BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

miercuri, 23 octombrie 2019

- RoExit e singura soluție demnă pentru România. Doar așa va fi stat național, independent, suveran, unitar și indivizibil. România nu are ce căuta în cloaca plină de corupție și fascism al celui de al IV-lea Reich, numit și UE, care vrea România pentru forță de muncă ieftină și calificată, adică un popor de sclavi și cobai și, bineînțeles, pentru bogățiile pe care le are România: pământ fertil, aur, gaze, petrol, cărbune și altele. Doar cu o „justițea” de căcat, aservită UE, cel de al IV-lea Reich poate pune mâna pe aceste bogății. Așa se explică ultimile două MCV-uri


Cotidianul.ro:

Raportul MCV – obediență, dublu standard și complicitatea PPE


Rapoartele MCV pentru România și Bulgaria publicate pe 22 octombrie nu monitorizează independența justiției, cadrul legal și lupta împotriva corupției. Dacă ar fi făcut-o, raportul MCV pentru Bulgaria ar fi trebuit să fie distrugător. Rapoartele monitorizează mai degrabă obediența guvernelor de la Sofia și București și dublele standarde din UE. Raportul MCV negativ pentru România este un cadou electoral al PPE pentru președintele Klaus Iohannis, înaintea alegerilor prezidențiale. Același raport, tocmai prin criticile sale, arată un lucru îmbucurător – încă există un stat român.

În cazul Bulgariei, MCV monitorizează șase aspecte: independența justiției, cadrul legal, reforma justiției, corupția la nivel înalt, corupția generală, crima organizată. Raportul din octombrie 2019 concluzionează că Bulgaria a îndeplinit criteriile stabilite de MCV în ce privește independența justiției, cadrul legal și crima organizată. Mai sunt necesare progrese în celelalte trei domenii monitorizate.

Justiția de la Sofia – un one man show

Dacă Bulgaria a îndeplinit criteriile independenței justitiei, să vedem cum arată justiția independentă de la sud de Dunăre. Pentru activiștii anticorupție din Bulgaria, actualul raport este dezamăgitor și chiar ofensator, pentru că ei susțin că Parchetul General de la Sofia și-a mentinut structura de tip sovietic, că toate deciziile privind investigarea sau neînceperea urmăririi penale stau în pixul unui singur om – procurorul general (Sotir Țațarov, în funcție din 2012).
Parchetul General a pierdut sute de procese la CEDO, pentru că nu respectă dreptul la un proces corect în Bulgaria și, nu de puține ori, recurge la detenția arbitrară a cetățenilor. CEDO a subliniat, încă din 2009, problemele legate de structura Parchetului General de la Sofia, însă, vreme de 12 ani, Comisia Europeană, în rapoartele MCV, s-a făcut că nu vede aceste probleme.

”Brigada de represalii” a Parchetului General, acceptată de MCV

Cât de independentă este justiția din Bulgaria ne-o arată și afacerea Yaneva Gate, din 2015, un subiect rămas în actualitate la Sofia. Este vorba despre înregistrări ale conversațiilor dintre doi judecători de la Tribunalul din Sofia și un avocat din care bulgarii au putut afla cum premierul Boyko Borisov pune presiune pe judecători, la fel și mogulul media Delian Peeveski (membru al unui clan ce deține o putere uriașă în Bulgaria și efemer șef al serviciului de informații de la Sofia), la fel și procurorul general Țațarov. S-a aflat atunci și că promovarea în aparatul judiciar se făcea contra unor favoruri sexuale. Investigația în acest caz a bătut pasul pe loc, pentru că structura Parchetului General ar presupune ca procurorul Țațarov să se investigheze pe el însuși. Rapoartele MCV s-au făcut că nu observă aceste aspecte.
Cât de independentă este justiția de la Sofia o arată și scandalul deschis de procurorii Atanasov și Abdulova. Cea din urmă a arătat în presă că în cadrul Parchetului General există o ”unitate specială”, o ”brigadă de represalii”, la care rapoartele MCV au închis, din nou, ochii. Atanasov spunea că o serie de procese împotriva unor indivizi implicați în infracțiuni economice au fost folosite ca un mijloc de ”redirecționare” a resurselor lor financiare către partidele aflate la putere. Unitatea specială a procuraturii avea un rol cheie în aceste procese. Majoritatea dosarelor nu duceau la condamnări la închisoare, ci erau ”aruncate la gunoi” după ce urmăriții ajungeau la o înțelegere cu procurorul general. ”Ne dăm seama că, la fiecare dosar, suntem folosiți în interesul cuiva… Suntem ca o brigadă criminală cu un profil foarte detaliat”, spunea Abdulova.
În mod ironic, activiștii anticorupție din Bulgaria și-ar dori o Secție Specială pentru investigarea infracțiunilor din justitie, cea care este făcută una cu pământul în raportul MCV pentru România.
Cât de curată este justiția din Bulgaria o arată scandalul apartamentelor de lux din 2019, în care au fost implicați președintele Comisiei pentru Combaterea Corupției, Plamen Georgiev, care a comis fals în documente, și adjunctul său, Anton Slavcev, fericitul proprietar al unor locuințe de lux al căror preț nu l-a declarat.

Selecția magistraților și dubul standard de la Bruxelles

Cât de independentă este justiția din Bulgaria o arată și structura instituției omoloage Consiliului Superior al Magistraturii din România, care este dominată de alianța dintre membrii desemnați de partidul aflat la guvernare și procurorul general, și el omul guvernului Borisov. Reformarea instituției a atras laudele raportului MCV de anul trecut, deși nu face decât să întărească monopolul politic. Desigur, sistemul bulgar al numirii și selecției magistraților este cel puțin la fel de transparent ca și cel german, despre care chiar Deutsche Welle scria, în 2018 că este ”o gaură neagră” și care este dominat de decenii de cele două mari partide ce și-au împărțit guvernarea – CDU si SPD.
Însă o reformă similară cu cea bulgară, apreciată în raportul MCV, a avut loc în Polonia și a iscat proteste la Bruxelles, ajungându-se chiar la măsura ”nucleară” de activare a articolului 7 din Tratatul UE. Mulți activiști bulgari anticorupție, precum Radosveta Vassileva, arată că această situație demonstrează cum nu se poate mai bine dublele standarde ale Bruxellesului.
Și tot despre dublele standarde ale MCV a vorbit recent și Alina Mungiu-Pippidi, pentru Carnegie Europe. Întrebată dacă UE poate combate corupția in Europa, Alina Mungiu-Pippidi arată că ”UE nu va putea să acționeze convingător împotriva corupției câtă vreme nu poate ajunge la o definiție comuna a corupției în toate cele 28 de state membre, la fel ca și la un set de legi penale”. Mungiu-Pippidi a ținut să sublinieze cum Curtea Europeană de Justiție nu a definit ”integritatea”, după scandalul angajării fostului presedinte CE Jose Manuel Barroso de către banca Goldman Sachs.
Și apoi un exemplu extrem de recent de dublu standard. ”Dacă adăugăm că Sylvie Goulard, din Grupul Renew din Parlamentul European poate fi propusă pentru funcția de comisar european, după ce a rambursat Parlamentului European o sumă similară cu cea pentru care Liviu Dragnea, fostul lider al PSD, a fost condamnat la trei ani și jumătate de închisoare și că Kovesi a zdrobit câțiva politicieni oportuniști ca șefă a DNA, în timp ce Airbus, Microsoft și Veolia scapă de scandaluri majore, atunci apar întrebări”, a scris Alina Mungiu-Pippidi.

Complicitatea PPE și a Germaniei

Întorcându-ne la raportul dulceag al Comisiei Europene în privința Bulgariei, trebuie spus că analiștii de la Sofia consideră că guvernul lui Boyko Borisov și-a impus punctul de vedere în fața celor care au redactat documentul. Și mai limpede, Radosveta Vassileva vorbește despre o complicitate între Partidul Popular European, Comisia Europeană și premierul bulgar, membru al familiei PPE. Nu pot exista decât două motive pentru care Bulgaria a beneficiat de un raport MCV atât de bun: fie incompetența specialiștilor Comisiei, fie complicitatea PPE, consideră Vassileva.

În acest context, Vassileva amintește despre discuția cu vicepreședintele CE Frans Timmermans transmisă live pe Facebook de către premierul Borisov, în iulie anul acesta. Era vorba despre un târg: Bulgaria va sprijini candidatura germanului Manfred Weber la președinția PE și pe cea a lui Timmermans la conducerea noii Comisii (deși olandezul făcea parte din altă familie politică), cu condiția ridicării MCV-ului pentru Bulgaria și a intrării în Spațiul Schengen. Timmermans nu a avut atunci decât cuvinte de laudă despre așa-zisa luptă antiocorupție de la Sofia. Și da, este același Timmermans care tuna și fulgera împotriva guvernului Poloniei și celui din România. Și da, este același german din PPE Manfred Weber despre care premierul României, Viorica Dăncilă, susține că a trimis o scrisoare companiei Volkswagen în care își arată susținerea pentru deschiderea unei fabrici în Bulgaria, nu în România.
Așadar, se pare că nu incompetența Comisiei Europene este neapărat cauza raportului MCV laudativ pentru Bulgaria, cât intersele și complicitatea PPE și a Germaniei. De prisos să mai amintim că rapoarte ale serviciilor secrete germane din 2014 și articole din presa bulgară arătau că Rusia controlează economia gri a Bulgariei, în timp ce Germania controlează restul economiei vecinilor noștri.

Un cadou electoral pentru Iohannis și ”guvernul meu”

Cât despre România, raportul MCV și diatribele pornind de la acest raport ale oficioaselor #rezist si ale politicienilor de aceeași orientare nu arată decât aceeași complicitate – raportul MCV din 2019 pentru România nu este decât o armă de campanie servită de PPE președintelui Klaus Iohannis, cu câteva săptămâni înainte de prezidențiale. Pentru a nu mai spune că un raport MCV din 2020 favorabil ”guvernului meu” va fi o armă electorala pentru alegerile parlamentare.
În lumina celor de mai sus, rapoartele MCV nu sunt altceva decât hârtia de turnesol a obedienței guvernelor din România și Bulgaria față de liderii de la Bruxelles, acolo unde PPE a avut pâinea și cuțitul în ultimele legislaturi.
Iar un exemplu al atitudinii guvernelor bulgare față de UE a fost dat de fostul premier socialist Serghei Stanișev, în 2009. Atunci, revista The Economist caracteriza statutul Bulgariei, acceptat și chiar promovat de guvernanții de la Sofia, drept ”un nou colonialism”. ”În februarie (2009), consilierii lui Stanișev au venit cu un plan nou extraordinar, care ar fi dat Comsiei si UE mai multă putere de a interveni acolo unde «se văd vulnerabilități structurale care nu pot fi rezolvate de guvernul bulgar de unul singur». Planul propunea ca oficialii și diplomații UE să fie implicați în monitorizarea și aplicarea legilor, să gestioneze fondurile UE, să supervizeze judecătorii și procurorii, investigatorii. Ei ar urma să fie cei care să urmărească cazurile de corupție politica și crima organizată în care sistemul judiciar nu acționează cu celeritate”, scria The Economist. Cu alte cuvinte, ceva la care Monica Macovei visa și aplica în  România. Ulterior s-a autopropus ministru al Justiției in Bulgaria, însă era prea târziu – liderii bulgari  ”reușiseră” deja să-și anihileze propriul stat.
Lucrurile pot părea mai limpezi cititind comunicatele de presă ale Comisiei Europene despre rapoartele MCV pentru Bulgaria în lumina concluziilor trase de Spasimir Domaradzki, profesor de științe politice la Universitatea Lazarski din Varșovia, despre situația Bulgariei. ”În Bulgaria, capturarea statului este tolerată de Bruxelles pentru că aici absența statului de drept nu se datorează opoziției față de UE, ci oportunismului”. ”Însă distribuirea fondurilor UE de către elitele politice este posibilă doar dacă robinetul fondurilor este deschis. De aceea, politicienii bulgari preferă să se comporte ca niște guvernatori UE într-o colonie, nu să promoveze o viziune pentru prosperitatea alegătorilor”.

Prin urmare, așa cum activiștii anticorupție din Bulgaria se simt abandonați de către UE odată cu acest raport MCV pozitiv care închide ochii la ”brigăzile de represalii” ale procurorilor bulgari, la afacerile necurate ale magistraților și la modul autoritar în care este condus Parchetul General doar pentru că guvernul este obedient la Bruxelles, raportul MCV dur în cazul României, la fel și avertismentele Rusiei lui Putin sau criticile Americii lui Trump la adresa României arată un lucru îmbucurător – există încă un stat român.


Cine semnează MCV?


Jur că știrea despre Bulgaria care scapă de MCV și despre România m-a lăsat gură cască. De ani buni trec de 4-6 ori, pe an, prin țara vecină. Mai și rîd de ei, le admir spiritul gospodăresc, mă topesc după legumele și fructele lor, chiar am apreciat viteza cu care dau în funcțiune noi kilometri de autostradă. Dar așa mare progres în materie de ordine și justiție, așa mare punere la punct a statului de drept după norme europene (pe care nici europenii nu le stăpînesc) n-am sesizat.
Cum naiba, bulgarii sar zece metri peste normele europene și noi o ținem pe fundul văii?

Un prieten din provincie mă sună imediat după ce subiectul a dat în clocot. Și dă-i și înjură la MCV! Ei bine, prietenul meu, total străin de orice partid politic, îmi pune o întrebare de nota 10.
– Cine semnează raportul MCV pentru România?
– Dracul, zic eu! Comisia Europeană, zic eu, că de-aia ne pasă de ea. Altfel, dacă ar fi fost opera unui tiriplici, n-am fi făcut atâta tărăboi!
Ei bine, amicul meu, în loc să zică, am înțeles, s-a pus cu argumentele pe un singur răspuns.
Noi românii îl scriem, Comisia îl semnează și faliții ei beneficiază! Dar nu o persoană sau o echipă condusă de un coordonator care semnează Franz Andsoone! Este asumat de Comisie și este redactat după direcția politică a acelei Comisii care este alimentată din România cu tot felul de informații și date. Raportul pozitiv despre Bulgaria este un cadou făcut unei țări ai cărei politicieni au jucat deștept pe cărțile sensibile de la Bruxelles, iar raportul negativ făcut României este un cadou făcut de popularii europeni lui Klaus Iohannis pentru a-l sprijini în alegeri.
Aceasta este concluzia colegului nostru în articolul ”Raportul MCV – obediență, dublu standard și complicitatea PPE”.
Vă invit să-l citiți și veți obține o imagine corectă a acestui raport care este un model de jonglerie politică europeană, făcută în defavoarea țării noastre. Pentru cei care nu au răgaz să se întoarcă la articolul amintit semnat de Călin Marchievici reproduc cîteva pasaje care ne ajută să depășim momentele de perplexitate provocate de acuzele și tonul negru al acestui raport MCV:
”Lucrurile pot părea mai limpezi citind comunicatele de presă ale Comisiei Europene despre rapoartele MCV pentru Bulgaria în lumina concluziilor trase de Spasimir Domaradzki, profesor de științe politice la Universitatea Lazarski din Varșovia, despre situația Bulgariei. ”În Bulgaria, capturarea statului este tolerată de Bruxelles pentru că aici absența statului de drept nu se datorează opoziției față de UE, ci oportunismului”. ”Însă distribuirea fondurilor UE de către elitele politice este posibilă doar dacă robinetul fondurilor este deschis. De aceea, politicienii bulgari preferă să se comporte ca niște guvernatori UE într-o colonie, nu să promoveze o viziune pentru prosperitatea alegătorilor”.
Prin urmare, așa cum activiștii anticorupție din Bulgaria se simt abandonați de către UE odată cu acest raport MCV pozitiv care închide ochii la ”brigăzile de represalii” ale procurorilor bulgari, la afacerile necurate ale magistraților și la modul autoritar în care este condus Parchetul General doar pentru că guvernul este obedient la Bruxelles, raportul MCV dur în cazul României, la fel și avertismentele Rusiei lui Putin sau criticile Americii lui Trump la adresa României arată un lucru îmbucurător – există încă un stat român”.
De reținut că acest raport al Comisiei Europene are același ton milităros și autoritar cu al președintelui Klaus Iohannis și folosește cam același limbaj și aceleași argumente ca și acesta, ca și Monica Macovei sau trompetele din presă ale SRI.
Floricica acestui raport este însă mai greu de observat și este păcat să rămînă ignorată. Într-o declarație privitoare la Raport, Ana Birchall spune:
„Personal, mă amărăște acest raport. Din punct de vedere al activității Ministerului Justiției, în partea a doua, pe mandatul meu, se remarcă într-o manieră pozitivă demersurile pe care le-am promovat”.
Vai, Saveta, avem și-o ciumată care cîntă frumos și este nevinovată!
Cum de a avut Comisia Europeană ochișori dulci pentru cele petrecute în mandatul Anei Birchall și cheful de călcat în picioare toată strădania PSD – ALDE de a scoate Parchetul General, DNA și ANI de sub controlul lui Iohannis și a SRI-ului? De unde atîta drag de Anușka? Abia dacă ne uităm pe biografia ei publicată pe Wikipedia observăm că în modesta sa carieră profesională a lucrat o perioadă bună la Mușat și Asociații, adică la avocatul lui Klaus Iohannis și la familia cu vocație de scrib, ea aflîndu-se la baza impozantei opere a primarului de Sibiu. Înțelegeți așadar de ce nu se scutură madam de la Justiție și de ce Raportul MCV are două vorbe bune și despre dînsa, separînd-o de situația din România ca pe capra îndărătnică de o turmă.
S-o fi supărînd lumea pe mine, dar n-am ce face! Eu rămîn la părerea că tot scandalul cu statul de drept și cu independența justiției este o gogoriță care să ajute binomul la păstrarea controlului asupra sentințelor și a sistemului care le produce.
Cît privește ura nestăvilită față de SIIJ, explicația este și mai simplă. Toată partea de populație implicată în operațiuni subordonate binomului începe să tremure. Ea se teme de libertatea procurorilor și a judecătorilor.
Cu un SIIJ pus pe treabă, justiția la comandă se duce Dracului!

