BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

duminică, 18 mai 2014

- Pronosticuri pentru europarlamentare şi prezidenţiale 2014

Aşa cum am promis revin cu ultimele previziuni legate de europarlamentare şi de prezidenţiale. De la cele anterioare lucrurile s-au mai mişcat şi pentru anumite persoane şi/sau partide nu în bine... Dar sa încep cu prezentarea acestor previziuni ale mele:

EUROPARLAMENTARE

Deși se vor face și alegeri parțiale în unele zone în același timp, prezența la vot nu va depăși 28% (eu înclin pentru o prezență la vot de cel mult 25%). Asa ca absenteismul masiv va favoriza UDMR-ul care, la o participare de 45% (adică vreo 6-7 milioane de cetățeni prezenți la vot) ar fi avut 5,1- 5,5%. Pentru ca UDMR-ul își păstrează electoratul care este disciplinat, în cazul absenteismului masiv prognozat (adică vreo 4-5 milioane de cetăţeni prezenţi la vot), s-ar putea sa avem surpriza că UDMR va face între 15-20% . Previziunile pentru celelalte partide:
 - PSD+PC+UNPR: 40-44% (maxim 50% după redistribuire);
 - PNL: 14% (maxim 16%după redistribuire);
 - PDL: 12% (maxim 14% după redistribuire și, posibil, mai mult decât PNL dacă PMP va lua un scor sub 7% );
 - PMP: 7% (maxim 9% după redistribuire) și, dacă PDL scoate 15-16%, atunci PMP nu va prinde pragul de 5%;
 - UDMR: am prezentat varianta apocaliptică care va reieşi din absenteism;
 - PP-DD, FC, PNȚCD, PRM și independenții: Diferența până la 100% .
- Mircea Diaconu: 2-4%

PREZIDENȚIALE
Turul 1

Dacă USL nu se reface după europarlamentare atunci fac următoarele pronosticuri:

1) Fără alianțe (mai puțin PSD+PC+UNPR care au anunțat din timp că vor avea candidat comun)
   - Candidatul PSD+PC+UNPR (în funcție de cine va fi desemnat): 45-48%  (cu posibilitatea de a avea 50%+1 în cazul în care candidatul va fi Sorin Oprescu, pragul de impozitare al pensiilor va fi readus la 1000 lei iar alocațiile copiilor vor fi mărite de la 01 Iunie 2014 la, cel putin, 100 lei);
  - Candidații PDL, FC și UDMR: vor lua fiecare maxim între 3 şi 6%;
  - Candidatul PNL: Antonescu nu va mai fi candidat pentru că după europarlamentare nu va mai conduce PNL şi va fi creditat cu un scor de sub 10% şi dacă candidatul este Iohanis acesta va lua între 20 şi 22%;
  - Candidatul PMP: maxim 8%;
  - Diferența va fi luată de ceilalți candidați la prezidențiale.

 2) Cu alianțe
   În funcție de alianțele celor de dreapta, alianța PSD+PC+UNPR va avea un procent variabil între 45% și 49%;
  A)  Punctaj cu candidatul alianțelor de mai jos - Antonescu:
  - Dacă PNL face alianță cu PDL: scorul va fi de 22%;
  - Dacă PNL face alianță cu PDL, PMP și FC: scorul va fi de 25%;
  - Dacă PNL face alianță cu PDL, PMP, FC și PNȚCD: scorul va fi de 27%.
  B) Punctaj cu candidatul alianțelor de mai jos - Iohanis:
  Toate scorurile de mai sus vor crește cu 3 până la 6 puncte procentuale.

Dacă USL se reface după europarlamentare atunci candidatul USL va avea un scor între 55% si 60% iar celelalte rezultate și nici turul 2 nu mai contează pentru că nu va exista turul 2. Oricum sunt sigur că la prezidenţiale vom avea cea mai murdară campanie electorală din 1990 şi până în prezent datorită lui Băsescu Traian şi datorită acoliţilor şi slugoilor băsişti. DNA va începe cu dosare fabricate care să atenteze la candidatura celui desemnat din partea fostului USL la preşedinţie... Probabil vor fi arestări şi descinderi televizate printre cei din partea fostului USL, etc. pentru ca slugoiul susţinut de Băsescu să aibe mai multe şanse... Din păcate Băsescu uită un lucru: românii nu-l mai vor şi nu vor accepta nicio marioneta basistă care să-l scape pe Băsescu de puşcărie.

Vechiul pronostic:
http://valter-cojman.blogspot.ro/2014/04/pronosticuri-pentru-europarlamentare-si.html

4 comentarii:

 1. CE PARERE AVETI DE VICTOR PONTA? VA FI UN BUN PRESEDINTE DACA SA PRESUPUNEM CA VA FI ALES? SAU VA FI MAI BUN CA PRIM MINISTRU? DAR ATUNCI PE CINE VEDETI CA PRESEDINTE?
  TARICEANU? AM INDOIELI!

  RăspundețiȘtergere
  Răspunsuri
  1. Daca USL se reface, Ponta va dori sa continuie cu guvernul si candidatul USL la presedintie va fi Tariceanu... Totusi, e posibil ca Tariceanu sa continuie programul guvernului si Ponta sa fie candidatul USL daca sondajele vor arata ca acesta trebuie sa fie candidat la presedintie... Vom sti in urmatoarele doua luni cum vom sta.

   Ștergere
 2. Răspunsuri
  1. Acelasi anonim/// ......sau cu Iohanis "vicepresedinte"daca Europa mai conteaza in ecuatia viitoarelor "imperii"
   ...dar nu cred!

   Ștergere