BINE AŢI VENIT PE BLOGUL MEU! ***** DACĂ BLOGUL CORESPUNDE CERINŢELOR VOASTRE ŞI VREŢI SĂ FIŢI INFORMAŢI DESPRE NOILE POSTĂRI SAU COMENTARII AVEŢI POSIBILITATEA SĂ VĂ ABONAŢI LA CEEA CE DORIŢI. E GRATIS! ***** "UN OM INFORMAT ESTE UN OM PUTERNIC" (John Davison Rockefeller) ***** "Nu vă ataşaţi decât de oamenii vrednici de stimă; Evitaţi mai presus de orice compania celor laşi; Nimeni nu îi respectă, nici măcar cunoscuţii lor." (Alceu) ***** "Adevăratul curaj nu este forţa brutală a eroilor vulgari, ci hotărârea fermă a virtuţii şi a raţiunii ." ( Alfred North Whitehead ) ***** "Curajul este virtutea care face posibile celelalte virtuti." (Winston Churchill) ***** "Daca taci atunci cind ar trebui sa vorbesti, sa stii ca esti fricos." (Abraham Lincoln)***** "Cel care nu are curajul să vorbească pentru drepturile sale nu poate câștiga respectul celorlalţi." (Rene Torres) ***** „Toate lucrurile măreţe din lume sunt realizate de nişte naivi ce cred cu tărie într-un lucru care , în mod absolut evident pentru toată lumea , este imposibil de realizat .“ Frank Richards ***** ''De ne va fi interzisă libertatea de exprimare, proşti şi tăcuţi, vom fi conduşi precum oile spre abator'' George Washinghton ***** VĂ DORESC O ZI BUNĂ!

IMPORTANT!

NU UITAȚI!

BLOG-ul FOLOSEȘTE COOKIE-uri.
CONTINUAREA URMĂRIRII BLOGULUI CONSTITUIE ACCEPTUL DUMNEAVOASTRĂ.
MULȚUMESC!

miercuri, 12 iunie 2013

- Băsescu calcă, din nou, în picioare Constituţia României

  Încep prin a reda un articol important din Constituţia României care are legatură cu titlul articolului (pe parcursul articolului voi scrie parlament cu literă mică pentru că nu am niciun respect faţă de un parlament care a lucrat mai putin de o lună din cele aproape şapte luni de la alegeri şi care şi-a votat, în primul rând, facilităţile şi avantajele parlamentarilor pe bani publici, încălcând promisiunile făcute în campania electorală):

"ARTICOLUL 90
Preşedintele României, după consultarea Parlamentului, poate cere poporului să-şi exprime, prin referendum, voinţa cu privire la probleme de interes naţional."
  Ieri, guvernatorul Băsescu, a ieşit din nou la rampă şi a anunţat că a demarat procedurile pentru un nou referendum (pentru al readuce în atenţia poporului pe cel din noiembrie 2009) care va cuprinde două întrebări:
1) Vreţi parlament unicameral?
2) Vreţi un parlament cu 300 de parlamentari?
Deci, dacă aţi citit cu atenţie articolul din Constituţie veţi constata că Băsescu nu putea demara procedurile pentru un referendum fără a se consulta în prealabil cu parlamentul... Deci... o nouă încălcare a Constituţiei României şi, bineînţeles, Ponta şi USL nu au nici o reacţie la această nouă încălcare a constituţiei... Probabil nici parlamentul nu va avea vreo reacţie... De asemenea sunt sigur că nimeni nu-i va cere guvernatorului să indice sursele finanţării referendumului pe care îl vrea şi nici nu-i va condiţiona referendumul de aducerea în atenţia poporului şi a referendumului din iulie 2012 prin introducerea unei a treia întrebări care să sune aşa:
"3) Vreţi ca Băsescu să fie demis şi deposedat de privilegiile de care beneficiază un preşedinte la terminarea mandatului?"
  Eu cred că aşa ar fi corect: Băsescu să indice susrsa finanţării unui nou referendum şi acceptarea şi a celei de a treia întrebări... Unde sunt două, merge şi a treia... Dar cred că Ponta şi USL nu vor face nimic din toate astea şi îi vor cânta în strună guvernatorului şi îi vor face referendumul cerut, tăind din banii spitalelor şi scolilor din România aşa cum au tăiat ca să dea la serviciile secrete şi speciale şi la parchete şi să avem ca rezultat o justiţie de căcat...

Link-uri pe aceeaşi temă:
- Traian Băsescu a declanşat procedura unui nou referendum privind Parlamentul unicameral şi numărul de parlamentari
- Băsescu calcă în picioare Constituţia şi Curtea Constituţională
 - Mircea Badea, despre dorinţa lui Băsescu de a organiza un alt referendum: „Tupeul acestui macac este uriaş”
- Traian Băsescu vrea voturi de la cei pe care i-a făcut imaturi politic
- Antonescu, după întâlnirea cu Ponta la Parlament: Nu mai sunt dispus să comentez elucubraţiile lui Băsescu. Are declaraţii deviante
- Ponta, după întâlnirea de urgență cu Antonescu ''Ne întoarcem la vremurile rele ale domnului Băsescu''

Update:
Aşa cum spuneam, USL în slugărnicia sa faţă de guvernator, se grăbeşte să-i cânte în strună guvernatorului şi să-i dea aviz pe referendumul cerut:
- Resuscitat de coabitarea cu Ponta, retransformă România în balamuc politic Băsescu continuă "șantajul" la liderii USL pe tema noii Constituții
- Zgonea: Avizul Parlamentului pe referendum, cât mai repede posibil
Update 1:
- Ponta: Dacă preşedintele vrea referendum, să facă! Pe mine n-o să reuşească să mă atragă într-un scandal
- "Referendumul" Băsescu va fi discutat luni în Parlament
Update 2:
PSD a votat, în parlament, în favoarea referendumului lui Băsescu... PNL şi PC contra... 
- Cearta in USL din cauza referendumului lui Basescu

Închei acest articol spunând că această dorinţă a lui Băsescu este o mană cerească pentru USL deoarece USL-ul îşi poate respecta promisiunea făcută poporului român, JOS BĂSESCU, prin condiţionarea referendumului de introducerea celei de a treia întrebări: "3) Vreţi ca Băsescu să fie demis şi deposedat de privilegiile de care beneficiază un preşedinte la terminarea mandatului?"... Din păcate am slabe speranţe că USL, în slugărnicia sa faţă de Băsescu, va avea curajul de a face această condiţionare în privinţa referendumului cerut de Băsescu.

P.S. Urmăriţi Update-urile!

sâmbătă, 8 iunie 2013

- CSM, unul din instrumentele poliţiei politice băsiste (mai cruntă decât cea a securităţii comuniste) continuă abuzurile şi ilegalităţile

  Ieri, 07.06.2013, după ce am aflat că CSM a făcut plângere împotriva Antenei 3, mi-am adus aminte de previziunea pe care o făcusem aici pe blog la ceea ce va urma numirilor facute de Ponta, la parchete, a slugoilor băsişti şi, în special a lui Kovesi... Reacţia mea a fost următoarea:
"CSM-ul, prin conducerea s-a corupta si aservita dictatorului, vrea sa interzica dreptul la opinie si libertatea de exprimare...
De vina este Ponta si PSD care coabiteaza cu dictatorul si i-au numit slugile la parchete..."


Deci voi posta, mai întâi, comunicatul de presă şi plângerea CSM (preluate de pe luju.ro), după care voi face câteva precizări care să demonstreze abuzul şi ilegalităţile comise de conducerea CSM:

Comunicat de presă al CSM


Plângerea CSM către Inspecţia Judiciară


Citind cele două acte oficiale ale  CSM şi coroborându-le cu activitatea CSM de la iniţierea suspendării lui Băsescu în 2012 şi până la acestă dată, am observat următoarele:
  • CSM practică, cel puţin, dubla măsură (vedeţi cazurile lui Mona Pivniceru şi Daniel Morar);
  • CSM atacă drepturi şi libertăţi fundamentale şi universale pentru a apăra interesele unei persoane şi ale acoliţilor acesteia, răspunzând unor comenzi politice;
  • CSM, prin conducerea sa, încalcă legislaţia română, Constituţia, legile internaţionale şi jurisprudenţa CEDO în materie de DREPTUL LA OPINIE, LIBERTATEA DE EXPRIMARE şi LIBERTATEA PRESEI.
   Revenind la cele două acte şi, dacă aţi fost atenţi, aţi observat că am subliniat următorul text "abuzul şi ilegalităţile comise de conducerea CSM" şi am făcut-o deoarece, în Legea 317 din 2004, la Capitolul VII privind "Organizarea Inspecţiei Judiciare şi statutul inspectorilor juduciari", art. 74, aliniat (g) arată că Inspecţia Judiciară:
"g) efectuează verificările dispuse de Plenul Consiliului Superior al Magistraturii pentru soluţionarea cererilor privind apărarea reputaţiei profesionale şi a independenţei judecătorilor; prezintă Plenului Consiliului Superior al Magistraturii raportul cuprinzând rezultatul verificărilor;"
 Mai precis, conducerea CSM, formată din slugoi băsişti, a trecut peste Plenul CSM (neconvocându-l) şi cu de la sine putere au emis cele două documente comiţând un abuz şi o încălcare a Legii 317/2004... Pe lângă acestea, conducerea CSM, se face vinovată de un atac grav la DREPTUL LA OPINIE, la LIBERTATEA DE EXPRIMARE si la LIBERTATEA PRESEI (care este considerată ca fiind câinele de pază al democraţiei), readucând România în anii 1950 când se întâmplau astfel de fapte ca cele comise de conducerea CSM.

Constituţia României
(http://www.cdep.ro/pls/dic/site.page?id=339)
"ARTICOLUL 29
(1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.
ARTICOLUL 30
(1) Libertatea de exprimare a gândurilor, a opiniilor sau a credinţelor şi libertatea creaţiilor de orice fel, prin viu grai, prin scris, prin imagini, prin sunete sau prin alte mijloace de comunicare în public, sunt inviolabile.

(2) Cenzura de orice fel este interzisă.
(3) Libertatea presei implică şi libertatea de a înfiinţa publicaţii.
(4) Nici o publicaţie nu poate fi suprimată."

Declaraţia Universală a Drepturilor Omului
(http://www.onuinfo.ro/documente_fundamentale/declaratia_drepturilor_omului/

"Articolul 19.
Orice om are dreptul la libertatea opiniilor si exprimarii; acest drept include libertatea de a avea opinii fara imixtiune din afara, precum si libertatea de a cauta, de a primi si de a raspândi informatii si idei prin orice mijloace si independent de frontierele de stat."

Convenţia Europeană a Drepturilor Omului (http://www.echr.coe.int/Documents/Convention_RON.pdf)
"ARTICOLUL 10-
Libertatea de exprimare
1. Orice persoană are dreptul la libertate de exprimare. 
Acest drept include libertatea de opinie şi libertatea de a primi 
sau a comunica informaţii ori idei fără amestecul autorităţilor 
publice şi fără a ţine seama de frontiere. Prezentul articol nu 
împiedică Statele să supună societăţile de radiodifuziune, 
cinematografie sau televiziune unui regim de autorizare.
2. Exercitarea acestor libertăţi ce comportă îndatoriri şi 
responsabilităţi poate fi supusă unor formalităţi, condiţii, 
restrângeri sau sancţiuni prevăzute de lege care, într-o 
societate democratică, constituie măsuri necesare pentru 
securitatea naţională, integritatea teritorială sau siguranţa 
publică, apărarea ordinii şi prevenirea infracţiunilor, protecţia 
sănătăţii, a moralei, a reputaţiei sau a drepturilor altora, 
pentru a împiedica divulgarea informaţiilor confidenţiale 
sau pentru a garanta autoritatea şi imparţialitatea puterii 
judecătoreşti."

Jurisprudenţa CEDO
"Judecatori CEDO – Strasbourg
Libertatea de exprimare constituie unul din  fundamentele esentiale ale unei societati democratice si una din conditiile primordiale ale progresului sau si a dezvoltarii fiecarei persoane (Lingens c. Austriei). Sub rezerva celui de-al doilea paragraf al articolului 10, ea se aplica nu numai “informatiilor” sau “ideilor” primite in mod favorabil sau considerate ca inofensive, ci si celor care lovesc, socheaza sau nelinistesc o persoana sau o parte a populatiei, in baza pluralismului, tolerantei si spiritului de deschidere fara de care o societate democratica nu poate exista (Handyside c. Regatului Unit; Jersild c. Danemarcei; Vogt c. Germaniei).
Curtea reaminteste ca (“) libertatea de exprimare priveste nu numai “informatiile” sau “ideile” primite favorabil sau considerate ca inofensive sau indiferente, ci si pe cele care lovesc, socheaza sau nelinistesc (Brasilier c. Frantei; Handyside c. Regatului Unit; Lingens c. Austriei; Jersild c. Danemarcei; Piermont c. Frantei).
Articolul 10, in sine, nu interzice discutarea sau diseminarea informatiei primite chiar daca exista suspiciuni puternice ca aceasta informatie nu ar fi adevarata. O alta solutie ar priva o persoana de dreptul de a-si exprima opiniile si parerile despre afirmatii facute in mass-media si ar constitui o restrangere nerezonabila a libertatii de exprimare (Salov c. Ucrainei)." Text preluat de pe http://radu-tudor.ro/

Fără să mai accentuez faptul că CSM are cu totul şi cu totul alte atribuţii (conform Legii 317/2004) şi nu cenzurarea presei, pot spune că, cu un asemenea CSM, nu este de mirare ca România este cea mai condamnată ţară la CEDO, mai ales că slugoii băsişti, din conducerea CSM, care au iniţiat aceste ilegalităţi au ignorat prevederile legilor din România (inclusiv ale Constituţiei încă în vigoare), au ignorat Declaraţia Universală a Drepturilor Omului şi au ignorat jurisprudenţa CEDO (în astfel de cazuri)...