BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

miercuri, 24 februarie 2016

- Srisoare adresată „tinerilor frumoşi (asta este discutabil în multe cazuri) şi liberi”



Vicepreşedintele ALDE, Cătălin Beciu, le scrie „tinerilor frumoşi (asta este discutabil în multe cazuri) şi liberi” pe pagina s-a de facebook următoarele:


„Pustiule, sa-ti explic de ce esti varza
Pentru ca viata nu se petrece in geamu’ ala, in care te uiti tu zi si noapte, si pentru ca nu esti mai destept decat cei de saizeci de ani, doar pentru ca ei folosesc Facebook-ul cu stangacie. Le-ar lua trei zile sa te depaseasca, dar n-au timp, fiindca au grija de un altul, exact de varsta ta. Si ala are fitze-n cap, ca si tine. Si ala le cere bani de suc si de prajitura, pe care ii cheltuieste pe tigari, ca are saispe’ ani si-l doare-n c**, ca nu poate face cancer. Si ala minte ca miroase-a fum fiindca a stat in nus’ ce bar, unde fumau niste oameni rai, da’ se jura ca n-a pus gura. 
Crezi ca numai tie ti-au trecut astea prin cap?
Stii de ce varstnicii iti sunt superiori? Cu ce sa incep? Uite, ca sa nu te incurc, le pun pe toate dupa doua puncte, cu liniuta si litera mica, asa cum facem noi, astia, sariti de patruzeci:
– nu sunt fascisti, adica nu cred despre tine ca trebuie sa mori fiindca le incurci lor viata, desi uneori le-o-ncurci;
– te tolereaza si spera ca esti destept, doar ca n-ai apucat sa o dovedesti, chiar daca tu n-ai auzit de Socrate si nici de scoala de gandire germana, de care nici n-ai sa auzi vreodata, ca nenorocitii astia nu pun d-astea pe YouTube;
– pazesc Lumea pentru tine, ca sa ti-o dea moca intr-o zi, sperand ca n-ai s-o arunci in aer;
– nu vor nimic de la tine, ca oricum n-ai ce sa oferi, preferand sa se minta singuri, din iubire neconditionata;
– stiu sa adune si sa inmulteasca, folosind ( incredibil !!!) pixul;
– «dak» tu «crz» ca «2na» se scrie asa, ei scriu «doina» ca pe vremuri, in limba romana;
– stiu mai mult de doua sute de cuvinte, pe care le folosesc fara sa se scarpine in cap si fara sa se traga de fermoarul de la blugi;
– inteleg cum functioneaza lucrurile, fie ca vorbim de motoare ori de robineti;
– pot supravietui fara curent, cat vrei tu;
– stiu unde-s rinichii;
– fac diferenta dintre oi si capre;
– fac mancare, singuri, de cele mai mult ori pentru unul ca tine, fiind gata oricand sa renunte la portia lor pentru ca tu sa fii satul;
– platesc taxe, intr-o tara pe care ei au construit-o si pentru care s-au luptat;
– inteleg ce inseamna libertatea, ca au trebuit sa moara pentru ea, ca sa ai tu de ce sa-ti bati joc, fara sa ai de suferit;
Asadar, cand mai stai cu ochii-n geamu’ ala, nu mai crede ca esti genial, ca nu esti.
Nu mai «urla» ca-ti fura unii tara, batrani si stirbi, ca nu stiu cat oi fi platit tu pentru ea. 
Iar daca, din pricina rationamentelor in doi timpi ( ghici ce-am vrut sa zic cu asta!!!), spui ca au platit parintii ori bunicii, vezi ca tocmai ai intrat in contradictie cu propria-ti actiune de denigrare a generatiei lor.
Scuze ca-ti postez pe geam. Ti-as fi scris o scrisoare, dar nu sunt sigur ca poti citi scrisul de mana…



















PS
Si cu amenintarile alea cu demonstratiile…
N-ai vrea sa te intalnesti pe strada cu generatia parintilor si bunicilor tai. Aia au vazut multe si au avut adversari redutabili.
Nici n-ai sti ce te-a lovit…
Hai, ochii-n geam si injura-ma de-acolo.
Bag-o p-aia cu «coruptia ucide»!”

2 comentarii:

  1. La varsta mea, dupa 26 ani de „democratie” constat ca sunteti unul din oamenii care iau taurul de coarne si faceti o corecta radiografie a societatii romanesti de dupa 1989. Eu nu cred ca „ei” nu au cunoscut situatia reala din Romania. Au cunoscut-o mai bine decat noi, dar le era bine cand luau totul pe un leu si ala devalorizat. Acum „ei” se lupta intre ei, pentru ca unii au luat mai mult decat altii. Am cunoscut-o si noi situatia din Romania, dar calauziti de propaganda bine „aleasa” si pusa in scena, am ales „democratic” sa ne foloseasca cum vor ei. Domnule, prin gestul dumneavoastra, nu faceti decat sa ridicati prestigiul partidului ALDE si sa dati o gura de aer romanului obidit. Am speranta ca acest partid va fi constant in idei si nu va cadea in patima desfraului incurajat de UE si SUA. Doresc, pentru prima data, sa devin membru al acestui partid. Va informez ca în toată evoluţia mea nu am avut un „tătic”, nu am fost un „ghiocel”, nu m-am prezentat la şefi îmbrăcat în „costum naţional”, nu am spălat „rufe” murdare, nu am călcat pe cadavre şi nu întotdeauna am fost de acord cu unele idei impuse. Nu ştiu ce curs îmi lua viaţa şi cariera profesională dacă dădeam un „tender” procentual locului în drept după „obiceiul pământului”. Așa erau vremurile, când totul se vindea și cumpăra în numele „reformei” și „privatizării”.

    RăspundețiȘtergere
    Răspunsuri
    1. Multumesc! Atunci ne asemanam. Nici eu nu am avut tatuc si nu am fost ghiocel in fata celor mari.

      Toate cele bune!

      Ștergere