Contestația în anulare formulată de famiglia infractoare Iohannis împotriva deciziei instanței, din noiembrie 2015, prin care cei doi soți au pierdut un imobil aflat în centrul Sibiului se va judeca la Curtea de Apel Pitești, pentru că aşa a decis Înalta Curte de Casație și Justiție pe data de 06 Aprilie 2016...
Nu trebuie să uităm faptul că Iohannis nu le-a demis pe Stanciu Lidia de la ÎCCJ şi Kovesi L.C. de la DNA in cazul dosarului "Rarinca" şi în plus a numit-o, pentru încă 3 ani, pe Kovesi L. C. la şefia DNA.
Dar..., să vedem de ce ÎCCJ a aprobat contestația în anulare formulată de famiglia infractoare Iohannis şi de ce a aprobat strămutarea judecării acesteia tocmai la Curtea de Apel Pitești... În plus, ÎCCJ, ţine la secret dosarul lui Iohannis şi nu vrea să elibereze presei încheierea de admitere a strămutării contestaţiei în anulare formulată de soţii Iohannis Klaus Werner şi Carmen împotriva deciziei Curţii de Apel Braşov care a lăsat famiglia prezidenţială fără cea de a doua casă dobândită cu acte false. ÎCCJ invocă Ghidul CSM privind relaţia cu presa, refuzând să constate că acest ghid şi acest refuz intră în coliziune flegrantă cu dispoziţiile CEDO, cu Constituţia României (de parcă aceasta mai are vreo valoare în faţa ÎCCJ, DNA şi a altor instituţii de forţă din România) şi cu legea 544/2001(INALTA CURTE TINE LA SECRET DOSARUL LUI IOHANNIS).
România nu mai este stat de drept şi nici ţară democratică din August 2012 când 6 infractori de la CCR, sub conducerea directă a lui Băsescu Traian, şi-au bătut joc de votul a 8,5 milioane de români.
Pentru asta cititi următoarele:
Curtea de Apel Piteşti - vizată de un dosar de corupţie
Justiţia argeşeană pare un butoi de pulbere care în orice moment poate să sară în aer, suspiciunile cu privire la obiectivitatea şi corectitudinea unora dintre magistraţii care împart dreptatea în sălile de judecată ale instanţelor din judeţ ajungând şi la urechile procurorilor anticorupţie. De această dată, în vizorul anchetatorilor se află - potrivit surselor noastre - cea mai importantă instanţă din Argeş, Curtea de Apel Piteşti. Pornind de la o serie de sesizări, DNA a deschis un dosar de cercetare cu privire la suspiciunile legate de repartizarea aleatorie a dosarelor despre care au informaţia că nu prea ar fi... aleatorie.
Angajaţi ai Curţii de Apel - audiaţi la DNA
Despre procese blătuite şi aranjamente între magistraţi şi justiţiabili, de multe ori cu concursul avocaţilor, se tot vorbeşte de ani buni încoace. Evident, nu toată breasla judecătorilor poate fi suspectată de astfel de practici ilegale, existând şi magistraţi care - fie din convingere, fie de teamă - preferă să-şi facă meseria cu simţul răspunderii şi în spiritul legii. Însă, pădure fără uscături nu există, iar experienţa ultimilor ani o demonstrează din plin, în această perioadă justiţia românească fiind zguduită de scandaluri imense de corupţie chiar la vârful ei. Argeşul a fost până acum ocolit de scandaluri de o asemenea amploare, care să se lase cu zornăit de cătuşe, deşi s-a tot vorbit despre câţiva magistraţi aflaţi în atenţia anchetatorilor. De data aceasta, suspiciunile planează asupra Curţii de Apel Piteşti, unde procurorii DNA au deschis o anchetă care vizează, printre altele, repartizarea dosarelor, după ce anchetatorii au primit semnale cum că unele speţe nu sunt distribuite conform regulamentului, ci în urma unor înţelegeri în prealabil făcute cu un judecător sau cu un complet de judecată. Ancheta în acest dosar a ajuns în faza audierilor, la DNA fiind chemaţi să dea declaraţii o parte din angajaţii Biroului Arhivă-Registratură, dar şi o serie de grefieri care lucrează la Curtea de Apel - după cum ne-au confirmat surse judiciare. Adică tocmai cei care au avut sau au un rol în procesul de repartizare a dosarelor ajunse pe rolul acestei instanţe.
Preşedintele instanţei confirmă ancheta DNA
Preşedintele Curţii de Apel Piteşti ne-a confirmat faptul că asupra instituţiei pe care o conduce se derulează o anchetă a Anticorupţiei, dar, pentru că până acum nu a fost audiat, nu ştie cu exactitate ce urmăresc anchetatorii. Cu toate acestea, domnia sa ne-a spus că ştie faptul că unul dintre aspectele vizate face referire la repartizarea aleatorie a dosarelor: „Dumnealor anchetează ce vor dumnealor, întreabă pe cine vor ceea ce doresc. Deocamdată nu am fost audiat, deci nu pot decât să bănuiesc despre ce e vorba, pentru că nu am discutat pe marginea acestor aspecte cu salariaţii instituţiei“, ne-a declarat
preşedintele Curţii de Apel Piteşti, Gheorghe Diaconu. Ancheta DNA a tulburat nu numai liniştea angajaţilor Curţii de Apel, dar a creat agitaţie şi printre avocaţii din judeţ, în condiţiile în care investigaţiile ar putea demasca o adevărată caracatiţă a justiţiei, în care aceştia ar avea un rol bine stabilit.
Curtea de Apel - monitorizată din toate părţile
Asupra primei instanţe argeşene au mai planat suspiciuni vizavi de corectitudinea şi obiectivitatea magistraţilor în soluţionarea dosarelor, unele dintre cauzele care au ridicat semne de întrebare devenind celebre prin prisma hotărârilor judecătoreşti favorabile unor persoane influente din mediul public. Conform aceloraşi surse apropiate anchetei, instanţele de la Curtea de Apel Piteşti se află deja sub monitorizarea procurorilor Anticorupţie, iar de sistemul informatic se ocupă serviciile specializate şi informaticienii acestora, care se pricep de minune să depisteze „viruşii” acolo unde sistemul suferă de... imunitate scăzută!
Cum poate fi manipulat sistemul de repartizare a dosarelor?
Sistemul de repartizare a dosarelor de judecată, deşi s-a dorit a fi unul care să elimine orice urmă de îndoială şi de subiectivism, este departe de a fi infailibil, putând fi cu uşurinţă manipulat. O metodă clasică de fentare a sistemului de repartizare se derulează astfel: în mod normal, operatorul sistemului, după ce primeşte cererile de trimitere în judecată de la judecătorul de serviciu, trebuie să le atribuie numere de înregistrare, după care aceste numere să fie introduse în sistem pentru a fi repartizate aleatoriu; pentru a fenta repartizarea aleatorie, însă, operatorul introduce mai întâi numerele de înregistrare în sistem, fără a le asocia cu un dosar anume. Ulterior, acesta atribuie dosarelor numerele înregistrate deja în sistem, având grijă ca numărul care a picat la completul dorit să ajungă în dreptul speţei pentru care există acest interes. O altă metodă prin care un dosar poate ajunge la un judecător preferat constă în introducerea repetată de către avocat a aceleiaşi cereri de chemare în judecată până când aceasta nimereşte „la cine trebuie”.
CITEŞTE ŞI :
- Iohannis nu este aparat de prezumtia de nevinovatie (motivare)
- Dosarele penale ale primarului Klaus Iohannis, tergiversate în scopul prescrierii
- Românii au ales, din nou, un preşedinte penal susţinut de băsişti şi extremişti maghiari...
Încep să cred că Băsescu ar fi fost strain de aceste metode pentru că, efectiv, nu- interesa decît rezultatele. Brambulică ăsta mizează pe ceea ce a clădit Băsescu, dar cred că mult nu va mai rezista. Curîd va crăpa
RăspundețiȘtergereSa speram...
Ștergere