Text: Cornel Nistorescu


MCV-UL SOVIETIC – Presedinta Consiliului National al ALDE, Norica Nicolai, ii nimiceste pe politrucii de la Bruxelles care au produs maculatura MCV: „Comisia Europeana isi doreste in Romania o republica prezidentiala condusa de reprezentantul Germaniei in colonie, Klaus Werner Iohannis... Tentatia totalitara, de stil sovietic... A cere unui stat membru sa introduca in actul de justitie serviciile de informatii inseamna sa te comporti in traditia lui Putin, care conduce o tara unde FSB e-n toate”



SCRIS DE: VALENTIN BUSUIOC


Dupa ce numerosi profesionisti ai dreptului au luat atitudine impotriva arogantei cu care Comisia Europeana isi permite a-i porunci Romaniei sa reinstaureze dictatura serviciilor secrete in justitie, de data aceasta se face auzita prima voce puternica din mediul politic. Este vorba despre presedinta Consiliului National al ALDE, Norica Nicolai (foto). Miercuri, 23 octombrie 2019, Nicolai i-a facut distrus pe politrucii de la Bruxelles care n-au avut onoarea nici macar de a semna ticalosul document pe care l-au emis zilele trecute (click aici pentru a citi).
Intr-o incisiva postare pe Facebook, fosta eurodeputata Norica Nicolai denunta colonialismul Comisiei Europene, care vrea cu tot dinadinsul sa agraveze abuzurile din justitia romana, sub inaltul patronaj al „reprezentantului Germaniei in colonie, Klaus Werner Iohannis”.
Iar aceasta atitudine a executivului comunitar nu se deosebeste cu nimic de totalitarismul sovietic, mostenit de catre Vladimir Putin in Rusia contemporana, acuza Norica Nicolai.
Politicianismul raportului MCV pentru 2019 este cu atat mai evident, adauga Norica Nicolai, cu cat Comisia Europeana isi permite pe de o parte sa certe Romania pentru ca isi respecta suveranitatea nationala, iar pe de alta parte aceeasi CE se face de ras prin incoerenta, in conditiile in care acum ridica in slavi rolul ministrului Justitiei, in timp ce altadata sustinea ca demnitarul trebuie sa lase spatiu de manevra Consiliului Superior al Magistraturii.
Iata strigatul de revolta al Noricai Nicolai in fata maculaturii MCV:
Venit cu o luna mai devreme decat datele cu care ne obisnuise Comisia Europeana, in plina campanie electorala in Romania, raportul MCV este cel mai jalnic document de politica europeana, pentru ca el nu constituie un document de analiza a stadiului reformelor din justitia din Romania, ci un document de pozitie politica in care Comisia Europeana ne spune ca isi doreste in Romania o republica prezidentiala condusa de reprezentantul Germaniei in colonie, Klaus Werner Iohannis.
Recomandarile din raportul precedent facute de prim-vicepresedintele Comisiei, Frans Timmermans, vizau la vremea respectiva un ordin de suspendare a suveranitatii nationale pentru ca interziceau Parlamentului Romaniei sa legifereze, doar in conditiile in care avea aprobarea Comisiei. Ni se spunea in acel raport ce trebuie sa reglementam, cum trebuie sa reglementam, iar astazi suntem criticati pentru ca am avut tupeul sa ne respectam suveranitatea.
Nu mi-am imaginat niciodata ca tentatia totalitara, aceea de stil sovietic, e atat de prezenta si la Bruxelles. Sa ceri unui stat membru sa introduca in actul de justitie serviciile de informatii, inseamna ca nu faci decat sa te comporti in cea mai buna traditie a lui Putin, care conduce o tara in care FSB e in toate. Daca asta e modelul de democratie pe care interesele Bruxelles-ului il vor introdus in Romania, imi pare rau sa o spun, dar am o usoara greata cu privire la dublul standard, democratie, stat de drept.
Incoerenta acestor monitorizari, in sensul ca in anumite rapoarte se solicita ca Ministrul Justitiei sa nu se implice activ, ci sa lase acest rol CSM, iar acum, dimpotriva, Comisia cere o implicare mai mare a Ministrului Justitiei, inseamna pentru mine ca nu avem de a face decat cu un banal document de pozitie politicianista, care spre binele Romaniei trebuie ignorat”.

Citiți și:

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu