BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

vineri, 27 martie 2020

- IohaniSS și sluga lui, Orban, se fac vinovați de îmbolnăvirea cu COVID-19 și de moartea românilor confirmați cu COVID-19, de lipsa măștilor, a mănușilor, a biocidelor, a medicamentelor, etc. la care se adaugă introducerea în țară a aproximativ un milion de "diasporezi" fără ca aceștia să fie controlați, izolați și/sau băgați în carantină, încă de la graniță

LUMEA ARDEA, WERNER SE PIEPTANA – Desi Organizatia Mondiala a Sanatatii emisese recomandari pentru prevenirea pandemiei de coronavirus inca din 23 ianuarie, presedintele Klaus Iohannis a continuat pana-n ultima clipa sa se culce pe-o ureche. In 24 februarie, Werner inca vorbea despre anticipate, la 26 februarie il propunea premier pe Florin Citu, iar pe 27 februarie compara coronavirusul cu o simpla raceala (Document)



SCRIS DE: VALENTIN BUSUIOC | pdf | print
26 martie 2020 14:07
Vizualizari: 3426
Un document a facut inconjurul presei in ultimele 24 de ore, demonstrand dincolo de orice dubiu ca presedintele Klaus Iohannis (foto) a preferat sa asiste impasibil la apropierea urgiei, in timp ce o dadea inainte cu binecunoscuta-i obsesie legata de alegerile anticipate si bagateliza boala provocata de coronavirus, comparand-o cu o simpla raceala.

Este vorba despre referatul intocmit luni, 23 martie 2020, de catre Amalia Serban – directoarea Directiei Generale de Asistenta Medicala si Sanatate Publica din Ministerul Sanatatii. Un referat care a stat la baza Ordinului nr. 487 din 23 martie 2020, emis de catre ministrul Sanatatii, Victor Costache (intre timp demisionar), pentru aprobarea protocolului de tratament al infectiei cu virusul SARS-Cov-2 (gasiti detalii pe Libertatea.ro). Directoarea Amalia Serban scrie negru pe alb ca Romania primise inca din 23 ianuarie de la Organizatia Mondiala a Sanatatii recomandari privind gestionarea infectiilor cu noul virus.

Iata textul referatului din Ministerul Sanatatii (vezi facsimil):

Organizatia Mondiala a Sanatatii a evaluat focarul de SARS-COV-2 la nivel mondial si tinand cont atat de nivelurile alarmante de raspandire si de severitate – avand in vedere numarul deceselor – cat si de nivelurile alarmante de inactiune in unele state, a apreciat in data de 11 martie 2020 ca SARS-COV-2 poate fi caracterizat ca pandemie.
Tinand cont de caracterul inalt contagios al virusului, care a provocat deja decesul unui numar mare de persoane pe teritoriul Republicii Populare Chineze, dar si in alte state, precum si faptul ca zilnic sunt raportate cazuri de infectare cu Coronavirus in state din Uniunea Europeana si luand in considerare recomandarile Organizatiei Mondiale a Sanatatii, dispuse in cadrul reuniunii din data de 22-23 ianuarie 2020, Romania trebuie sa asigure gestionarea infectiilor cu noul virus, inclusiv supravegherea activa, depistarea timpurie, izolarea si tratamentul cazurilor, urmarirea contactelor si prevenirea raspandirii continue a infectiei.
ln acest sens, pentru managementul clinic al pacientilor infectati cu virusul SARS-Cov-2, Comisia de Boli Infectioase a Ministerului Sanatatii a elaborat protocol de tratament a infectiei cu virusul SARS-Cov-2, utilizand evidentele medicale internationale.
Ca urmare, a fost elaborat proiectul de Ordin pentru aprobarea protocolului de tratament a infectiei cu virusul SARS-Cov-2, pe care va rugam sa-l aprobati”.


Guvernul Meu, Anticipatele Mele, Nepasarea Mea

Cu toate acestea, desi are guvernul lui (asa cum dintotdeauna si-a dorit), presedintele Klaus Iohannis a ales sa trateze cu lejeritate amenintarea epidemiei. Mai precis, in data de 24 februarie 2020, lui Werner inca ii ardea de alegeri anticipate, constatand cu amaraciune ca scazusera considerabil sansele ca el sa-si faca bazdacul:
Tocmai au scazut (n.r. sansele). Sub 50%. (…) PNL nu a gresit. PNL guverneaza responsabil, rezonabil si cu cele mai bune intentii, dar asa cum am spus si la inceputul anului, si acum 10 minute, daca se ajunge sau nu la anticipate, nu tine doar de vointa Presedintelui si nici de vointa unui partid, tine de o intreaga conjunctura politica, iar alegerea primarilor in doua tururi a fost si este o dorinta de-a mea. Este si a fost dorinta PNL. Nu s-a putut realiza din simplul motiv ca PSD a adunat din nou o majoritate toxica, care s-a opus prin motiune de cenzura instituirii acestei modificari in legislatia electorala. Deci nu, nu PNL a gresit, ci PSD care se opune oricaror reforme si progrese. Din acest motiv cred ca avem nevoie de un nou legislativ”.
Doua zile mai tarziu, la 26 februarie 2020, primul om in stat (deja umilit de catre Curtea Constitutionala pentru mascarada prin care Werner incercase sa forteze dizolvarea Parlamentului si declansarea alegerilor anticipate) il desemna premier pe Florin Citu. Cu aceeasi ocazie, Klaus lauda guvernarea PNL si injura PSD, ca de obicei.
Abia pe 27 februarie 2020, Klaus Iohannis catadicsea sa se refere la coronavirus, declarand ca „nu exista niciun motiv real de panica” si comparand noua gripa cu „orice raceala”:
Este normal sa tratam cu toata seriozitatea situatia generata de aparitia cazurilor de coronavirus in Europa si de confirmarea unui caz pe teritoriul Romaniei, dar nu exista niciun motiv real de panica. Infectia cu acest virus provoaca in marea majoritate a cazurilor doar simptome usoare, dureri in gat, tuse si febra, ca in orice raceala. Asadar, comportamentul firesc pe care fiecare dintre noi trebuie sa il avem acum este de a aplica cu rigurozitate recomandarile autoritatilor si de a ne informa constant din surse credibile si oficiale. Institutiile responsabile au luat toate masurile care se impun pentru a impiedica raspandirea acestui virus in tara noastra si a limita efectele sale negative”.
Nu incheiem inainte sa introducem o precizare: desi presedintele Klaus Iohannis a avut in ultimele saptamani prestatia pe care ati vazut-o mai sus, guvernul Ludovic Orban 1 s-a miscat relativ repede, anuntand inca din 2 februarie 2020 ca pregateste o ordonanta de urgenta privind epidemia de coronavirus. Doua zile mai tarziu, Executivul adopta OUG nr. 11/2020 privind stocurile de urgenta medicala, precum si unele masuri aferente instituirii carantinei. Deci sigur ca am putea comenta si cu privire la cele aproape doua saptamani care s-au scurs intre recomandarile OMS si ordonanta de urgenta a Guvernului Romaniei. Dar actiunile lui Ludovic Orban & co. nu se compara cu lancezeala strict electorala a lui Klaus Iohannis.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu