BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

joi, 9 noiembrie 2017

- De ce au fost trimiși te(r)feliștii și angajații în stradă ca să protesteze împotriva modificărilor la Codul Fiscal?

Vreți să înțelegeți dedesubturile protestelor? 

Citiți asta și într-un minut vă este clar




Cifra zilei: 2 100 000 ( două milioane o sută de mii) de oameni care muncesc, nu au contribuțiile plătite la Stat, de către 168 000 de Societăți Comerciale care nu le-au plătit contribuțiile. Înțelegeți opoziția ”patronatelor” și ”investitorilor”? Mai concret: Unul din doi angajați din privat, adică jumătate din numărul de angajați din privat nu beneficiază de asigurări de sănătate, pensie, șomaj, etc. Eu sunt convins că acești angajați habar nu au că nu au contribuțiile plătite, doar dacă se duc la spital și le spun patronii pas, iar Spitalul le spune să scoată banii din buzunar.
Pensia și-o pun în cui, că nu plătește nimeni pentru ei. Mai mult, una din trei societăți comerciale nu a plătit nimic anul acesta, adică aproape 11 luni. Probabil mai mult de 200 000 de patroni își bat joc la propriu de angajații lor. Increeeedibiiiil!!!
Iar restul, care plătesc, sunt fraieri(?!?) Incredibil!!! Cât fariseism este în țara asta! Câtă minciună, câtă perversitate! Și ce mai țipă!  La asta se adaugă furtul Multinaționalelor care scot banii furați românilor din țară, ce va fi stopat prin aplicarea Directivei 1164/ UE, adică , țineți-vă bine: 6,7 Miliarde Euro( pe puțin)  Din nou Incredibiiiil!!! Câtă hoție a Multinaționalelor! Ce furt imens!
Acum înțelegeți de ce au turbat din Ianuarie 2017 și Multinaționalele și DNA care le apără, și SRI? Acum înțelegeți de ce au băgat toți patronii Români cu afaceri mari în pușcărie?!? Pentru a proteja furtul Multinaționalelor! Acum înțelegeți de ce ies Haștagienii în Stradă? Pentru a apăra această hoție imensă!
Acum înțelegeți de ce spun eu că România a ajuns o colonie condusă de Multinaționale, cu Sprijinul SRI și DNA, al lui Iohannis, a PNL-ului și USR-ului, cu cozile de topor Cioloș și gașca lui?
Ce se va face Rareș Bogdan pentru că Realitatea TV are contribuțiile la stat neplătite de șapte ani? Și-au văzut visul cu ochii: din Ianuarie 2018 devin Penali, nu că unii din ei nu ar fi și acum, după ce doar au aranjat cu Coldea să le iasă patronul din Pușcărie, pe mână cu DNA care nu a făcut Recurs!
PS: L-am urmărit cu atenție în seara aceasta pe Ministrul Finanțelor, Ionuț Mișa. Mie, ca om, mi-a plăcut, s-a văzut că este sincer; de două ori i-au dat lacrimile în emisiune, atunci când a vorbit de cele trei fete și de România. Mi-a mai plăcut că și-a pus cuvântul jos, s-a văzut clar, ceea ce știam atunci când am vorbit cu mai mulți mari economiști, că reforma asta este a lui, nu a lui Dragnea. A și prins când lucra la ANAF o Multinațională care furase 200 de milioane de euro și i-a recuperat, în timp ce Koveși se făcea că nu vede și băga patroni români la pușcărie. Ăsta e act de curaj.
O să vedem curând dacă în povestea asta cu transferul contribuțiilor are el dreptate sau ceilalți. Depinde de patroni, iar faptul că 200. 000 nu plătesc contribuțiile, pot să n-o facă nici acum, bașca că pot să nu mărească „brutul”; Aici are și opoziția oarecum dreptate: Și dacă nu cresc brutul, cum îi obligi? Nicicum. O să vedem: este clar că este un examen pentru toată România. Greu.  Un examen greu. 
                                                                              Gelu Vișan

2 comentarii:

  1. Bun, dar primele 20 companii in topul datornicilor sunt companii de stat. Poate nu stiati, dar ANAF a publicat topul datornicilor. Ati gasit vreo multinationala in lista? Am gasit PSD Bucuresti in schimb, nu au platit de 3 ani contributiile pentru angajati.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Se vede ca nu ai inteles..
      1. Multinationalele nu au cum sa fie in topul datornicilor pentru simplul fapt ca externalizeaza 60-80% din profit si platesc impozit doar pe ceea ce au declarat.
      Exemplu:
      O multinationala face profit de 100 milioane de euro. Prin diverse canale, externalizeaza 75 milioane de euro. La fisc declara ca a facut profit de 25 milioane de euro si plateste impozit doar pe cele 25 milioane de euro.
      Ca sa se evite asta s-a introdus impozitul pe cifra de afaceri.

      2. O multime de firme, inclusiv multinationalele, isi tin salariatii cu salariul minim pe economie pentru care platesc darile la stat. Insa, pe alta parte, angajatilor li se mai dau niste bani fara sa fie trecuti undeva in balante economice, pentru care angajatorii nu platesc nimic si nici angajatii, ceea ce-i prejudiciaza pe cei din urma la pensii.

      3. O multime de firme de stat sau particulare(cum e si Realitatea TV), si-au facut obiceiul de a plati darile doar pentru angajati iar, partea care trebuia sa o plateasca ele o tot amana pana cand uita sa o plateasca definitiv , baga o insolventa sau declara un faliment si asa ramane statul prejudiciat de niste bani si angajatii de niste contributii, fara ca statul sa le poate trage la raspundere.
      Trecandu-se toate aceste contributii in seama angajatului, angajatorul trebuie sa plateasca aceste contributii la timp, altfel poate fi acuzat de furt, delapidare, etc.pentru ca acei bani nu mai apartin firmelor ci angajatilor.

      Acum ai inteles?

      Ștergere