BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

sâmbătă, 12 decembrie 2015

- Guvernul CIOLANNIS = Guvernul alba-neagra

Acest text l-am primit pentru a-l publica. În mare parte sunt de acord cu el şi de aceea îl public, cu menţiunea că autorul mi-a cerut sî nu-i fac public numele. Fotografia şi titlu postării îmi aparţin:



 "Guvernul alba-neagra

Păcatul unui guvern venit pe cai mari este tocmai faptul că trebuie să se comporte de la excelent în sus. Nimeni, dar absolut nimeni, nici strada, nici politicenii, nici presa nu mai sunt dispusi să digere tot felul de stângăcii de la aristrocrația specialiștilor. Dacă un ministru politic mai avea de unde pierde, un tehnocrat nu. Tocmai lipsa de orizont a făcut posibilă apariția acestui guvern. Iar fiecare cetățean trăiește acum speranța că România va deveni în sfârșit „a lucrului bine făcut” ori măcar că nu o vor da prea tare în bară. Dar mai este și un număr, destul de mare, de „cetățeni politici” care abia așteaptă înmulțirea acestor bâlbe ajunse, deja, lanțuri ale slăbiciunilor.
Iar începutul Guvernului Dacian Cioloș a ținut parcă de orice altceva în afara sintagmei prezidențiale. De la necitirea CV –ului celor pe care i-a desemnat în funcțiile de miniștrii, cazul tânărului medic propus pentru sănătatea românilor, până la prestația lamentabilă a desemnatei de la justiție, Cristina Guseth, votate totuși parcă în batjocură, cu ambele mâini, de paralmentarii Comisiei de Justiție.
Bâlbele continuă însă cu o frecvență demnă de orice altceva. Faptul că aparatul administrativ este dispus să pună piedici, chiar cu o anume tentă de partizanat, este din ce în ce mai vizibilă. Miniștrii ies cu tot felul de comunicări aiuristice care nu fac decât să le ciobească din prestigiu. A pățit-o și Achim Irimescu. Ba numiri pripite, ba demiteri imposibile. Chiar și măsurile de a șterge pe jos cu vinovații se vor întoarce tot împotriva lor. Fiecare subaltern va simți amenințarea și va activa scutul de protecție. Iar asta va aduce o largă fugă de asumare a sarcinilor care pot aduce penalizări. Un fel de ascundere în spatele degetului. Suspiciunea, creșterea neîncrederii, aruncarea vinilor și tocatul pe la spate vor crește exponențial, iar sursele jurnaliștilor „de bine”, plătiți cu sacoșa de cei care au interes, se vor înmulți odată cu aceste neajunsuri. Ceea ce deja se și întâmplă. Orice tentativă de numiri și înlocuiri de personal sunt puse sub o lupă imensă. Nu pentru că lumea vrea în sfârșit ceva curat și corect ci tocmai pentru că și-au pierdut deja speranța în așa ceva. Dezinformarea și teoriile conspiraționale au câștigat foarte ușor prozeliți. Nemulțumirea crește vizibil. Nici fermierii nu mai au răbdare. Bâlbele de la APIA au pus capac peste oala, și așa sub presiune, a agriculturii românești. Și acestea vor continua cu și mai mare frecvență pentru că angajații capabili din sistem sunt precum boii aceia care trag. Biciul cade tocmai pe spinarea lor, în vreme ce colegii incompetenți câștigă aceeași pâine dar blocând treaba prin ineficiență. Nici măsurile de a aduce la serviciu în zile de sărbătoare personalul nu va aduce spor. Numai cine nu cunoaște fenomenul nu pricepe. Dar, pentru presă și țugulime, această măsură poate fi salutară. În schimb și cei mai profesioniști angajați ai APIA deja se gândesc la o carieră în privat, la o societate de consultanță eventual, unde ar putea și câștiga muncind în acest ritm.

Chiar și cei mai mari dușmani ai fostei guvernări se întreabă de ce au dat jos Guvernul Ponta. Acum lumea află că măcar era un mecanism uns, care, de bine de rău, se pare că asigura o funcționare a sistemului. Dovadă fiind preluarea bugetului și a tuturor măsurilor pregătite pentru implementare de fostul guvern. Dar cu sincope inerente care apar la schimbarea orăcărei echipe. Chiar și speranța unora că se va ridica o nouă formațiune politică cu orientare pro-Bruxelles, în condițiile reculului real din Europa de Sud-Est în urma ultimilor evenimente și a expansiunii influenței rusești, cum se vede în Ungaria și Polonia, s-ar putea să fie un eșec. Și toate sunt parcă programate. Iar noi ne-am pricopsit tocmai acum cu un guvern de tip alba-neagra, care nu mai știe nici el care carte are, care n-are, care este marcatoare. Poate unde nu întotdeauna o echipă formată din vedete și cu un antrenor vestit este și o variantă viabilă pentru obținerea primul loc!"

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu