954 – 1969).

Fostă deținută politic îl SPULBERĂ pe Mihai Șora: Îmi este scârbă! Este înfiorător!


Niculina Moica a fost arestată de Securitate în 1959, pe când avea doar 15 ani, fiind încarcerată la Jilava, Botoșani, Arad și Oradea. De-a lungul celor cinci ani de temniță comunistă grea, Niculina Moica avea să cunoască nume relevante ale adevăratei rezistențe românești dintre care le amintim pe Simina Caracaş-Mezincescu, Laura Săulescu, Arlette Coposu, Nuți Macarie, Valerica Moldovan, Adelina Busuiocescu-Călin, Mariana Mureșan, Maia Georgescu, Elizabeta Teleki, Tița Costiniu și Lia Lazăr. Tatăl Niculinei Moica a fost, de asemenea, deținut politic – i-au fost amputate degete de la picioare în urma muncilor prestate cu pușca în coaste în Insula Mare a Brăilei. După terifianții ani de închisoare, Niculina Moica a fost ostracizată și hăituită în permanență de Securitate, la fel ca întreaga sa familie, până în decembrie '89, informează Podul.ro.

”Eu nu mai vreau să aud de domnul Mihai Șora! E de-a dreptul înfiorător că dânsului i se pare perfect normal să pozeze în disident și în exemplu de rezistență anticomunistă, într-o reclamă comercială, pe bani. Să tot vorbești despre libertate, așa-i?!
E mai degrabă dezolant decât caraghios că sunt mulți cei care insistă că domnul Șora n-ar susține că a fost disident – ba chiar exact asta se pretează dumnealui să susțină când spune că dictatura comunistă i-a luat libertatea, fiindcă insinuează că el s-ar fi situat în marea masă a celor călcați în picioare și distruși, ceea ce reprezintă o minciună mizerabilă.
În timp ce domnul Șora lucra la Ministerul de Externe condus de criminala Ana Pauker, cei mai români dintre români erau hăituiți, arestați, torturați și aruncați în lagăre și închisori, unde erau asasinați la scară industrială. Genocidarii ani '50 au fost cei mai îngrozitori din istoria României fiindcă au rupt coloana vertebrală a acestui popor.
Întreb și eu, din postura de victimă a celor vremuri abominabile, victimă care nu și-a permis niciodată să vorbească în numele altor victime sau a poporului român: cum a rezistat domnul Șora împotriva dictaturii comuniste genocidare? Ocupând o funcție politică în ministerul propagandistic al Anei Pauker, minister controlat 100% de oamenii Moscovei? Încasând o patalama considerabilă în vremurile în care țăranilor li se lua totul, când se instauraseră foamea, întunericul, frigul și spaima? Rezista din greu ducându-se în șort la muncă, așa cum a declarat într-un interviu, în timp ce floarea intelectualității, politicii și studențimii românești era torturată și asasinată?
Unii ne zic că, vezi Doamne, Mihai Șora nu ar fi știut de toate acestea.
Haideți să fim serioși și să spunem lucrurilor pe nume – poate că nu știa și nici nu bănuia amploarea genocidului și culmile acestuia, însă era imposibil să nu fi știut ce avea loc, fiindcă se efectuau sute de mii de arestări, oamenii dispăreau de pe stradă, din casele lor, rar mai găseai o familie care să nu aibă deținuți politic, care să nu-și plângă părinții sau copiii. Numeroase procese au fost mascarade publice, ostracizarea era omniprezentă, la fel ca Securitatea. Au știut toți și-au închis ochii, ăsta-i adevărul, iar domnul Șora a lucrat la Ministerul de Externe în perioada marilor valuri de arestări, a fost plătit de comuniști, le-a făcut propagandă și i-a susținut, i-a legitimat, prin activitatea dânsului, prin chiar fișa postului. Chiar credeți că suntem toți proști și orbi?
Este profund imoral ca dânsul să vorbească acum despre libertate și rezistență în anii '50. Ar fi de bun simț ca și susținătorii domniei sale să realizeze asta, fiindcă prestația dânsului în acea reclamă reprezintă o batjocură adusă memoriei martirilor și eroilor anticomuniști. Mă doare când văd această reclamă și consider că este monstruos că, în loc să fie retrasă, este rostogolită pe toate ecranele până la saturație.
După ce a activat în Ministerul de Externe, Mihai Șora a fost șeful unor edituri – vă amintesc că dânsul a ocupat aceste funcții într-o perioadă în care comuniștii incendiau kilometri de cărți, în niște ani în care cenzura a fost mai teribilă ca niciodată. Ce rezistență, disidență este asta?!
Mi-e scârbă de toate astea și mă bucur că am îmbătrânit. E dezolant să vezi prostiile pe care le spun unii și alții care folosesc dublă măsură și care văd idoli acolo unde nu-i cazul. Idoli care fac jocuri politice. Mai citiți istorie, copii. Mihai Șora stârnește lacrimi, suspine și extaz, iar Paul Goma – marele simbol al adevăratei rezistențe – nu are nici măcar cetățenie română. De ce? Fiindcă nu a acceptat niciodată compromisul și pentru că a avut întotdeauna curajul de a spune lucrurilor pe nume. Goma este un simbol viu al libertății și al demnității, iar noi alergăm după biografii inventate. E trist, e foarte trist ce se întâmplă”.



Agenții sovietici Mihai și Mariana Șora, KGB, Gestapo și Rețeaua Manoukian


Cum s-a împușcat USR direct în cap, ieșind din competiția electorală

Cred că e foarte bine pentru toată lumea și mai ales pentru Campania electorală în curs că datorită firmei Papaya advertaising și a eMag s-a relansat în opinia publică discuția despre comunism – comuniști și mai ales s-a reactualizat tema cadrelor conspirate ale NKVD-KGB, active încă în viața publică și politică de la noi.
Campania Papaya – USR – eMag încercă să nege faptele istorice și micționează pe discernământul românilor, prezumând că acești n-ar fi niște auditori atenți, sau că nimeni nu va fi în stare să le dea replica cuvenită. Am să le-o dau eu și voi depune și plângere la Parchet pentru propagandă în favoarea unui agent al unui regim criminal comunist, condamnat oficial de Statul român și de întreaga lume, de asemenea voi depune și la Autoritatea pentru protecția consumatorilor o sesizare la adresa eMag, pentru campanie mincinoasă și înșelarea publicului.
Cu această campanie idioată și mincinoasă de promovare a agentului sovietic, efigia USR, se termină practic cu USR-ul, și nu doar acum ci și în viitor, vă prezic, ca de obicei infailibil, că acest partid s-a dus pe copcă.
A existat în Franța cu ani în urmă o intensă dezbatere pe tema Rețelei Manoukian, lichidată de nemți, după ce a fost livrată de NKVD Gestapoului, că colaborau onorabilele instituții, ca urmare a Pactului secret Stalin-Hitler, în fond cei doi erau neamuri, cromozomial, de ce să nu aibă și protocol adițional rudeniei de sânge.
Nu știu de ce sânge este Șora, dar partidul comunist francez unde activa el știu cu precizie că era doar o antenă NKVD, ca absolut toate partidele comuniste din lume din acea perioadă, controlate direct de Moscova.
„Rezistența franceză” roșie, nu foarte franceză în compoziția etnică, de fapt mai deloc franceză, a fost în totalitate controlată de Rusia sovietică, prin același Komintern al Moscovei, reactivat la noi la sediul GDS, după ’89, Centrală fondată de agentul sovietic Saul Brukner, aka Silviu Brucan. (Nota redacției „Justițiarul”: Mihai Șora este printre fondatorii GDS-ului binecuvântat și de George Soros, sosit special pentru asta la București în 5 ianuarie 1990)
Șora și Soroș, caricatură de Bogdan Petry.

Komintern, association of national communist parties founded in 1919, named Third International, also called Communist International, – its stated purpose was the promotion of world revolution, the Komintern functioned chiefly as an organ of Soviet control over the international communist movement.” – ENCYCLOPEDIA BRITANNICA.
                                                                *
Să citez de la Paul Goma mai bine, cetățean francez și expert pe tematica istoriei comuniste, cel care cu adevărat s-a luptat pe viață și pe moarte pentru libertate și drepturile omului, spre deosebire de Mihai Șora, nomenclaturist bolșevic, uzurpatorul fariseic de pe afișul eMag:
„Acum niște ani, în Franța, a fost de pomină scandalul provocat de văduva lui Missak Manouchian, cea care il acuzase pe agentul sovietic Boris Bruhmann, aka Boris «Holban», devenit general de Securitate, în România că, în anii războiului, fiind kominternist, conducea «rezistența franceză» după ordinele Moscovei și nu ezitase să-i dea pe cei din Grupul Manouchian, celebru grup de rezistență, pe mana…Gestapoului.
Între 1 septembrie 1939 (cand Franța a declarat război Germaniei) și 22 iunie 1941 – inceputul războiului in Est – Partidul comunist francez – ghidat de kominterniștii spioni sovietici a acționat impotriva Franței, sabotind industria de război, fiindcă…așa suna ordinul lui Stalin, prietenul lui Hitler;
– Din iunie 1940 – cand Franța a capitulat (iar Stalin l-a felicitat călduros pe Hitler pentru marea ispravă), partidul comunist francez (total «pătruns» de evreii originari din Europa de Est, dintre care nu puțini din Romania) a făcut tot posibilul ca să slăbească, să saboteze firava rezistență franceză – dusă de cațiva intelectuali, aristocrați, catolici și militari, in majoritate aflați in Africa, in colonii, o altă parte in Anglia, in jurul lui de Gaulle;
– Abia după 22 iunie 1941 comuniștii francezi… au intrat in rezistență – dacă Hitler nu mai era aliatul lui Stalin… Activitatea lor fiind mai cu seamă actele de terorism care urmau să provoace din partea nemților represalii sălbatice; deci luare de ostateci; deci moartea multor nevinovați – deci nemulțumirea generală
Șeful Rețelei Moscovei, Boris Bruhmann s-a intors in Romania, in 1946, cand a fost și el expulzat din Franța impreună cu alte sute de dovediți spioni sovietici – printre care Mariana Șora și iubitul ei soț;
Boris Bruhmann nu a fost militar, ci kominternist in Franța. Imediat după fuga șefului partidului comunist francez, Thorez. in URSS, «locțiitorul» acestuia Jacques Duclos – notoriu agent sovietic – l-a avut, nu neapărat «consilier» ci măcar «coleg» pe Bruhmann.
– Boris Bruhman a fost arestat în România – înainte de 1940 – pentru activitate comunistă, dar liberat «din lipsă de probe»;
– A trecut in Cehoslovacia – unde, declara el, Partidul Comunist nu era interzis…
– După ocuparea Cehoslovaciei de către germani, a plecat spre Spania, «ca să lupte alături de republicani», numai că… in 1938 nu mai avea ce face in Spania (republicanii fuseseră infranți, majoritatea lor se retrăsese in Franța);
– Boris Bruhmann s-a oprit în Franța. El pretinde că, la mobilizare (după 1 septembrie 1939) a fost incadrat in armata franceză și că a fost luat prizonier de nemți, fapt neadevărat, și a devenit un actor important al Rezistenței franceze (unul dintre puținii care au rămas in viață din grupul Manoukian [corect: Manouchian, n.m.] – celebra afacere a «Afișului Roșu».
Iată adevărul istoric, consemnat de majoritatea cercetătorilor din generația lui Courtois: Boris Bruhmann nu a făcut parte din grupul Manouchian – ci l-a controlat, din ordinul sovieticilor, declarind că el este singurul care dă ordine…;
Boris Bruchmann constatind că un franctiror, pe nume Davidowitz, și-a exprimat teama că Duclos și «Holban» sunt in suspect de bune relații cu…Gestapo-ul, l-a convocat la o intalnire «conspirativă» și l-a impușcat – apoi a pretins că Davidowitz era agent al Gestapoului;
Boris Bruchmann nu numai că nu a fost solidar cu grupul Manouchian, dar, la un moment dat, constatind că alcătuitorii lui nu sunt «disciplinați», că «activează anarhic» ba, pe urma lui Davidowitz, deveniseră bănuitori (in ceea ce il privea pe el, «Holban»), i-a livrat Gestapoului.
Boris s-a intors in Romania după 1945, sub numele de Boris Holban. Boris Holban a fost – din 1946 pană in 1953 – general de securitate;”
Am încheiat citatele din Goma, Jurnalul său din 2004, se găsește la liber.
                                                             *
Mihai Șora, subordonatul kaghebistului Boris Bruchmann și al lui Jacques Duclos – notoriu agent sovietic, s-a întors în România și a ajuns la Cabinetul Anei Pauker pentru că a beneficiat de o protecție superioară, NKVD nu a livrat Gestapoului toată rețeaua rezistenței franceze afiliată Partidului comunist, au fost doar o parte lichidați, cei care constituiau aripa militară, de care nu mai aveau nevoie, și care chiar deranjau că lucrau cam de capul lor.
Aripa ideologică a fost protejată, deoarece mai avea treabă de făcut – în România, unde lipseau ideologii comuniști, deoarece erau doar 458 de membri ai Partidului, până să vină URSS cu tancurile peste noi, majoritatea alogeni, comunismul nu avea priză absolut deloc la români – spre exemplu Ungaria, Bulgaria, vecinii noștri, aveau sute de mii de membri comuniști, ba chiar și peste ocean, în USA, Partidul comunist a avut o bază puternică.
Pentru „reeducarea” românilor s-a trecut la lichidarea masivă a elitei intelectualității autentice românești, la lichidarea țărănimii și a nucleelor de rezistență armată legionare în majoritate, ce au conlucrat cu NATO.
Alde Șora & comp conlucrau cu URSS, cu KGB. Bine răsplătiți pentru asta, ca toate hienele bolșevice de trădători de țară. Râuri de sânge au curs în România în acea perioadă sălbatică, barbară, a bolșevismului ruso-evreiesc. Partenerii lui Mihai Șora au ucis, au ucis, au ucis…
Cei de la Papaya, eMag și USR nu pot fi suspectați că n-au avut la îndemână suficiente motoare de căutare și surse deschise cu privire la Mihai Șora și activitatea sa de agent sovietic al NKVD, strămoșul KGB, cea mai teribilă mașinărie criminală din istorie, ce a lichidat zeci de milioane de oameni, condusă de Beria, călăul popoarelor, dementul sanguinar care-i inspira teama până și lui Stalin.
Mă interesează mai puțin că a lucrat sub Hannah Rahbinson Pauker, amanta lui Stalin și ucigașa elitelor românești, șefă la MAE, minister ruso-evreiesc controlat total de Moscova, ca și acum în mare parte.
În timp ce intelectualitatea românească putrezea în lagăre și la Canal și în Bărăgan, Mihai Șora ducea un trai bine remunerat de nomenclaturist bolșevic, nu de „activist pentru libertate și drepturile omului”, cum este scris pe obscenul afiș eMag. Culmea, mai e și membru al comitetului de initiativa pentru „Fără Penali în funcții publice”, pe undeva este corect tipul dacă era „Comitetul fără kaghebiști în spațiul public”, sigur nu se băga
Asta este tot ce am avut de scris pe tema asta, este o abjecție expectorația rudimentară publicitară a USR, eMag, Papaya etc
                                                                                                         George RONCEA
Notă redacția „Justițiarul”:
Andrei Badin a publict pe blog o pagină din jurnalul scriitorului și criticului de artă Barbu Brezianu de unde reiese că Mihai Șora a colaborat de la Paris cu Securitatea din România.Transcrierea acestei pagini:
„-Mă întreabă ce cred despre Șora
-Nimic bine.
-În 1940 și ceva era la Paris, era comunist și m-a îndemnat să colaborez cu românii iar Rodicăi i-a propus chiar să lucreze la Ambasadă. Firește că refuză. Este un suspect.
-E -Să afle toată lumea. Să nu fie ascunsă atitudinea lui de atunci. De la mine să se știe. Cînd a vrut sa revină în Franța nu i s-a mai dat voie. A fost turnător.”
Pagina din jurnalul scriitorului și criticului de artă Barbu Brezianu de unde reiese că Mihai Șora a colaborat de la Paris cu Securitatea din România.


Scandalul impostorului Mihai Șora s-a internaționalizat, noi acuze din Franța!



Scriitorul Alexandru Petria: La câte minciuni a aruncat în urma sa, am îndoieli imense că Mihai Șora a fost membru în Rezistența Franceză. Vedeți capturile foto ale dialogurilor cu Luçon Gérard, fost director în Ministerul Justiției din Franța, prilejuite de postarea mea anterioară. Ce e în afară de orice comentariu, numele eseistului nu apare în evidențele oficiale ale statului francez.


Click pe capturi pentru mărire!



Evenimentul zilei: „Luçon Gérard, fost director în cadrul Ministerului de Justiție din Franța, susține pe contul de facebook al scriitorului Alexandru Petria, că Mihai Șora, ajuns acum la vârsta de 102 ani nu a fost membru în rezistența franceză. Mai mult, Luçon Gérard susține că în Franța există un site care conține toate numele celor care au luptat în rezistența franceză împotriva naziștilor.


«Există un site gestionat de Statul Francez. Acolo se poate găsi tatăl meu Luçon Gilbert, unchii mei (2 din care un comunist evadat de la Auschiwitz), deci nu pot să am nici un pic de respect pentru acest tip …, falsificator, chiar în vârstă de 102 ani.», a scris Luçon Gilbert, care a revenit și a mai adăugat și alte comentarii, precum: «Nenea ăsta nu a fost DELOC rezistent în Țara mea! Probabil că a intrat după 8 mai 1945.»”





Mihai Șora, elogii lui Lenin: Soluția e ”un pumn sănătos în gură” burgheziei și revoluția proletară


Adrian Papahagi a publicat fragmente din cartea lui Mihai Șora în care acesta îi aducea elogii lui Lenin și bolșevismului.
Filosoful Mihai Șora, cel care într-un material publicitar la trei decenii de la Revoluția românească spunea că „aveam 30 de ani când viața s-a oprit, când s-a lăsat cortina și zidurile au început să fie înălțate. Aveam 30 de ani când mi-am pierdut ce aveam mai aproape de suflet: libertatea", publica în 1946 volumul Du dialogue intérieur.
Adrian Papahagi a publicat pe pagina personală de Facebook pagini ale cărții lui Șora din 1946 în care acesta elogia politica lui Lenin. Șora avea 30 de ani și publica la Paris, cu puțin timp înainte să se întoarcă în România unde a lucrat sub Ana Pauker.

Mihai Șora, elogii lui Lenin și bolșevismului


Redăm integral mesajul lui Papahagi:
„Am mai spus-o: USR e noua stângă, legitimată de dinozaurii vechii stângi, începând cu Mihai Șora. Revoluționarismul, radicalismul și populismul lor au un inspirator clar: tov. Lenin.
În cartea lui din 1946, la fel de prolixă și ilizibilă ca toate cele care au urmat, Mihai Șora își etalează leninismul revoluționar pe care azi l-ar vrea uitat (bănuiesc că aceste pagini au fost epurate din ediția românească).
Oricine va răsfoi volumul Du dialogue intérieur (Paris: Gallimard, 1946) va vedea ce elogii îi aduce Șora lui Lenin, antidotul "ființei" și al "acțiunii" la "averea" burgheziei, replica adevăratului crez la credința căldicică a burghezului. Aceeași opoziție între credința patetică a desueților pupători de moaște și patosul revoluționar al salvatorilor și al făuritorilor unei lumi noi...
Puteți vedea cum lăuda Șora, înainte de a reveni la București pentru a se angaja în Ministerul de externe condus de Ana Pauker, locul pe care Lenin îl ocupa de drept în fruntea revoluției ("C'est à la tête de la Révolution, et nulle part ailleurs qu'était la place de Lénine", p. 144).
Revoluționarul Șora, în etate de doar 30 de ani, își ridică în 1946 pumnul revoltat către "burghezia în declin și de aceea esențialmente ipocrită" ("une bougeoisie déclinante et, partant, essentiellement hypocrite", p. 142), batjocorește în treacăt "credincioasa smochinită și preotul căldicel" ("la dévote confite [...] et le curé tiède", p. 143) și apoi îl atacă frontal pe milionarul fabricant de cauciuc, care ocupă pe nedrept locul altor 99 de oameni (pp. 144-145). Soluția este "un pumn sănătos în gură" ("un bon coup de poing dans la figure" p. 146), adică revoluția proletară.
Revolta sa a încetat după revenirea în paradisul proletariatului, unde leninistul parizian a fost răsplătit cu un post în MAE, că oricum se eliberaseră destule după epurarea elementelor burghezo-moșierești precum Djuvara, Paleologu sau Karadja.
La fel de revoltați împotriva burgheziei decadente sunt, sau erau, fostul userist Dohotaru, militanta stângistă Presadă, admiratoarea lui Sanders, Chichirău și alții.
Chiar azi, deputatul USR Bulai cere, ca idolul lui Șora, tov. Lenin, "tribunale ale poporului" care să judece sumar corupții. Poate, dacă tot le înființează, lichidează și burghezii, conservatorii sau creștinii care displac atât de mult vechii și noii stângi...”, a transmis Adrian Papahagi.
Notă: Adrian Papahagi a publicat și paginile în franceză a volumului semant de, pe atunci, tânărul Mihai Șora









6 comentarii:

  1. Inainte aveam de ce sa recomand emag. Acum, de cand cineva a avut "stralucita" idee de a-l desemna drept reprezentant al companiei pe super-comunistul din imagine, raspunsul este, fara ezitare, NU! Nu voi recomanda o comapanie care a inceput sa-si afiseze orientarea politica! Ramaneti cu "resigilatii" comunisti!

    RăspundețiȘtergere
  2. Foarte interesanta scriere! Istorie pura. Din pacate magarii au inabusit tot prin difuzarea obsesiva a dejectie de spot :(

    RăspundețiȘtergere