BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

luni, 18 aprilie 2016

- Catedrala Mântuirii Neamului: costuri

   Catedrala Mântuirii Neamului este o construcție grandomană a Bisericii Ortodoxe din România (BOR) şi spun asta dat fiind faptul că aceasta a înghiţit, deja, zeci de mii de tone de ciment şi armătură... La final ansamblul se va ridica semeț la 120 de metri înălțime, cât un bloc cu 40 de etaje.Acesta va fi mai impunător decât Casa Poporului și va fi vizibil din orice punct al Capitalei, având de 5 ori înălțimea Coloanei Infinitului.
    Costurile vor depăşi 100 milioane de euro, majoritatea banilor fiind alocaţi de la bugetul ţării. Cu aceşti bani s-ar fi putut moderniza, cu tehnică de ultimă oră şi la standarde europene, aproximativ 60 de spitale, sau s-ar fi construit 1 500 de şcoli, sau s-ar fi făcut 300-400 de km de autostradă, sau câteva mii de pacienţi, în special copii, ar fi avut asigurate costurile pentru operaţiile scumpe, etc.
      Cui foloseşte această construcţie colosală, dacă ţinem cont de faptul că, în România, sunt 18 300 de biserici şi doar vreo 380 de spitale (până în 2010 au fost 425 de spitale din care guvernul Băsescu+PDL a închis 69 - Băsescu voia să închidă 200 de spitale - iar, guvernul Ponta, a redeschis vreo 25) si 3 200 de şcoli (până în 2010 au fost 4 700 de şcoli din care guvernul Băsescu + PDL a închis mai mult de o treime iar, guvernul Ponta, a reuşit, din păcate, să redeschidă foarte puţine)?
      BOR spune că era necesară o astfel de construcţie ceea ce mă face să mă gândesc la piesa formaţiei TAXI, "Despre smerenie", care spune niște adevăruri care i-a supărat pe popi:



Reacţia BOR este departe de ceea ce spun "sfintele scripturi" pe care le tot invocă şi redau câteva rânduri dintr-un articol de R.K. Campbell:

"De fiecare dată când cineva este mântuit, este o piatră adăugată la zidirea spirituală, şi aceasta, bine îmbinată împreună, creşte spre a fi un templu sfânt în Domnul. Sub acest aspect, Biserica este o zidire neterminată, care va fi terminată când ultimul suflet va fi mântuit în această vreme a Bisericii sau în vremea harului, şi atunci Domnul va veni să-i caute pe ai Săi.
Şi Petru, în întâia lui epistolă, ne vorbeşte puţin de casa lui Dumnezeu: „Şi voi înşivă, ca nişte pietre vii, sunteţi zidiţi o casă spirituală, o preoţie sfântă, ca să aduceţi jertfe spirituale bine primite lui Dumnezeu prin Isus Hristos” (1. Petru 2:5 bookmark document). Aici credincioşii sunte prezentaţi ca nişte pietre vii, puse pe Hristos, Piatra vie, alcătuind o casă spirituală.
Am remarcat mai înainte că Domnul spusese în Matei 16:18 bookmark document: „Pe această stâncă (adică: El Însuşi) voi zidi Adunarea Mea şi porţile Locuinţei morţilor nu o vor învinge”. Vedem deci cum Hristos Îşi zideşte casa, Adunarea, din ziua de Rusalii până astăzi, şi cum a subzistat ea în ciuda asalturilor date împotriva ei de-a lungul secolelor când Satan a încercat să o nimicească prin violenţă şi prin viclenie.
În această zidire spirituală vie, alcătuită din credincioşi adevăraţi, Dumnezeu locuieşte prin Duhul. Ea este casa Lui, templul Lui, locuinţa Lui de la formarea ei la coborârea Duhului Sfânt venind din ceruri (Fapte 2 bookmark document). Pavel le scrie credincioşilor din Corint: „Nu ştiţi că voi sunteţi templul lui Dumnezeu şi că Duhul lui Dumnezeu locuieşte în voi?” (1. Corinteni 3:16 bookmark document). În mod colectiv, credincioşii din Corint erau templul şi casa lui Dumnezeu în această localitate, şi aceasta este adevărat şi despre credincioşii de pretutindeni astăzi. Iată ce este casa lui Dumnezeu. Nu este o zidire făcută din pietre materiale etc. cum se crede sau se spune adesea, ci o zidire spirituală făcută din pietre vii, adică din cei credincioşi.". 

Mai multe aici: "Casa lui Dumnezeu"

DECI, CUI FOLOSEŞTE ACEASTĂ CONSTRUCŢIE COLOSALĂ, CATEDRALA MÂNTUIRII NEAMULUI?

Puteţi să-mi daţi răspunsurile prin comentarii la această întrebare... Părerea mea este că popilor... Vreau să văd şi părere voastră!


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu