BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

sâmbătă, 6 februarie 2016

- Mineritul din Valea Jiului va rămâne istorie?

 
Complexul Energetic Hunedoara (CEH) este in insolvență, minerii si energeticienii își pierd din drepturi, s-a trecut la prestarea a mai puține posturi pe lună și alte măsuri... Totul indică un faliment al CEH și închiderea tuturor minelor (lucru pentru care el lideo maxim, Petre (Bebe) Nica și-a pus semnătura de 2 ori: o dată prin 2011-2012 și o dată în 2015). Acum minerii și energeticienii sunt disperati, simt că locurile lor de muncă sunt în pericol, la fel ca și viitorul lor și vor să iasă în stradă. Cam târziu s-au trezit la realitate... Am să sar peste faptul că, încă din 2003, îi avertizam că mineritul va fi îngropat de liderii sindicali corupți în cârdășie cu conducerea CNH + conducerile sucursalelor și voi ajunge la momentul în care, pe cheltuială proprie, contestam HG 1023/2011 din cauză că nu prevedea garanții pentru continuarea mineritului în Valea Jiului și pentru păstrarea locurilor de muncă și a drepturilor minerilor (Citiți: Lămuriri privind contestarea HG 1023/2011 prin care se înfiinţează SC Complexul Energetic Hunedoara SA).
În acest sens am trimis propuneri și memorii către MECMA...
Cei de la MECMA, au răspuns, doar parţial, solicitărilor şi propunerilor noastre, şi au făcut-o într-un mod foarte evaziv... ca de obicei... Citiți răspunsul MECMA: Pentru toate acestea am fost înjurat, făcut în tot felul, acuzat că las minerii pe drumuri și că sabotez înființarea CEH. Câteva din articolele din acea vreme:

"Ortacii, lasati pe drumuri de FNMVineri, la Bucuresti, ministrul Economiei, Lucian Bode, nu a ajuns la nicio intelegere cu reprezentantii Federatiei Nationale a Muncii (FNM) in cadrul intalnirii care a durat mai bine de patru ore.
FNM nu renunta la revendicarile lor si nici la actiunile din instante care blocheaza infiintarea Complexului Eneergetic Hunedoara (CEH), in timp ce statul roman nu poate rezolva cererile sindicalistilor lui Cretan, intrucat nu-i lasa Uniunea Europeana.

FNM isi sustine revendicarile

Totusi, prin insistenta lor, cei de la FNM – o federatie cu vreo 100 de membri in total – risca sa inchida Valea Jiului pentru totdeauna. Daca CEH nu se va infiinta anul acesta, in 2013 toate minele din Valea Jiului – si viabile si neviabile – impreuna cu cele doua termocentrale, isi vor inchide portile.
”Nu am ajuns la nici un consens cu ministrul Economiei. Dar fara noi nu  se poate face nimic daca nu ne retragem
actiunile. Complexul Energetic Hunedoara nu va fi infiintat, iar noi nu renuntam pana nu ne vor fi satisfacute revendicarile. Din punctul meu de vedere, nu ne pot convinge sa ne retragem actiunile. Ministrul Bode ne-a spus ca, daca nu se infiinteaza Complexul anul acesta, nu va fi infiintat niciodata”, a declarat Constantin Cretan, presedintele FNM.
Printre revendicarile sindicalistilor din FNM se numara, printre altele, stergerea datoriilor istorice ale Companiei Nationale a Huilei (CNH), precum si garantarea locurilor de munca in noua formula pentru cel putin 10 ani de acum inainte.
”I-am pus sa ne garanteze ca locurile de munca vor fi pentru o perioada de cel putin 10 ani de acum inainte si ministrul Bode a spus ca nu ne poate promite asa ceva.
Nu vor sa fie bine. Cerere de huila exista si este o firma indiana care vrea o cantitate mare de huila, dar nu o lasa Comisia Europeana s-o cumpere. Dar noi nu cedam. Pana nu ni se accepta revendicarile, nu ne retragem actiunile”, spune, hotarat, Constantin Cretan.

”FNM atenteaza la siguranta energetica a Romaniei”

Bebe Nica, presedintele Sindicatului Muntele,  a precizat ca incapatanarea celor din FNM nu face decat rau Vaii Jiului.
”In primul rand, FNM nu reprezinta nimic. Ei sunt o federatie care are aproape 100 de membri ce nu stiu pe ce lume traiesc.
S-au prins acum ca, conform legii, infiintarea CEH ar depinde de ei si se cred importanti.
Dar ei nu-si dau seama ca  ca persistarea in actiunile lor va duce la inchiderea completa a CNH. Nu cred ca cineva va putea sa-i convinga sa renunte”, a declarat, pentr Cronica Vaii Jiului, Bebe Nica. Mai grav, liderul Muntelui sustine ca liderii FNM atenteaza la siguranta energetica a Romaniei.
”Ar fi nevoie ca ministerul sa se indrepte impotriva lor. Ce fac ei se numeste atentat la siguranta energetica a Romaniei. Oamenii acestia sunt inconstienti, mii de familii vor ramane pe drumuri din cauza lor, astia din FNM au o problema de sanatate mintala”, mai spune Bebe Nica.

Attila Dezsi: ”In 2013 s-ar putea inchide toate minele si cele doua termocentrale”

Attila Dezsi, ministru secretar general al Guvernului, confirma gravitatea situatiei.
”Da, FNM poate opri infiintarea Complexului Energetic Hunedoara, pentru ca in instantele de judecata, pana nu se finalizeaza un dosar, nu se poate face nimic. Va asigur ca ministrul Lucian Bode vrea binele Vaii Jiului, iar binele Vaii Jiului inseamna infiintarea acestui complex energetic”, declara Dezsi. Ce se va intampla daca nu se infiinteaza CEH anul acesta? Verdictul este unul sumbru. ”In 2013, adica anul viitor, s-au inchis toate minele din Valea Jiului, impreuna cu cele doua termocentrale. Oamenii acestia risca tot ce inseamna minerit, tot ceea ce inseamna siguranta a mii de familii din Valea Jiului.
Orice actiune care contravine infiintarii CEH pune in pericol Valea Jiului si cele doua termocentrale”, sustine Attila Dezsi.
"Complexul Energetic Hunedoara, pareri si pareri


Secretarul de stat in Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri (MECMA), Karoly Borbely, a declarat, pentru Cronica Vaii Jiului, ca trebuie sustinutainfiintarea Complexului Energetic Hunedoara.
”Solutiile in domeniul energetic pentru judetul Hunedoara nu sunt foarte multe in acest moment, iar solutia ideala este infiintarea Complexului Energetic Hunedoara in toamna acestui an”, spune Borbely, ca urmare a faptului ca sunt sindicalisti care au stopat in instanta infiintarea CEH.
”Planul nostru de infiintare a CEH este benefic pentru Valea Jiului, pentru mineritul Vaii Jiului, pentru judetul Hunedoara. Cei care au actionat impotriva infiintarii acestui complex nu fac bine, intrucat Valea Jiului, cele doua termocentrale si mii de familii vor avea de suferit. Daca acesti sindicalisti isi urmaresc interesele proprii si atat, nu este bine”, sustine Karoly Borbely.
Legat de o parte dintre revendicarile sindicalistilor care se opun infiintarii CEH – e vorba de Federatia Nationala a Muncii, condusa de Constantin  Cretan si Valter Cojman – secretarul de stat in MECMA spune ca s-ar putea rezolva.
”Legat de stergerea datoriilor istorice ale Companiei Nationale a Huilei, exista un plan. Termenul corect este ca aceste datorii se vor stinge prin procedura de dare in plata. De asemenea, planul nostru este sa pastram locurile de munca ale oamenilor. Exista momente cand trebuie sa iei decizii importante, dar doar de dragul de a face agitatie nu poti actiona. Eu stiu ca anul acesta este campanie electorala si toata lumea promite, dar CEH este o realitate”, mai spune Karoly Borbely.


Văd că se pregătește un miting, pentru salvarea mineritului și a CEH, exact de către cei care au vândut viitorul mineritului în Valea Jiului și au semnat pentru închiderea mineritului din Valea Jiului (ceva în genul HOȚUL STRIGĂ HOȚUL).
Deși sunt pentru salvarea Complexului Energetic Hunedoara și a mineritului din Valea Jiului, nu voi participa pentru că nu vreau sa fiu la mai putin de 1 km de liderii corupți ai minerilor și ai energeticienilor, care au fost complici la jefuirea, căpușarea și distrugerea mineritului din Valea Jiului și, implicit, a CEH și de minerii care s-au complăcut în lașitate, pupincurism și slugărnicie față de liderii corupți și față de șefi.
Pe de alta parte, așa cum am mai spus, eu am avertizat că asta se va întâmpla când mă războiam (pe cheltuială proprie) cu guvernul Băsescu+PDL pentru a se modifica HG 1023/2011 în așa fel încât să nu se mai închidă nici o altă mină în Valea Jiului, în afara celor cuprinse în protocolul cu UE (protocol semnat si de multi din actualii lideri ai minerilor).  
Lângă astfel de oameni nu vreau să fiu. Minerii au ce și-au dorit și își merită soarta. Dacă doreau altceva nu își alegeau liderii pe criteriul: CARE DĂ MAI MULT DE BĂUT PE ĂLA ÎL ALEG.

P.S. Acum vă întreb: Cine avea și are o problemă de sănatate mintală, noi cei care ceream garanții pentru viitorul mineritului în Valea Jiului și pentru drepturile minerilor și pensionarilor mineri sau cei care voiau înființarea CEH oricum, făcând jocurile guvernului Băsescu + PD-L (acum în piele de PNL)?

Citiți și:

http://valter-cojman.blogspot.ro/2012/02/protest-spontan-cu-fluturasi-cu.html
http://valter-cojman.blogspot.ro/2011/09/mafie-sindicala-in-mineritul-vaii.html
http://valter-cojman.blogspot.ro/2011/12/interventie-directa-in-dosarul.html
http://valter-cojman.blogspot.ro/2011/12/dovezi-de-prostie-imbecilitate-sau-de.html
http://valeajiuluipress.com/?p=4655
http://valeajiuluipress.com/?p=4625
http://valeajiuluipress.com/?p=4585
http://valeajiuluipress.com/?p=4449


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu